אימות של לחן מקורי - בצורה מאובטחת
-
שלום לכל חברי הפורום.
אני ב''ה יצא לי להלחין כמה לחנים על פסוקים ומקורות שונים, אבל לפני שאני מקדם אותם אני רוצה לוודא שהם אכן לחנים מקוריים ולא ''סחובים'' משירים אחרים ששמעתי בעבר (שכן כבר היה לי כזה מקרה )
אבל מה, אני לא מכיר את כל עולם המוזיקה על בוריו ולא מעודכן בכל שיר חדש (או ישן) שקיים, ומכיון שכך, עלי להעביר את הלחנים לאחד שכן מתמצא ויוכל להגיד לי אם הוא מקורי או לא
הבעיה שלי היא במקרה כזה שצריך להעביר למישהו אחר את היצירה שלי, יש לי חשש מחשיפתה המוקדמת, או גרוע יותר, מגניבת הלחן. אני שואל כאן במי אני יכול לתת אמון של 100% או שיש פיתרון אחר, ומה עושים כל הזמרים האחרים בנידון.
תודה רבה -
@מוזיקו אמר באימות של לחן מקורי - בצורה מאובטחת:
שלום לכל חברי הפורום.
אני ב''ה יצא לי להלחין כמה לחנים על פסוקים ומקורות שונים, אבל לפני שאני מקדם אותם אני רוצה לוודא שהם אכן לחנים מקוריים ולא ''סחובים'' משירים אחרים ששמעתי בעבר (שכן כבר היה לי כזה מקרה )
אבל מה, אני לא מכיר את כל עולם המוזיקה על בוריו ולא מעודכן בכל שיר חדש (או ישן) שקיים, ומכיון שכך, עלי להעביר את הלחנים לאחד שכן מתמצא ויוכל להגיד לי אם הוא מקורי או לא
הבעיה שלי היא במקרה כזה שצריך להעביר למישהו אחר את היצירה שלי, יש לי חשש מחשיפתה המוקדמת, או גרוע יותר, מגניבת הלחן. אני שואל כאן במי אני יכול לתת אמון של 100% או שיש פיתרון אחר, ומה עושים כל הזמרים האחרים בנידון.
תודה רבהדבר ראשון אם שאלת על מי אפשר לסמוך אז ברוווורררר שעלי...
דבר שני אני חושב שלמרות שאינך מכיר את עולם המוזיקה אתה יכול להחליט לבד כי ממה נפשך אם אתה "שאלת" את זה מאיזה שיר אז אתה מכיר אותו ואם אתה לא מכיר אותו זה אומר שהלחנת אותו בעצמך והוא מקורי לחלוטין... (וגם אם יש מישהו שזה נשמע לו דומה לשיר מסויים שיתמודד...)
-
@גיטרה-חשמלית-0 אמר באימות של לחן מקורי - בצורה מאובטחת:
דבר שני אני חושב שלמרות שאינך מכיר את עולם המוזיקה אתה יכול להחליט לבד כי ממה נפשך אם אתה "שאלת" את זה מאיזה שיר אז אתה מכיר אותו ואם אתה לא מכיר אותו זה אומר שהלחנת אותו בעצמך והוא מקורי לחלוטין... (וגם אם יש מישהו שזה נשמע לו דומה לשיר מסויים שיתמודד...)
תגיד, על המושג תת מודע ,שמעת?
@למדן אמר באימות של לחן מקורי - בצורה מאובטחת:
@מוזיקו אל תדאג מנחם טוקר כבר יעשה משהו (" מלחימים " )
אם זה יהיה גנובאבל איך זה עוזר לי? אני לאא רוצה ''להלחים'', אני רוצה להביא לחנים חדשים
(חוצמיזה, אני לא רוצה לעבור דרך טוקר, אין לי שום עניין ליחצ''ן ולפרסם את עצמי אלא רק להביא לעולם חומר חדש (עם תקווה גדולה שהוא חדש...)) -
-
@מוזיקו בתור אחד שגם כן מלחין שירים יצא לי הרבה להתמודד עם הבעיה שלך
אבל אני גם חששתי להעלות לפה שירים (לא בגלל חשש שיגנבו אותם, אלא בגלל שאני לא מעוניין שהם יחשפו לפני שהם יצאו, כי {כמעט} בכל שיר יש משהו מיוחד שאני רוצה להפתיע איתו)
אז בד''כ אני משמיע את זה לאחים/אחיות שלי, שמכירים שירים בסגנון של השיר שהלחנתי, והם אומרים לי אם זה מזכיר להם משהו, או שהם מכירים שיר על לחן כזה -
@יהודה-n אוקיי, אבל אחים אחיות עלולים במקרה כזה לא להכיר בדיוק לחן הדומה לזה....
ואזי במידה שאני מוציא אותו על סמך זה אני מפסיד:
1.גם את הפוינט שלי!
2.גם עושה מעצמי צחוק.....
לשתי האופציות האלו לא התחברתי במיוחד, ומסיבה זו פתחתי את הנושא.
מקווה למצוא כאן פיתרון, ובנתיים תודה רבה. -
@מוזיקו אני לא יודעת מה מלחינים עושים. אבל אני יודעת שסופרים שמוציאים סיפורים, ספרים, שירים וכו' מתחזקים קבוצה סגורה של עמיתים למקצוע, אנשים קרובים וכו שהם סומכים עליהם, והם "קבוצת הביקורת" שלהם.
אולי כדאי שתפתח לעצמך קבוצה כזו (מייל וכדומה) שיבקרו את המוזיקה שלך. -
@מוזיקו זאת כבר עבודת שטח. קרובי משפחה מוזיקליים, עמיתים למקצוע אמינים וכו'. אם תהיה ממוקד מטרה ותחפש את האנשים שמתאימים לך לקבוצה- תמצא. זה רק לפתוח את העיניים.
(זה כמו שכשרוצים לקנות משקפיים חדשים- פתאום שמים לב למסגרות של האחרים (ואומרים להם תתחדשו שנה אחרי שהם קנו )) -
@מוזיקו אמר באימות של לחן מקורי - בצורה מאובטחת:
שלום לכל חברי הפורום.
תודה רבהאני מכיר - אפשר לומר - 80% מהמוזיקה החסידית, כן גם את אלה של מ.ב.ד. לפני
מאתיים שנה, הכל כמעט שמעתי ואני מאוהב בהם.
ויש לי ניסיון בדברים הנ"ל בדיוק! שמעתי עשרות לחנים מחברים, משפחה וכו' וידעתי לזהות מייד האם זה הלחנה או הלחמה.
אם תרצה תנסה ליצור איתי קשר דרך הנהלת הפורום. -
@א-ה-2 איך אפשר ליצור איתך קשר?
עריכה: ברגע זה ענו לי ההנהלה שאין קישור בין המשתמשים.......@עפר-ואפר היי, עכשיו ראיתי שיש לך דרייב של 500 ג'יגה שירים וחשבתי שתוכל לעזור לי בעניין של הנושא הזה, אם יש לך היכולת לפתח תוכנה נוספת,(אולי אפילו בתשלום), שהיא תכיר את כל מאגר המוזיקה, וכשאני ארצה לבדוק לחן מסוים, אעלה אותו לתוכנה והיא תאשר אם יש ''תוכנות ומוזיקה זה דבר שהולך ביחד''כזה שיר או הדומה לו, או שאין כזה שיר קיים.
אשמח מאוד אם תגיב לי חיובי||אני מצטט פה מישהו שקראתי פעם:
''תוכנות ומוזיקה זה דבר שהולך ביחד''|| -
-
-
בסוף יום כשאתה ממציא לחן אתה אמור לדעת אם הוא גנוב או לא.
לפעמים לחן שלך נשמע כמו שיר שאתה מכיר ואז זה אומר שחלק קטן יכול להיות היה בתת מודע שלך ולקחת אותו
אבל זה דבר שאתה שומע.
אם אתה ממציא לחן וזה לא נשמע לך כמו שום דבר אחר ששמעת סימן שהמצאת אותו...
ואם אנשים פתאום מוצאים חלקים "גנובים" זה בעיה שלהם
ולבעיה הזאת קוראים קנאה וצרות עין. -
@דיפולט אמר באימות של לחן מקורי - בצורה מאובטחת:
@עפר-ואפר השירות שלהם פעיל אגב
וזו דרך מעולה לבדוק אם הלחן שלך גנוב...
אפילו שתסמוך על עצמך...אתה המצאת אז המצאת
ואנשים שיגידו לך שלא נכון זה גנוב מפה ופה
הרבה פעמים זה רק מקנאה@עפר-ואפר אמר באימות של לחן מקורי - בצורה מאובטחת:
@דיפולט כמדומני שרק באפליקציה ולא דרך האתר
????