תופעה | זמרים ספרדים שרים חסידי
-
@אילנית אמר בהתופעה המבאסת שזמרים ספרדים שרים חסידי..:
אבל אני תמהתי על טענתך שהם לא מצליחים לעשות זאת.
לא מצליחים?
ומדוע?
אומנם חלקם שרים שיר ישראלי במבטא חסידי וזה עוד נושא נפרד לליבון.
אולם שירים ישראלים רבים ששרו אותם זמרים אשכנזים הצליחו ועוד יצליחו בעז"ה.זה כמובן היה בהלצה
בגלל שחיים ישראל לדוגמא שר ישראלי כבר לפני עשרים שנה והם התחילו עכשיו את הקריירה בזה -
@eli-eyal אמר בהתופעה המבאסת שזמרים ספרדים שרים חסידי..:
בגלל שחיים ישראל לדוגמא שר ישראלי כבר לפני עשרים שנה והם התחילו עכשיו את הקריירה בזה
חיים שר ים תיכוני .
-
@פונץ-בננה זה נכון כמובן
אבל זה הכי קרוב לטקסט מקורי בעברית -
חבר'ה שימו לב לכותרת שאתם לא סטים ממנה- אחרת הנושא ינעל!
לעצם העניין,
כמו שזכור לי היה נושא כזה כבר באתר. לא מצאתי אותו לכן אני לא נועלת.
אחזור על דעתי-
בתור מזרחית לשמוע זמר ספרדי- ולא מחייב העדה שלו- אלא הז'אנר בו הוא שר שהוא מזרחי פתאום שר לי חסידית זה זוועה!.
לא כי אני מזלזלת בחסידית- אלא כי זה פשוט לא נשמע אותנטי ומתקבל על האוזן חלק.אני יכולה להבין את התופעה כי הרבה יגידו לי "אין מה לעשות זה מה שהולך בחתונות החרדיות. ואם רוצים להתקבל לשם ולעשות קרירה כזו זה רק לשיר חסידית".
אז סבבה. אני מקבלת את הטענה הזו אבל לא מסכימה איתה במאה אחוז.ו..הנה לכל מי שלא יודע- יש היום חתונות חרדיות לכל דבר ועניין בלי חסידית!!
אז אל תהיו בהלם..או תגידו אין מצב. עובדה שזה קיים- ואת זה אני אומרת מקרוב.
הכל תלוי בקהל שלכם!! אם תביאו זמר חסידי לקהל מזרחי אמיתי הם לא ידעו לזרום איתו והזמר לא יהיה שם להיט. בדיוק כמו שתביאו זמר מזרחי לקהל חסידי.שורה תחתונה-
מאכזב שזמרים מזרחיים 'מוכרים' את עצמם ואת הז'אנר לטובת החסידית . אבל הדור פה לא מתיר להם ברירה. אחרת לא ישמיעו אותם בתחנות הרדיו ועוד. -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
קבלו את התופעה הכי תופעתית
השילוב הכי---! (תשלימו אתם) -
@א-רקידה-לע אמר בתופעה | זמרים ספרדים שרים חסידי:
השילוב הכי---! (תשלימו אתם)יש הבדל ענק בין זה שזמרים ספרדים שרים חסידית לבין חסידים ששרים מזרחית!!
וזה דיון בפני עצמו... -
לגבי נהוראי אריאלי. לדעתי אם הוא היה רוצה שייראה טוב שהוא שר חסידי, הוא היה אמור להוציא איזה קאבר לקלאסיקה חסידית. כשהוא רוצה שנשמע שהוא יודע לשיר חסידי ומוציא קליפ רקדנים עם מוזיקה ישראלית-זה נראה שונה.
@א-רקידה-לע אמר בתופעה | זמרים ספרדים שרים חסידי:
השילוב הכי---! (תשלימו אתם)ומעניין אותי באמת לשמוע מה מחבבי המוזיקה המזרחים אומרים על 'לחיים מזרח טיש', אוהבים? נשמע לכם מזוייף? אני באמת אשמח לשמוע https://jewishmusic.fm/album/לחיים-מזרח-טיש/