איך עובדים עם מיקסר???
-
היי קניתי מיקסר xenyx1002FX ואני צריך עזרה, יש לי כמה שאלות ואני אשמח אם מישהו יענה לי עליהם ויעזור לי:
- יש לי המון המון כבלים שקיבלתי עם המיקסר אז אם מישהו יודע איזה כבלים אני צריך בשביל לחבר את המיקסר לאורגן ואיזה כבלים אני צריך כדי לחבר את המיקסר לרמקול (יש לי רמקול turbosound milan m12 ) {אני צריך את השמות של הכבלים או תמונות... לא קריטי לי...)
- לאיפה במיקסר אני צריך לחבר מהאורגן למיקסר ומהמיקסר לרמקול?
3.. איך אני עובד עם המיקסר? (אני יודע איך אבל תמיד טוב לדעת עוד...)
אשמח לעזרה
-
@חכם_בלילה אמר באיך עובדים עם מיקסר???:
xenyx1002FX
תסתכל כאן יעזור לך בוודאות בעזרת השם !
https://www.manualpdf.co.il/behringer/xenyx-1002fx/מדריך
בהצלחה ! -
@BINYAMIN-OFFICIAL ראיתי את זה... תודה רבה...
אבל אני עדיין מסתבך עם כל הכבלים... -
@חכם_בלילהתפקידו של המיקסר הוא ממש כמו מערבל, כלומר תפקידו לקבל סאונד מכמה מקורות (אורגן, זמר, גיטרה, וכו') לערבב את כולם יחד ולהוציא את זה דרך הרמקולים (או אוזניות) כל המיקסרים בנוים ע''פ סדר קבוע משמאל לימין בתחילה יש ערוצים שמקבלים סאונד IN מספר הערוצים תלוי בדגם המיקסר הערוצים האלה הם ערוצי מונו כלומר אין בהם ימין ושמאל כמו במיקרופון למשל...
בהתחלה תחבר מיקרופונים לערוצים הללו.
אורגן אתה צריך לחבר עם זוג כבלים שנקראים pL (פי אל) הכבלים האלה נראים כמו חיבור של אוזניות רק גדול הרבה יותר.
צד אחד מחברים באורגן מאחורה וצד מי לכניסה ייעודית לקלידים במיקסר -
@מאיר-הקלידן דבר ראשון תודה רבה!
דבר שני אני משתמש רק ברמקול אחד א"כ אני צריך שתי כבלים (בשביל סטיראו??)
ואיפה אני יכול לקנות כבלים?
תודה מראש -
כדאי שתעלו תמונה של המיקסר עם הכבלים
אנסה לעזור במידע מדוייק -
@אוהבת-מוזיקה-2
זה המיקסר...
כבלים יש לי המון... השאלה היא מה מתחבר למיקסר ומה להגברה...
ואם אין לי אני יכול לקנות... -
@חכם_בלילה
לאורגן- צריך PL שזה כמו AUX רחב (צד אחד מתפצל ל2 כבלים R+L) . את זה מכניסים לשתיים מתוך המספרים הבאים: 3-4, 5-6, 7-8, 9-10. את הצד השני מכניסים לאורגן במקום שיש חיבור
לגבי חיבור לרמקול- האם יש כניסות נוספות מאחורי המיקסר?מבחינת פונקציות: יש את האיקולייזר שזה לכוון צלילים מסוימיים. בד''כ כשיש צרימות במיוחד באותיות השיניות (צ,ש, ס) מורידים גבוהים (איפה שכתוב HIGH) כשזה צורם באותיות שפתיות (ב,מ,פ) מורידים נמוכים (איפה שכתוב LOW)
יש לכם בזה גם אפקטים. בשביל שערוץ מסויים יהיה עם האפקט צריך לסובב את כפתור הFX שנמצא מתחת לאותו ערוץ (הכפתור הבורדו) לפי הכמות של האפקט שרוצים לקבל
יש 2 סוגי אפקטים עיקריים: דילי (הדהוד) ורוורב (עומק) מסתבר שבשביל להגיע לאפקט מסויים צריך לסובב את הכפתור שנמצא תחת המילה FXבגדול אני ממליצה פשוט לשחק עם זה ולראות מה עושה כל כפתור
אם חסר כבלים אפשר לקנות בכל חנות מוזיקה
-
@אוהבת-מוזיקה-2 אמר באיך עובדים עם מיקסר???:
לגבי חיבור לרמקול- האם יש כניסות נוספות מאחורי המיקסר?
לא רק מה שיש מקדימה...
-
@חכם_בלילה אז בכניסות של MAIN OUT מכניסים גם כן PL מתפצל (כמו באורגנית) והצד השני לבוקסה. זה מסתדר לכם מבחינת הכבלים שקיבלתם?
-
@אוהבת-מוזיקה-2 לא אני צריך לקנות...
אני אבל בבעיה... אני משתמש רק בבוקסה אחת אז אני גם צריך 2 יציאות (סטיראו?) או רק יציאה אחת (מונו?)
אשמח לעזרה.. -
שים לב שלכל ערוץ יש מספר ערוצים 1 ו2 הם ערוצי מונו שמיועדים לחיבור מיקרופון
אתה צריך לחבר את האורגן בערוץ 3 שמה יש כניסת סטריאו -
@חכם_בלילה זה יוצא מהמיקסר כבר מאוחד ככה שזה יוצא מסטריאו למונו
-
@אוהבת-מוזיקה-2 זה כיאלו 2 PL מחוברים וזה יוצא בכבל אחד PL לצד השני?
-
@חכם_בלילה בדיוק
-
@אוהבת-מוזיקה-2 ואני יכול לעשות את זה עם שתי PL רגילים??
(יענו PL אחד לR באורגן ולR במיקסר וL אחד באורגן וL אחד במיקסר)
השאלה היא אם אני צריך סטריאו אם אני עם בוקסה אחת... -
@חכם_בלילה באורגן יש לכם כניסה לסטריאו?
מבחינת הבוקסה: לא צריך שהכבל שמתחבר לבוקסה יהיה סטריאו, גם אם האורגן והמחשב מחוברים על סטריאו -
@אוהבת-מוזיקה-2 באורגן יש כניסה לסטראיו...
|| איזה מחשב?||
-
@חכם_בלילה אז מסתבר שיהיה אפשר לחבר 2 PL נפרדים
מחשב- אם צריך... -
@אוהבת-מוזיקה-2 ובשביל לחבר את המיקסר לבוקסה?