זמרים שמעוותים שיר בקאבר
-
לצערי יש היום הרבה זמרים שלא עוברים טוב מסך ומזייפים כשהם שרים בחי שירים לא שלהם וזה באמת עצוב אני אישית לא מסוגל לשמוע דברים כאלה כי כל החיים שלי שמעתי זיופים באולפן ואז כשיש זמר שמזייף זה מבחינתי כמו כל ילד ברמצווה שבא להקליט וזה לא משו שכיף לשמוע בדרך כלל לפני עריכה
-
איכסססס
אחד הדברים שאני הכי שונאת. איך שלפעמים זה יוצא כזה מזעזעעע
מבחינת השיר פשוט בושה לזמר! -
פוסט זה נמחק!
-
@מוכשרת-על אמר בזיופים של זמרים מפורסמים בקאברים:
זה לא אומר שהם מזייפים דווקא - אולי הם מחדשים משהו (משנים.. בעצם- אין באמת מושג "זיוף" ) או שרים בטונים אחרים.- ואני לא אומרת את זה בקטע השלילי -להפך. יש מקרים שזה יותר טוב מהמקורי!
מי שמכיר רק ת'קאבר זה סבבה...
ברגע שמכירים ת'מקור זה ממש מעצבן.הקאברים הבודדים שאהבתי, זה כשלקחו את השיר ועשו לו עיבוד שונה לגמרי מהמקור.
(בדיוק שמעתי שיר שהמקור ממש רועש ועשו לו גירסה שקטה, זה היה יפה ממש! יותר מהמקור הייתי אומרת, פתאום שומעים ת'מילים...)||@מוכשרת-על אמר בזיופים של זמרים מפורסמים בקאברים:
מה שכן- לפעמים למדתי את השיר דרך הקאבר ואחרי שהקשבתי לשיר המקורי לא הצלחתי להתאים תצמי למנגינה ..
חתכת בעיה.....
|| -
@מוכשרת-על יש פעמים שהקאברים יפים יותר מהמקור. לא דיברתי על הפעמים האלה. דיברתי על קאברים של שירים יפים שהזמר ששר אותם מזייף! ברור שזה מכוער! גם אני לפעמים שומעת קאבר לפני השיר. אבל אם שומעים את המקורי אז בד"כ זה מעצבן לשמוע קאבר.
אל תתנפלו עלי- זוהי דעתי האישית!
נ.ב- יש אולי אפשרות לצרף קאברים יפים בלבד? -
פוסט זה נמחק!
-
וואו שמעתי מקודם קאבר מעניין ובדיוק באתי לפתוח על זה נושא אז תודה ל @איזה-קטע שפתחה אותו.
לדעתי יש פעמים שהזיוף יותר יפה מהמקור (כמובן שיש גם פעמים שלהיפך) -
מהחלוקה בתגובות כאן אני לא בטוחה שאנשים ירדו לסוף דעת ה'זיוף'. נשמע (לי לפחות) שקצת נוצר בלבלול בין המושג 'זיוף' ל'עיבוד' (שזה כשלעצמו יפה בעת שירת קאבר, במיוחד אם זמר מפורסם שר אותו וצריך שיזכרו את הביצוע).
ואני אישית ממש ממש בעד. זה לקחת את השיר למקום קצת אחר, קצב, דיקציה, וגוון קול - ויש כאן יצירה שמעניין לשמוע אותה.לאחד השירים הראושנים של אלייצור (לפני שנהיה אלייצור) עשה קאבר זמר חילוני. שרק דרכו הכרתי את השיר והוא מבצע אותו הרבה יותר יפה ונכון (מבחינת הגייה) . אבל בזכותו (כי רציתי לשמוע עוד ביצוע) הכרתי את יאיר שהוא זמר ואמן מבורך.
קצת איבדתי תפוינט אבל בקיצור יש יופי ועניין דווקא בגלל העיבוד, אחרת אפחד לא היה שומע קאברים..
-
אני ממש לא אוהב קאברים. זה מוריד את הארך של הזמר!!
כי בסוף תמיד הכי יפה זה המקור!!! -
יש פעמים שהזמר ששר את הקאבר הוא קופי -הוא מעתיק את הסילסולים העליות והכל כמו המקור ,אבל יש זמרים בעיקר מתחילים שיש להם צבע קול אחר וגוון אחר וזה ממש נשמע אחרת למשל אבי פודולינסקי ונהוראי אראלי שרו את היונה הלבנה זה שיר ישן שיר של יעקב שוואקי אבל אני שמעתי אותו ומאוד אהבתי זה תלוי בהגשה של הזמר צבע הקול וכמה הוא משנה מהמקור
-
אחד הדברים השנואים עלי!
הזנחה פושעת.
זה בחיים לא יצא טוב כמו המקורי!
יש זמרים אפילו גדולים שלא משנה אם הם ישירו שיר של מישו אחר הם תמיד יזייפו. כי את השירים שלהם הם לא יכולים לזייף. כי זה הזיוף במקור.
אבל משו אחד שטוב... והכי כיף בארץ זה לומר. מה? את רצינית??? זה שיר חרדי!! מאיפה את מביאה את זה? זה דויד שר את זה! (רק למקרה שהשיר המקורי הוא לא חרדי) -
אני מרגישה כל פעם שהשיר ששמעתי ראשון, התחברתי יותר..
כאילו הוא הופך למקור, וכל השאר קשה לי לשמוע....... -
איכס לא סובלת קאברים הם סתם פשוט סתם הורסים תשיר וזה מחריד מה הקטע להרוס הרסת אז על תוציא אותו תעשה טובה לנו טובה לעצמך
-
@שריוש אמר בזיופים של זמרים מפורסמים בקאברים:
יש פעמים שהזמר ששר את הקאבר הוא קופי -הוא מעתיק את הסילסולים העליות והכל כמו המקור
אני אחדש לכם פה משהו שהתחדש לי לאחרונה ע''י אלי בנאקוט
הפירוש של קאבר זה לעשות ביצוע שנצמד ככל האפשר לביצוע המקורי זה כולל גם את העיבוד הכלי וגם את הווקאל
מה שהעולם קורא לו קאבר לא תמיד זה באמת קאבר, אם יש שינוי בעיבוד (הכלי או הווקאלי) אז זה לא קאבר זה עיבוד חדש לשיר.אז מה שכתבת פה על הזמרים שעושים חיקוי מדויק
זה בדיוק קאבר...@קפוצ-ונית אמר בזיופים של זמרים מפורסמים בקאברים:
כי את השירים שלהם הם לא יכולים לזייף. כי זה הזיוף במקור.
יש זמרים שמזייפים בשירים שלהם
במקור בד''כ לא יהיה זיוף כי עובדים על הזיופים
אבל בהופעות יש הרבה זמרים שמזייפים