מוזיקה מגיעה מהנפש?
-
@איציק-דדיה אני מתכוונת יותר למילים וללחן, אבל כן גם לזה.
מה דעתך? -
@אליש אמר במוזיקה מגיעה מהנפש?:
חושבת שזה נושא מעניין. האם באמת כל שיר שאדם מוציא מעיד על הפנימיות שלו?
אם כבר יש נושא על זה, אשמח אם תעדכנו.מי שמלחין מוזיקה מרגשת, הוא לרב אדם מאוד מופנם ומהורהר
לעומת אדם שמלחין מוזיקת פופ ורוק שלרוב יהיה יותר אדם כריזמטי וסוער
ניתן לראות את ההבדל בין משה פלד ואלחנן אלחדד, בין לדוגמא לחנים של מרדכי שפירא או אלי קליין
מבחינת ביצוע, לרוב בתחילה הזמרים מנסים את כל הסגנונות, ואחר כך מתקבעים על 1 או 2, לכן אי אפשר להעיד לפי שיר מסוים... -
@איציק-דדיה אמר במוזיקה מגיעה מהנפש?:
@אליש אני חושב שזמר שמוציא שיר שמים לב אם זה מהנשמה או סתם עוד שיר
כי יש שירים כמו של אברהם פריד שזה לבכוווות ויש שירים כמו שרולי ונתנאל שזה סתם שיר
פחות התחברתי להגדרה של סתם שיר...
כל מלחין מחליט איך להוציא את הרגשות שלו בסגנון לחן
גם אני פחות מתחברת, אבל יש כאלה שאוהבים וחבל סתם לזלזל -
אני חושבת שהרבה פעמים שירים של פסוקים עם לחן חסידי רגיל לא יכולים להיות מדי אישיים, כי הזמר מוגבל מאוד.
מצד שני גם בשירים של מילים זה נראה מזוייף לפעמים.
אתן דוגמא- "16" של שרולי ברונכר זה שיר מאוד נוגע, שרואים שיש לו קשר לזמר.
לעומת זאת ישנם הרבה שירי מילים אחרים שהם אולי כיפיים לשמיעה, ולפעמים גם הקליפ מוצלח, אבל זה לא מעורר אצלך שום דבר בפנים. -
@אליש אני חושבת שזה תלוי מה המניעים של הזמר
אם הוא שר בשביל עצמו-אז כן, זה בא מהנפש
אבל אם הוא סתם שר בשביל כסף או פירסום וכד'-אז זה לא.יכול להיות גם שזמר שר שיר בתחילה כי הוא התחבר אליו ובהמשך כי הוא צריך נגיד בהופעה ואז הוא הרבה פחות מחובר (על אף שזה לא מחייב)
-
יש גם הבדל בין זמר יוצר שהוא מוציא את הרגשות שלו לשירים וככה יותר מתחברים לעומת זמר שלא מלחין ולא כותב וקונה לחנים ושירים..
-
-
בקשר לכותרת 'האם מוזיקה מגיעה מהנפש'. אז כך: אם מדובר על ליצור מוזיקה, אז כמו שנאמר פה יכול להיות שכן אבל יש שלל מניעים שונים, ואם מדובר על הצורך במוזיקה, כלומר, לשמוע ולנגן - ודאי שזה מגיע מהנפש. אלא מה?!