סקר | הידרדרות במוזיקה
-
@ב-ב אבל אל תשווי את הדיסק יונגערליך 3 ואידיש נחת 4 מול אדרבה רצוננו ושטר התנאים של פריד.
עם כל הכבוד למוטי ולוי ואהרלהשהזכרת זה לא מתקרב לדיסקים היפים שמעתי ידיד לשם שמים ועוד של שוואקי
מה מדריגות של שמילי או קרבן של בערי [שאגב דיסקים מוצלחים]מתקרבים בשירים ובעיבודים לכיסופים כולם אהובים ותמיד בשמחה ועוד עשרות אלבומים של מרדכי
וכן כל האלבומים היפים של פעם מרדכי פריד ושוואקי אפילו דדי וישי לפידות ופרחי מיאמי[שהיו מודרנים] היו עם טעם יפה גם פעם היתה מוזיקה מודרנית אפילו למרדכי חלק מהדברים[כמו שהזכרו למעלה]אבל היום זה לא מתקרב ליופי שלהמודרני של פעם[חוץ מהסאונדים]
עובדה שמחדשים שיר ישן [ניגון באבוב ניגון חבד[בכלל מלא]ועוד מאות שירים הם עפים יותר מכל השירים של היום... והרשי וינברגר[שמלחין מדהים]לא מתקרב ליוסי גרין ופינקי[בעיקר של פעם ואין לי כח לציין עשרות שירים ויצירות שהרשי מעלום לא ילחין......
אין על המוזיקה של פעם... יש מוזיקה חסידית טובה היום... אבל שוב אין כמו של פעם............. -
@rivka-0 אמר בסקר | הידרדרות במוזיקה:
@ענק-הענקים-בדורינו אמר בסקר | הידרדרות במוזיקה:
אבל לפי סגנון התשובות אני שמח לומר שאין שום הידרדרות במוזיקה החסידית כי יש ועוד איך מוזיקה חסידית (כמו הגדרתי לעייל).
מה אתה אומר על זה?
סורי, במשפט שציטטת אותי אז לא התכוונתי לומר על התוצאות אלא על אופציית התשובות שיש, ולפי האופציות אז אני אומר שאין הדרדרות (חילקתי את זה לשניים, עייני אחורה)
-
@ב-ב אמר בסקר | הידרדרות במוזיקה:
@שלומי-0 נכון, אין על המוזיקה של פעם.
אבל אל תקרא לה חסידית.
המוזיקה של היום הרבה יותר חסידית.
המוזיקה הישיבתית הידרדרה קשות, זה נכון.
אבל החסידית רק פורחת יותר ויותר.
מקווה שהבנת את ההבדלזה בדיוק מה שאני ו @ב-ב מנסות לומר חסיד סטייל וויזניץ' בעלזא מה שהיה רק בטישים פרץ והישיבתי ששלט מצדיק עכשיו את שמו ושומעים אותו בעיקר בישיבות הליטאיות ובסעודה שלישית...
וזהו ... נראה לי שאני גמרתי כל אחד כאן דובק בעמדה שלו [מכלילה גם את עצמי] וזהו לדעתי אפשר לנעול תשרשור ( לא רציני ) -
@שלומי-0 אולי תשווה גם בין המוזיקה המזרחית של פעם לזו של היום??
היא לא השתנתה רק החסידי לא הבנתי?!
זה שהדור והסגנון השתנה לא הופך את זה שהמוזיקה החסידית נעלמה או איבדה מהעוצמה שלה היא פשוט השתנתה לפי הדור
כשמבד התחיל אם הרוק רצו להחרים אותו!!!!!!!
אין מה לעשות דברים משתנים כל הזמן וככה גם המוזיקה -
@אחות-קטנה אמר בסקר | הידרדרות במוזיקה:
דברים משתנים כל הזמן וככה גם המוזיקה
צודקת לגמרי!
גם האוכל השתנה, גם סגנון הלבוש השתנה, גם אנחנו השתנינו.
יש שיבחרו לקרוא לזה הדרדרות...
בעצם התשובה הראשונה בסקר היא 'מה שהיה כבר לא יחזור'. נכון, כי דברים השתנו, אבל מי החליט לקרוא לזה הדרדרות? -
וועליה איזה מלחמות על חוסר הבנה וגישה נכונה, חברה דבר ראשון לפני שאני יגיב על השרשור רק משו קטן~ אל תפגעו מתגובות כי כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות זה מאמר חזל שאי אפשר לחלוק.
בכל מקרה. אני חושב שמה ש @אייצ-ית כתבה דיי נכון אף על פי שזה נשמע כואב. בסוף היום אנחנו צריכים להסתכל על השירים של פעם במוזיקה החסידית ולהשוות נתונים להיום ולדעתי אין מה לנסות להשוות כי גם שיש כל כך הרבה זמרים חדשים ולהיטים בחסידי זה כבר לא החסידי האוטנטי מלבד בודדים שנשארו נאמנים למקורות.
אם מישהו חושב שונה שיעצור רגע ויראה לי להיטים חסידיים כמו יהא יהא או ברוך הגבר בקצבי החסידי או כמו טעטע טעטע או תניא בחסידי השקט.
ואולי יש קצת שקיים עדיין אבל מכאן ועד לומר שהמוזיקה החסידית היא כמו פעם יש מרחק שנות אור.
ולמי שכתב שהמוזיקה החסידית או המזרחית לא נצרכת אני חושב שכנראה הוא לא מכיר מספיק את המוזיקות האלה.
אגב כל מה שכתבתי נכון גם לגבי המוזיקה המזרחית פשוט לא ארחיב גם כי יצא לי ממש ארוך וגם כדי לא לסטות מהנושא. (אולי זה רעיון טוב לסקר...) -
נוצר מצב כזה שוויכוחים כאלו חוזרים ונשנים כאן בפורום. שוב צריך להבין
יש דברים שפשוט אי אפשר להסביר ולהגדיר.
אם המוזיקה הדרדרה לא בהכרח.
אני ממש לא רואה עניין להתפלש בבוץ הזה ולדון בזה
ולמרות ששפכתי על זה כמה בקבוקי דיו אצלי בטורים,
וגם בריאיון שהיה בזמנו עם סטופל (איננו עוד)
במשפט אחד,
המוזיקה השתפרה מבחינות מסוימות באיכויות מסוימות שלא היו
אך גם קצת חוזרת על עצמה בכל הסגנונות.
צריך לחיות באמצע ולהנאות ממנה. -