טורי דעות על המוזיקה מאת משתמשי הפורום
-
נראה שאין עוד מה להוסיף על דבריכם ועדיין...
מוזיקה ביסודה היא דבר עמוק פי כמה ממה שאנחנו מתארים. היא בעצם מאפיינת תרבות, דור, ומעצבת תקופה. לא לחינם התקופות השונות בהיסטוריה נקראות על שם שינויי המוזיקה שחלו בהם והם התכתבו גם עם השינויים השונים באותה תקופה-בלבוש, סגנון בניה וכו...(תקופת הבארוק, הקלאסית, רומנטית, רנסאנס וכו'...)
עד כאן היסטוריה..:)
וברצינות,
מוזיקה משקפת תהליכים חברתיים, בכל העולם. וגם הציבור שלנו שהיה פעם קטן בהרבה והומוגני בהרבה-עובר שינויים ותהליכים ויחד איתו המוזיקה. שימו לב שכל שינוי שמתרחש בעולם הכללי-מקבל ביטוי גם אצלינו, כי יש תנועתיות שמגיעה מהעולם הכללי לציבור בישראל ומהציבור בישראל-אלינו הציבור החרדי.
בתקופות שהמזרחי-ים תיכוני שלט-הוא שלט בכל המגזרים, עד שהגיע הפופ האלקטרוני וכן..זה לפעמים נשמע אותו הדבר כי מוזיקאים הם בעיקר מחקים ושואבים השראה ממה שקורה בעולם ועושים התאמות אלינו.
זה מתבטא בהכל-מילים, סגנון לחן, עיבודים...אלו רק הסימפטומים.
מה שכן, תמיד טוב לתת כבוד לשירים הטובים מפעם, לייקר אותם, לשמוע ולהשמיע, אם צריך גם לחדש אותם כדי שהדור הצעיר יחשפו ויכירו. אני בטוחה שמכל כמויות השירים שיש היום -בעוד 10 שנים אף אחד לא יזכור כלום....
גם במוזיקה הכללית הבינו את זה ויש יוצרים(הפרוייקט של רביבו) שעוסקים בחידוש שירים שהם נכסי צאן ברזל והם שרים אותם ומופיעים איתם והציבור הצעיר מתחבר ואוהב.
המוזיקה שלנו היא מדהימה וטובה על אף ולמרות החסרונות שבה. -
#anchor(טור דעה)
רציתי לדבר על דבר שמאוד כואב לי התופעה הזאת שפרצה גדר אם פעם הינו שומעים שירי א היינו .
מזדעזעים היום לא נורא יש מילה אחת שמדבר על א מעבירים ואני שואל את עצמי איך שהדור ישתנה
למה אנחנו צריכים לשמוע את אותם למה ליפני 5 שש שנים לא היה כזה דבר בציבור שלנו היום כן
לא יגידו לך שהזמר הזה דתי ויש לא כיפה וזה מותר לי אז אני יכול ללכת לשמוע זמרים שאינם דתים מה ההבדל .בן אדם דתי ניקרא אדם שומר על הגבולות ולא עושה מה בה לו שר על א הוא לא ניקרא דתי איפה היגיון. ואתם יודעים מה מי שרוצה לשמוע בכיף שישמע זה הנשמה שלו אבל לא הוא צריך להפיץ את זה בכל מקום כן זה זמר דתי מה
השיר מדבר כולו על א זה רק שתי מילים שטיות ואני שואל אתם לא חושבים על האחים הקטנים שלכם שזה מה שהם רואים את אחים שומעים והחברים שאולי היו ניזהרים לא לשמוע את אותו זמר ושאתה משמיע לא את השיר הוא יתחיל לישמוע את אותו השיר ויכול להגיע למקומות לא טובים
ויש כאלו שמחמירים ויוציאים להשמיע את שיר א בקולי קולות זה בדרך כלל קורה בבין הזמנים
אתם לא חושבים על אותם שכנים שישמעו את השיר הזה אבל תגידו לי זה זמר שמקובל מאוד בציבור החרדי אפילו שהוא דתי מה הבעיה לישמוע שטיות הוא בסדר אז חברים עכשיו הגיע הזמן להפסיק להמציא תירוצים שאותו זמר שר על הנשמה שלו בזמן שבקליפ יש נשים ללא צניעות בוא נפסיק לנחם את העצמנו בוא נפסיק לחיות באשליה שכול זמר שיש לא כיפה הוא כשר בוא נישמור על הנשמה הטהורה שיש שלנו ולא נכניס דברים שאינם ברוח היהדות אפילו המילה אחת יכול לפגוע בנפש שלנו ובעזרת השם ניזכה לקדש שם שמיים ונעשה סוף לתופעה הזאת שכול אחד יקבל על עצמו לא לישמוע את אותם שירים שמדברים על א בוא לא ניתן ליצר הרע לישתלט עלנו בוא נחשוב על דור העתיד של יהיו גרועים מאיתנו||דווקא עכשיו בימי ספירת העומר נשמור על הנשמה ונחליט לא לישמוע דברים שנוגדים את רוח היהדות||
-
לדעתי הבעיה הגדולה כיום היא ריבוי זמרים, ולא ממש מוכשרים...
לא כל אחד ששר במקלחת יכול להיות זמר! ! !
איפה הימים שאנשים בנו קריירה ב10 אצבעות?היום כל ילד שני מוציא איזה קאבר..
זה כבר מאוס וגוזל זמן לסנן כל כך הרבה ביצועים פשוט לא טובים.. -
@סטופל-המלך ., אתה צודק, כל אחד שקם בבוקר ומחליט שהוא זמר..., ובאמת לפעמים יש ביצועים שאני שואלת את עצמי איך הוא לא מתביש להוציא את השיר הזה?, אבל בנוסף חשוב לציין שיש כמה טובים שהם לא ככ מוכרים..., ותכלס ב"ה שהמוזיקה החרדית מתפתחת ומיתקדמת אבל אם כל הכבוד לא כל אחד יכול להיות זמר ,בואו...
-
@סטופל-המלך לגמרי מסכימה אתך!!!! לא כל אחד יכול להיות זמר, בכלל לא!!
לדעתי זה מגיע כבר למקומות הזויים.
כל ישיבע בוחער או סתם כל אחד מהרחוב מוציא שיר, ועושים את זה בשבוע כי היום הכל קל.......ובגלל הכמות המון מתפספסים, וחבל........
איך סטופל אמר פעם? (סטופל של פריד, לא של הפורום.......) "גם אם אתה בחור אם ג'ל בשיער אתה עדיין לא זמר"
-
@סטופל-המלך אמר בטורי דעות על המוזיקה מאת משתמשי הפורום:
@כ-פ ממש אבל, והוא צדק בכל מילה סטופל המקורי
זה נכון שמלא מתפספסים בגלל זה, זה מוציא לרציניים את כל הרוח מהמפרשים..
וחבל חבל חבל .הבעיה שכל אחד שמוציא שיר הוא בהרגשה שהוא סופר רציני ושעולם המוזיקה היהודי מחכה רק לו -- והנה הגיעה הבשורה
מסכים ביותר שהיום מרב עצים כבר לא רואים את היער וזה גורם
לסוג של יאוש מראש לצפות להצלחה ---- הפיתרון לדעתי
שיוצר צריך להאמין במה שהוא עושה ולהיות עקבי -ולהשקיע מאהבה שלא תלויה בדבר -- ובעז"ה -- סוף הכבוד לבוא -
@אילן-פ צודק לגמרי.
לדעתי גם הסיבה שנותנים לכל אחד במה באתרי המוזיקה למינהם, נובעת מהענין של הרצון לעזור לצעירים להכנס לתעשיה ולתת במה לכל יוצר שלא ירגיש מקופח, אבל בדרך כמו שאמרת, כבר מזמןןן לא רואים את היער..
הפתרון שלך נשמע טוב- רק מי שיוכיח את עצמו, כמו שכתבתי, בעקביות-יראה את הפירות.אין דרך קיצור.
הדוגמא הכי טובה זה ריבו-שבהתחלה אנשים הרימו גבה, והוא לא הפסיק לעבוד והיום--קוצר את הפירות. -
הרגשתי צורך לשתף קצת...
לאחרונה שמנו לב כולנו- שהשירים קצת חוזרים על עצמם...
בעיקר ב- לחנים.
יוצא שיר חדש, ואני ממש מחכה לשמוע...וברגע שהוא מתחיל להתנגן משהו מדגדג לי בראש... זה מזכיר משהו...מתנגן לי עם מילים אחרות.
קצת לחץ מתון על הזיכרון ובדיקה קטנה, אני מגלה ש....צדקתי!
יש שיר זהה כמעט לגמרי.
בדיקה קצרה מי המלחין- בניגו!!!
כנראה אכל את אותה ארוחת צהריים כשהלחין את שניהם...המילים האלו ממש לא באות להאשים/ לקטר או לבוא בטענות, אבל בהחלט להבהיר:
חבר'ה, אתם צריכים להבין שבמגזר שלנו אין הרבה שמות חמים, קליין- ברי, אלחדד ו...טוב יש עוד בודדים- אבל אלו החמים והמככבים ביותר כרגע.בכל מקרה- נראה לי שזה הזמן לפתוח דלתות ולתת הזדמנויות למוכשרים חדשים.
ויש מוכשרים- רק שלא נותנים להם הזדמנות- רוצים מישהו מוכר, מקצועי...אל תשכחו שגם אלחנן אלחדד היה בחור מתחיל ולא מוכר...
והכי חשוב: אף אחד לא יקח לכם את המקום! בחברה שלנו יש מקום לכולם- וזה בהחלט יתן לנו מוזיקה מגוונת, חדשה ו..כן, גם איכותית.-בתקווה לשינוי-