אתגר כתיבה חדש- אפיפורה
-
הי חברי הפורום,
הרבה זמן לא היה איזה אתגר כתיבה מעניין,
אז בואו נעוף על אחד יחודי,
ישנו סגנון כתיבה קדום שנקרא "אפיפורה"
אפיפורה – סיום מספר שורות באותה מילה (מילון)
אז הנה דוגמא מהממת (מיוחסת לרבי רחמים נאהורי)כָּלְתָה וְנִכְסְפָה נַפְשִׁי לִמְצֹא אָדָם
אֲשֶׁר יַתְאִים לוֹ שֵׁם אָדָם
שׁוּב לֹא מְצָאתִיו לְאוֹתוֹ אָדָם
הַלְּוַאי וְהָיִיתִי אוֹתוֹ הָאָדָם
אָז כַּחֲלוֹמִי וְהִנֵּה אָמַר לִי אָדָם
זֹאת תּוֹרַת הָאָדָם
אִם בְּאֹהֶל יָמוּת אָדָם
אָז יַתְאִים לוֹ שֵׁם אָדָם
מחכים ליציאות כבדות
-
@משורר-מבולבל מאוד יפה!!
אבל נראלי שההנהלה פה לא תאהב את זה למה זה התפקיד של @אייצ-ית לעשות אתגרי כתיבה.. (לא שאסור לך, אבל הם לא יאהבו ש'תפסת' לה את התפקיד...)
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@איזה-קטע נשמע כמו איזה תפילה מימים נוראים
-
-
@משורר-מבולבל
אני נועל את זה עד להחלטתה של @אייצ-ית -
מוזיקה
-
@משורר-מבולבל אמר באתגר כתיבה חדש- אפיפורה:
@מוזיקה אמר באתגר כתיבה חדש- אפיפורה:
@משורר-מבולבל
אני נועל את זה עד להחלטתה של @אייצ-ית@ב-ב אמר באתגר כתיבה חדש- אפיפורה:
@משורר-מבולבל מאוד יפה!!
אבל נראלי שההנהלה פה לא תאהב את זה למה זה התפקיד של @אייצ-ית לעשות אתגרי כתיבה.. (לא שאסור לך, אבל הם לא יאהבו ש'תפסת' לה את התפקיד...)
דווקא אין לי בעיה 'שיתפסו לי את המקום'.
ההפך, פחות כאבי ראש.רק מה-
שצריך אישור ממני או מהניהול על כל אתגר כתיבה חדש. כדי שלא יהיו כמה אתגרים בו זמנית ועוד.ספיציפית הפעם משום שזה מחוסר ידיעה אפתח את השרשור.
תהנו!שימו לב להבא לבקש אישור על כל אתגר חדש.
בהצלחה!!
-
אייצ'ית
-
@אייצ-ית לא יעלה השבוע אתגר אחר?
-
אז הנה שלי...
ממחרת השבת תִּסְפְּרוּ חמישים יום
מנקודת המבט תְּּסַפְּרוּ הנה בא היום
כמנחה על מחבת תגישו נפשכם יום יום
וִהְיִיתֶּם קדושים, פעמים באהבה אומרים בכל יום
נהיינו קדושים, לא בקסמים, במלחמה כל היום
אז ריבונו של עולם, עזור לי להתגבר רק עוד יום
כך אבקש ממך אבי שבשמים בכל יום ויום -
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@היא-תשיח-ך אמר באתגר כתיבה חדש- אפיפורה: > > אהיה כטל לישראל יפרח כשושנה ויך שרשיו כלבנון: > ילכו ינקותיו ויהי כזית הודו וריח לו כלבנון: > ישבו ישבי בצלו יחיו דגן ויפרחו כגפן זכרו כיין לבנון. > > ועוד, > > צמאה נפשי לאלהים לאל חי > לבי ובשרי ירננו לאל חי > > אל חי בראני ואמר חי אני > כי לא יראני האדם וחי > > ברא כל בחכמה בעצה ובמזמה > ונעלמה מעיני כל חי > > רם על כל כבודו כל פה יחו הודו > ברוך אשר בידו נפש כל חי > > הבדיל ניני תם חקים להורותם > אשר יעשה אותם האדם וחי > > מי זה יצטדק נמשל כאבק דק > אמת כי לא יצדק לפניך כל חי > > בלב יצר חשוב כדמות חמת עכשוב > ואיככה ישוב הבשר החי > > נסוגים אם אבו מדרכם שבו > טרם ישכבו בית מועד לכל חי > > על כל חסדיך תחדש עדיך > פותח את ידך ומשביע לכל חי > > זכור אהבת קדומים והחיה נרדמים > וקרב הימים אשר בן ישי חי > > ראה לגברת אמת שפחה נואמת > לא כי בנך המת ובני החי > > הלא חלקך מראש חלק דמו דרש > ושפך אף על ראש השעיר החי > > אולי עת באה להשיב נשוא חטאה > אל ביתך וראה אתו וחי > > אפרש לך כפי ואקוד על אפי > בעת אפתח את פי בנשמת כל חי
למיטב ידיעתי השיר הנ''ל לא שלך ולא קבלת אישור מהמחבר [אלא אם כן קבלת כרטיס הלוך חזור לשמיים] השיר השני שלך מתוק נפלתי מצחוק!
הראשון לרב ר' אברהם אבן עזרא, ואני לא צריך לבקש את רשותו.
השאר מנאומים שונים, יש גם את הנאום הידוע של ביבי -
@היא-תשיח-ך אמר באתגר כתיבה חדש- אפיפורה:
הראשון לרב ר' אברהם אבן עזרא, ואני לא צריך לבקש את רשותו.
השאר מנאומים שונים, יש גם את הנאום הידוע של ביביהאתגר לא נועד להעתיק את זמירות השבת.
כאן מדובר בשירים בלעדיים שנכתבו ע"י משתמשי הפורוםוכמובן שגם לא קשור לכאן נאומים בני שורה....
-
כתבתי את השיר הזה בהשראת פרשות השבוע (ואתחנן ועקב). התלבטתי איך לקרוא לו, בינתיים שמתי לו שתי כותרות.
לפני ה' תטהרו או מפני מי תערוץ ואת פני מי תעריץ
לבטח ישב בין הרים נישאים, נהר גועש לפניו
יצורים לא נעים במדבר הנעים, שָׁקֵט - על פניו
אך לאיטה מזדחלת אימה לליבו, מפני ההרים שלפניו
עיר מוקפת חומה ניצבת נגדו, גוי עז פנים לפניופתע קם המנהיג הזקן בשנים, שלוה על פניו
הרעים בקולו הנחרץ והחד, לא תערוץ מפניו
השמר לך פן תשכח יום אחד, יום עמדך לפניו
איתך הוא כרת פנים בפנים, לא תעשה אלהים על פניואהבתו ויראתו לא תמיר לעולם, ואל תחטא לפניו
כי לוּ לא תשמע ותשמור את דבריו, מפניך יסתיר את פניו
בפניך יציב עם ענק ורב, אשר לא ישא את פניו
אז בקול נאנק נרעש ונכלם, תיפול ותכרע לפניוהִפְנִים זאת הגוי וחקק בליבו, שב אליו וביקש את פניו
צלח הנהר בכוח נפשו, האיר ונשא לו פניו
ניגש אז ללחום בעמים מסביבו, איש לא עמד בפניו
בנה לאלוקיו את בית מקדשו, בצדק חזה בפניו -
This post is deleted!