הם משפיעים עלינו??
-
האמת, זה נושא שעומד לי בראש הרבה זמן, עד שעכשיו יצא מגזין קול פליי,
ואחת הכתבות היתה על זה בדיוק, אז החלטתי לשפוך הכל עליכם.....אם אתם מאזינים לרדיו בטח שמתם לב לתופעה חדשה.
ואם לא, תבינו עכשיו במה מדובר...
בתקופה האחרונה אמנים רבים במוזיקה מוציאים קמפיינים לאוויר,
אילו קמפיינים? של פרסום, כמובן.
שזה אומר? כל זמר בתורו מקבל הצעה מפתה לשמש כפרזנטור לחברה מסוימת,
בין אם זה אומר להוציא ג'ינגלים לרדיו, וגם לשמש כקריין...
מה זה משנה אם זמר או קריין עלום מקריין טקסט משעמם?
למה שישנה לי אם נתנאל ישראל מקריין על הבנק, או אריק דביר על הקפה טורקי?
את מי זה מעניין אם יש לפידות מזמר על המשכנתא,
או מנדי וייס ומידד טסה מג'נגלים על שוקולדים בשפע???
מסתבר שזה משנה, עובדה, זה ממשיך ובגדול!מה דעתכם, הזמרים עושים עלינו קופה ומנצלים את "היחס" שהם מקבלים בגלל שאנחנו צורכים מוזיקה?
או שזה לגמרי סבבה, שימשיכו, למה לא?!דעתכם חשובה לנו
-
את האמת מפרגנת לזמרים עוד הכנסה במיוחד אחרי הקורונה שחלקם לא עבדו
(שימו לב שאז הקמפיינים צברו תאוצה)
אבל בקשר לשאלה שלך התשובה היא כן!!!!!!!!!!!
לזמר יש השפעה והיא גדולה (וזו אחת הסיבות למה לא לשמוע זמרים לא משלנו ולא לפתח אל זה דיון כאן יש לזה מקום https://music-il.herokuapp.com/topic/754/דיון-מה-דעתכם-על-זמרים-לא-דתיים-שכותבים-שירים-עם-משמעות-דתית?_=1625684349491)
וכנראה שההשפעה של הזמרים כ"כ גדולה שאפילו הקמפיינרים של החברות שמו לב אליה וגייסו אותם לטובת קמפיין פירסום כזה או אחר -
@nbhgv אמר בהם משפיעים עלינו??:
הבעיה היא שהשדרנים מתחילים להתערב ומשכנעים אותך לקנות ולזכות בפרסים ואז מתחיל הפיתוי...
נו ו......
אתם רואים פה בעיה?? -
@פונץ-בננה אמר בהם משפיעים עלינו??:
אתם רואים פה בעיה???
כן.
כי כשאתה מתחיל לבזבז כסף על דברים שאתה לא צריך זה בעיה||אבל תכלס זה העבודה של שדרנים...||
-
@nbhgv בחייאתת .
לא צריךך לבזבזז כסףף על כל דבר שמוחרים לך ברדיו .
ו..... אם שמעת פרסומת של קפה \שוקולד וכו ..
תלך לפי החלילים שלהם??!!
לא חושבת שזה נכון. -
הבעיה היא שהשדרנים מתחילים להתערב ומשכנעים אותך לקנות ולזכות בפרסים ואז מתחיל הפיתוי..
ושהמבצעים הללו היו מפורסמים בעיתונות ובפליירים אז זה לא היה משכנע
בנוגע לשדרנים שמשכנעים זה פשוט התקדמות במקום להיתקע בפרסום העיתונאי והפליירים הם התקדמו לשדרנים שבאמת יותר משכנעים מפלייר שנזרק לפח בלי שהסתכלו עליו בכלל -
@פסנתר-כנף אמר בהם משפיעים עלינו??:
האמת זה מעניין הפירסומות האלו. כשאתה נתקל במוצר של החברה עולה לך בראש הדמות ואיך שהתענגו על המוצר.....
משפיע או לא?! משפיע, בטח! כמה? עדיין לא קניתי קפה טורקי... -
מה דעתכם, הזמרים עושים עלינו קופה ומנצלים את "היחס" שהם מקבלים בגלל שאנחנו צורכים מוזיקה?
או שזה לגמרי סבבה, שימשיכו, למה לא?!שימשיכו נותנים לנו זוית יפה ונחמדה גם על דברים ש(חלקנו) לא אוהבים וכמו ש @אחות-קטנה אמרה אני מצטרף ולמה לא שתהיה להם עוד הכנסה וסבבה לגמרי
אגב אני פעם אחת שמעתי כשהייתי יותר צעיר פרסומת על משהו שחפר וקניתי (לאו דווקא בגלל שפרסמו סתם כי זה היה סוג של משהו שאני אוהב אז נתנו לי מרץ לקנות)
אבל מכאן ולהגיד שמשפיעים עלינו לדעתי הגזמה אולי קצת ממריצים את מי שבכל מקרה יקנה אבל בגלל זמר זה או שדרן זה לא נראה לי שמשפיעים עלינו.
אשמח לביקורת. -
-
הבעיה היא שהשדרנים מתחילים להתערב ומשכנעים אותך לקנות ולזכות בפרסים ואז מתחיל הפיתוי
הזמרים לא משכנעים אותך, אבל השדרנים כן?
@ילד-חוכם אמר בהם משפיעים עלינו??:
לא נראה לי שמשפיעים עלינו.
כנראה שכן....
@חסויה אמר בהם משפיעים עלינו??:
עלי אז זה עובד
-
@מוזיקה אמר בהם משפיעים עלינו??:
אין סיכוי בעולם שמי שלא אוהב קפה שחור יתחיל לאהב אותו בגלל שאריק דביר או כל זמר אחר יפרסם אותו!!!
הוא לא עושה את זה כדי שאנשים יתחילו לאהוב קפה...
כמו שלא עושים פרסומת לשוקולד כדי שיתחילו לאהוב..
מספיק שזה רץ מפה לאוזן...כמה אנשים כבר לא אוהבים קפה לעומת כאלה שכן אוהבים????
הוא עושה את הרייטינג לקפה-
משם זה כבר כדור שלג...
הדבר האחרון שמעניין את הזמר- זה ש @מוזיקה..או כל אדם אחר בעולם שלא אוהב קפה- יתחיל לאהוב ולשתות בגללו...לא חסרים לקוחות "שיקנו" את הפירסומת שהוא עושה....@ילד-חוכם אמר בהם משפיעים עלינו??:
אבל מכאן ולהגיד שמשפיעים עלינו לדעתי הגזמה אולי קצת ממריצים את מי שבכל מקרה יקנה אבל בגלל זמר זה או שדרן זה לא נראה לי שמשפיעים עלינו.
אשמח לביקורת.ברור שזה משפיע...
כי ממריץ...זה במילים אחרות משפיע...
כי אם לא היית מושפע מהפרסומת- לא היה לך את התמריץ ללכת ולקנות את מה שהם פרסמו...@פסנתר-כנף אמר בהם משפיעים עלינו??:
אם אתם מאזינים לרדיו בטח שמתם לב לתופעה חדשה.
אילו קמפיינים? של פרסום, כמובן.אגב-
זה לא תופעה חדשה....
זה משו מקובל מאווודד והיה גם בעבר....
זה נכנס עכשיו חזק לציבור החרדי גם- בעקבות שראו כבר שפירסומות בעזרת מוזיקה ו "סלבים" היא גורם משפיע...
לא סתם הם משקיעים בקמפיינים האלו...וזה לא שקל שתיים...כל קמפיין שעולה לאוויר- עולה סכום לא מבוטל...ואנשים לא ישקיעו סתם אם זה לא שווה...
מסתבר -שזה משפיע...אין מה לעשות..אם לא ישר- אז בעקיפין...אבל יש יחידי סגולה שבאמת בעלי חסינות לפרסומות. הם בד"כ אנשים ממוקדים..שכל ה"תפאורה" לא קונה אותם... -
בציבור שלנו פחות נפוצה תופעת הסלבס והרדיפה אחר הסלבס, אך בציבור הכללי - משפיע מאוד.
לדעתי, כשמקשיבים לפרסומת שמשדר אחד שמוכר ואהוב עלינו, אוטומטית האוזן נפתחת, לעומת תשדיר מאת גדליהו אהרונוביץ כלשהו, וזאת הסיבה שהם מגייסים זמרים.
ועוד דבר, בשירה אנו עובדים המון על אינטונציה, שמאוד משכנעת את המאזין.אז... כן, הם משפעים עלינו.
-
@ריינבואו אמר בהם משפיעים עלינו??:
בציבור שלנו פחות נפוצה תופעת הסלבס והרדיפה אחר הסלבס, אך בציבור הכללי - משפיע מאוד.
לא בדיוק מסכימה איתך....
אולי בעבר-
כיום...די נפוץ...בעיקר אצל הנוער...
עם השאר אני מסכימה -
האמת, זה נושא שעומד לי בראש הרבה זמן, עד שעכשיו יצא מגזין קול פליי,
ואחת הכתבות היתה על זה בדיוק, אז החלטתי לשפוך הכל עליכם.....אם אתם מאזינים לרדיו בטח שמתם לב לתופעה חדשה.
אילו קמפיינים? של פרסום, כמובן.
שזה אומר? כל זמר בתורו מקבל הצעה מפתה לשמש כפרזנטור לחברה מסוימת,
בין אם זה אומר להוציא ג'ינגלים לרדיו, וגם לשמש כקריין...
למה שישנה לי אם נתנאל ישראל מקריין על הבנק, או אריק דביר על הקפה טורקי?
את מי זה מעניין אם יש לפידות מזמר על המשכנתא,
או מנדי וייס ומידד טסה מג'נגלים על שוקולדים בשפע???
מסתבר שזה משנה, עובדה, זה ממשיך ובגדול!מה דעתכם, הזמרים עושים עלינו קופה ומנצלים את "היחס" שהם מקבלים בגלל שאנחנו צורכים מוזיקה?
או שזה לגמרי סבבה, שימשיכו, למה לא?!דעתכם חשובה לנו
לדעתי - פרסומות משפיעות בהחלט וזה אפילו לא שאלה.
מסתמא ברוב המקרים הם משפיעות בתת מודע ואנשים בכלל לא יודעים לקשר את מה שהם קנו לפרסומת אבל הפרסומת בישלה בתת מודע את ההחלטה לקנות דבר פלוני או אלמוני.
אני רואה את הנ''ל על עצמי, איך שפרסומות משפיעות עלי, במודע ושלא במודע. -
@ישתבח-שמו אמר בהם משפיעים עלינו??:
אבל תמיד זה היה. מה שונה בין שיווק של שוקולד לג'ינגל בחירות או התרמה?
הדרך שונה...
כולם כמעט אותה מטרה- אבל כדי להצליח - צריך לעבוד בדרך מושכת ומתוחכמת- בעיקר פסיכולוגית... -
@ישתבח-שמו אמר בהם משפיעים עלינו??:
אבל תמיד זה היה.
תמיד היו פרסומות ברדיו ובעיתונות למוצרים ועוד,
אבל קמפיינים שלמים ע"י אמנים במוזיקה, כמעט ולא היו, למיטב ידיעתי.@ישתבח-שמו אמר בהם משפיעים עלינו??:
ג'ינגל בחירות
נכון, זמרים שרו אותם, כי מי ישיר שיר שלם אם לא זמרים?
הכוונה היתה על תכניות שלמות שנעשות לקידום מוצר כלשהו,
וקריינות ושירונים קצרים ששרים הזמרים וכ"ו.
(גם סרטונים לא קצרים והופעות שמקדמות חברות ומוצרים.... )