פער בין תפיסת העולם של השירים לתפיסת העולם הרגילה
-
@אפרת-גלבוע ראית את התגובה השנייה שכתבתי? אני לא מדבר על חברה לא מספיק טובה, אני מדבר על המשפחה שלך, החברות הטובות שלך וכדו'. הם מכירים אותך כמו שאת כותבת בשירים או לא? ואם כן- את חושבת שככה זה אצל רוב כותבי השירים פה?
לי זה מרגיש שיש פער, ותסכימי שדברים כל כך דרמטיים כמו שהשירים מתארים אמורים לקבל ביטוי מחוץ לשירים... -
@שבור-אור אני גם מסכימה עם @ד19 ,
יש דברים שאני לא אספר לאף אחד בעולם. רק לדף והעט.....וכמו ש @קפוצ-ונית אמרה - שירים זה המאחורי הקלעים של האדם........ לכל אדם יש מאחורי הקלעים, ובד"כ הוא לא מעוניין לחשוף אותו, גם לא לסביבה הקרובה.....
אני חושבת שגם להוציא מחשבות וכאבים בטקסט, זה הרבה יותר קל מלספר למישהו. הדף מכיל את כל הדמעות, המחשבות והרצונות, בקלות.
-
למה כולכם שומעים רק שירי דיכאון????
יש מלא כותבים שלא כותבים ככה
וכותבים על המצב ברחובות ועל התחושות שלהם
דוג' שעלתה לי פלד שהכתיבה שלו מדהימה אבל לא דיכאונית כזו בכלל
קחו את אלחנן אלחדד גם אצלו השירים לא כאלה (ממה שאני זוכרת)
גם אצל ריבו לא הכל כזה דכאוני
אנשים כותבים על דברים שקוראים סביבם אף אחד לא התיישב לכתוב שיר סתם
תבדקו
רוב השירים יש סיפור מאחור -
@אחות-קטנה לא אכחד שלדעתי המון! מהזמרים מתבייטים על החלק המדמם שלנו (ושלהם!) ושרים ממנו...
נכון רובינו מצליחם להתחבר...אבל זו פחות חכמה...
בואי תביאי לי זמרים שמצליחים לגעת בקהל עם שיר שלא מדבר על כאב ועצב...
יש, זה בטוח, אבל באחוזים הם בהחלט פחות! לעניות דעתי... את צודקת בעניין הפלד ויש כמובן עווד שמות...אבל שוב הרבה מדברים על רגעי החושך ולפעמים כשלא בא לך יוצרים טיפה דיכאון...אבל את לא חייבת להסכים...
בהחלט מרגישה שאני מבינה תצמי יותר טוב אחרי שאני כותבת וקוראת...
אבל למה שארצה לקחת את השירים הכי 'אני' והכי 'כואב' ולהזדהות איתו בשער בת רבים?? זה יחמיא לי? פחות...
אבל אם יורשה לי להביע דעה, נראלי שבימינו אנשים פחות יודעים לשתף...אולי זה בגלל הטכנולוגיה...לא'ידעת... -
-
@שבור-אור
נושא ממש יפה וקראתי מה שכתבו - ממש דיון מעניין -- ההסבר בפער לדעתי נובע מכך .............
ש בעצם כל אדם חי ב 2 עולמות
עולם חיצוני --שכלפי החברה -כדי לשרוד - משחק אותה -חזק -מצליח -חכם -סחבק וכ"ו
ועולם פנימי -- ש חי עם עצמו ועם בורא עולם --ויודע את האמת שלפעמים היא בסתירה לעולמו החיצוני
לכן יוצר שכותב שיר על עצמו -- זה נובע מצורך פנימי ו יש כאן סוג של אמירה --"אל תחשבו שאני --זה מה שחושבים ורואים -- והחיים שלי לא ממש "תותים" כמו ש חושבים
אני מכיר כמה זמרים יוצרים --שכלפי חוץ --מצליחים בטרוף -- אבל ומהשירים שלהם מבינים
שיש להם התמודדויות קשות עם עצמם -- עד כדי כך שהם לא יכולים ממש להנות מההצלחה שלהם