פיני איינהורן
-
פיני איינהורן החל את דרכו בעולם המוזיקה החסידית לפני כאחת עשרה שנים, במקהלה של דודי קאליש ולאחמ"כ חבר אל מקהלת ידידים.
לפני כחמש שנים יצא פיני אל דרך עצמאית בעולם הקומזיצים עם הגיטרה והנשמה, והשמחה הפנימית שפורצת ממנו סוחפת את הסובבים.לאיינהורן סטייל ייחודי ועוצמתי משלו שיכול להקפיץ ולהניע אלפי אנשים בהופעה, ואף להגיע ולגעת בלב ובנשמה של כל אחד ואחד. סגנונו המגוון מבדיל אותו משאר האמנים והוא ניחן בכישרון מופלא לקחת את הקהל לכל המחוזות המוזיקליים - משירי נשמה ועד למוזיקה סוחפת.
שמו של איינהורן מוכר בחו"ל לא פחות מאשר בישראל והוא מופיע לא פעם מעבר לים, בעיקר בשל היותו יליד שיקגו ארה"ב ושפת האם שלו היא אנגלית.
אמרגן: שלום וגשל VMP
אמנם קצת מאוחר להוציא פורום שכזה...
אבל כיוון שבימים אלו הוא מוציא אלבום חדש וכן קליפ בחו''ל יהיה בעז''ה הרבה חומר (לא הפצה של האלבום)
מי שיכול להעלות חומרים (אפי' ישנים, לא את האלבום הראשון!)
זה יעזורהקליפ הראשון שלו במוזיקה
ואמונתך
-
כיום נקרא מלך האנרגיות אבל אם נלך רצת אחורה לפני האלבום הראשון ולפני היח''ץ של וגשל היה נקרא מלך הקומזיצים ובאמת יש בו גם נשמה וגם אנרגיות שלא נגמרות
-
השיר "אמונתך" ממש נחמד
כל פעם מחדש אני אוהבת לראות "יציאות" של אנשים במקומות שהם מצלמים קליפים
על כלא לא חשבתי....
ועוד נקודה למה הוא לא התפרסם?
(אני אישית לא מכירה) -
@זמר-וקלידן פעם ראשונה שאני שומעת על השיר הזה השיר סבבה לגמרי אבל הרעיון של הקליפ מגניבבבבבב
אהבתי מאוד -
@זמר-וקלידן דוקא אני פחות מתחברת למוזיקה החסידית אבל את השיר הזה ממש אהבתי
-
'לא רעב ללחם'
מילים:
''לא רעב ללחם ולא צמא למים,
כי אם לשמוע את דברי השם.''"לא רעב ללחם" הוא אחד השירים המושקעים ביותר באלבום הבכורה של פיני, שהפך לאחד הלהיטים הסוחפים ביותר בהופעותיו ב'בין הזמנים' בעולם הישיבות. בהפקתם ובעיבודם המוסיקלית של הצמד אלי קליין & איצי ברי.
'והרוח לנו'
סינגל וקליפ מילים בדואט של פיני אינהורן & אהרלה סמטהשיר מבוסס על התפילה המיוחדת שאנחנו מבקשים בכל פעם שאנו מברכים ברכת המזון:
"וְהַרְוַח לָנוּ ה' אֱלוֹקֵינוּ מְהֵרָה מִכֹּל צָרוֹתֵינוּ וְנָא אֶל תַּצְרִיכֶנּוּ ה' אֱלוֹקֵינוּ לֹא לִידֵי מַתְּנַת בָּשָׂר וָדָם וְלֹא לִידֵי הַלְוָאָתָם כִּי עִם לְיָדְךָ הַמְּלֵאָה הַפְּתוּחָה הַקְּדוֹשָׁה וְהָרְחָבָה".'ומשתוקק'
פיני איינהורן & ארי רייך
"ומשתוקק ניגון" – בעל המנגן ר' פיני איינהורן מבצע טקסט שכתב ה''שפת אמת''
אורח: ילד הפלא ארי רייך ובליווי מקהלת "ידידים" # לחן ורעיון של הגרמ"מ פומרנץ שליט"א ובעיבודם של אלי קליין & איצי ברי''אֲבָל יֵשׁ דֶּרֶך אַחֵר, לְאָדָם גָּדוֹל וְקָדוֹשׁ, שֶׁבוֹשׁ לְבַקֵשׁ הִתְקָרְבוּת גּוּפוֹ -
וְעַל יְדֵי שֶׁיוֹשֵׁב בַּפֶּתַח, וּמַשְׁלִיךְ גּוּפוֹ וְנַפְשׁוֹ, וּמִשְׁתּוֹקֵק רַק לַעֲשׂוֹת רְצוֹן בּוֹרְאוֹ.''
(שפת אמת וירא תרל"ד) -
@זמר-וקלידן אמר בפיני איינהורן:
@יעלה
בעיקרון הוא מוציא עכשיו עוד קליפ בחו''ל (לא זוכר איפה )
קליפ בסגנון חסידי אותנטיבמעז'יבוז' נראלי
-
דודי איינהורן מקול חי, יש קשר אליו?
-
@סודי-ביותרררררררר צודק שרולי ברונכר מפיק לו את הקליפ
-
@מחשב-נייד
פיני עצמו אמר שליפא זה דמות השראה בשבילו... -
אני מאמין שיחלקו עלי אבל מבחינתי פיני הוא אחד הטובים שיש לנו היום,
צורת ההגשה שלו מטורפת והוא אללללווווףףףףףף -