שרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.
-
נפתלי קמפה
(נולד בי"ד בניסן ה'תש"ן, 8 באפריל 1990) הוא זמר ומלחין חרדי־ליטאי ישראלי, בסגנון מוזיקה חסידית.קמפה נולד במושב תפרח ליצחק ואסתר, שניהם ממוצא ייקי - גרמני, אמו ילידת קיבוץ חפץ חיים ואביו ממושב בית חלקיה הסמוך. הצעיר מבין שישה.
בילדותו המשפחה התגוררה בנתיבות, שם היו מקורבים לראש ישיבת הנגב בזמנו, רבי ראובן יוסף גרשונוביץ. לאחר מכן עברו לתפרח.
למד בישיבה קטנה "תפארת ציון" בבני ברק ולאחר מכן בישיבת "ים התורה" בירושלים, בישיבה גדולה (גבוהה) למד בישיבת קול תורה שם גם התחיל ללמוד לנגן בגיטרה והחל לערוך "קומזיצים" בקרב בחורי ישיבות חרדיים.
קמפה נשוי ללאה שנקר ואב לבן, ומתגורר בירושלים.
קריירה
בחודש מאי 2018 הוציא לאור סינגל ראשון 'בעבור אבותינו', הסינגל הופק על ידי הצמד אלי קליין ואיצי ברי[1].בשנת 2018 יצא אלבומו הראשון "ליחדא שמא" בעיבודם של צמד המוזיקאים אלי קליין ואיצי ברי. באלבום שנים עשר שירים כאשר עשרה מתוכם הם לחניו של נפתלי ושניים הם ביצועים חדשים ללחנים לא מוכרים של שלמה קרליבך[2].
בחודש חשוון ה'תשע"ט (נובמבר 2019) הוציא את הסינגל 'לב נשבר' בהפקת אלי קליין ואיצי ברי[3]. בחודש טבת ה'תש"פ (ינואר 2020) הוציא את הסינגל 'עמך עמי'[4].
בחודש שבט ה'תש"ף (פברואר 2020) הוציא לאור את אלבומו השני, 'אנה אלך', גם הוא בהפקת אלי קליין ואיצי ברי[5].
כמו כן, הוא מגיש את התכנית "נפתלי קמפה מנגן לכם את יום שישי" מדי יום שישי ברדיו קול חי מיוזיק[6].
ביוני 2020 הוציא את הסינגל "להודות" כביטוי לאמונה בתקופה של נגיף קורונה.
ביוני 2020 הוציא את הסינגל "אשרי תלמיד חכם" עם אברהם פריד לכבוד סיום הרמב"ם היומי[7].
בשבט ה'תשפ"א הוציא את הסינגל "אם תעירו" עם ארי היל, מילים מתוך שיר השירים ולחן שהלחין בעצמו.
בניסן ה'תשפ"א הוציא את השיר "יבואו טהורים" בלחנו של יוסי גרין ואת השיר "ישימך" עם שלוימי גרטנר.
במרחשוון ה'תשפ"ב הוציא את השיר "חושב על ירושלים" בהשראת ר' שלמה קרליבך וגם הוציא את אלבומו השלישי "כמלאך".
-
עדי רן
עדי רן (נולד ב-2 ביוני 1961) הוא זמר-יוצר ישראלי. בעקבות חזרתו בתשובה קיים בשיריו שילוב של רוק עם מוזיקה חסידית.עדי רן נולד ברמת גן. הוא החל את דרכו המוזיקלית כמרכז בשבט צופי רמת-גן. בזכות שיריו ואופיו הייחודי הפך די מהר לדמות מוכרת בקרב חברי תנועת הצופים בישראל, בעיקר במרכז הארץ, ומאוחר יותר בקרב צעירים רבים מאזור תל אביב.[1]
אף על פי שהחל להקליט כבר ב-1985, החל משנת 1987 הופיע רן ,
הופעותיו השבועיות הקבועות כרכו אחר רן קהל מעריצים קבוע ונאמן, שלמד במהרה את מילות השירים בעל-פה והצטרף להופעות הקאלט שלו גם כאשר נדד להופיע במקומות אחרים - אירועים פרטיים, אירועים של תנועת הצופים, וכן במועדון ההופעות שפתח חברו שועלי ברמת-גן,
רן הוציא בתקופה זאת מספר מועט של שירים לרדיו, ואף קליפ אחד שזכו לתהודה מינימלית. מאוחר יותר כיכב בקליפ לשיר "חנן" של להקת "רעש" בתפקיד חנן. שני שירים, "הירושימה" ו-"התחזית", הופיעו באלבום האוסף של NMC "קיצור תולדות האינדי בעיר" (1991).שנותיו החילוניות של רן יצגו תרבות חילונית מקומית ולוו תדיר בשערוריות עד שנת 1993 שבה החל להתקרב ליהדות, ומאוחר יותר חזר בתשובה וחדל לחלוטין מלבצע את שיריו הישנים. הוא הקליט מאז מספר אלבומים בעלי אופי יהודי המושפעים מאוד ממורשתו של רבי נחמן מברסלב. למרות שנחשב כזמר חסידי, סגנונו המוזיקלי חריג ברקע המוזיקה החסידית בת-זמננו.
לקראת הבחירות לכנסת ה-21 ב-2019 הוצב רן במקום ה-31 והאחרון הסמלי ברשימת כולנו חברים נ נח לכנסת.
רן שופט בתוכנית המציאות של רדיו קול חי "הקול הבא".
מתגורר בחריש.
לפני החזרה בתשובה
יצירתו של רן בתקופה הקדם-דתית כללה עשרות רבות של שירים. חלקם היו בעלי גוון חתרני, חלקם עלילתיים ודמויי בלדה, וחלקם שירי-שטות קומיים. כמו כן ניתן להבחין בין שיריו בניצני יצירה אידיאליסטית אמיתית. בשפה פשוטה ומשעשעת הוא היטיב תמיד לתאר את חיי הצעירים (בעיקר סביב תקופת הצבא ואחריה).אלמנטים קומיים רבים, שחלקם שרד גם ביצירתו הדתית, חוזרים בשיריו הרבים מספור מהתקופה החילונית - שפה דיבורית וקלה, האנשת חפצים (כביכול היה זה השיר "סיגריה מעשנת" שכולו עסק בדמות הסיגריה המאוהבת, שהואנשה בשיר), חיות ותחושות, ועירוב אסוציאטיבי לשוני מרובדי-שפה שונים. כמו כן, בחלקם רן לא היסס לנקוט בשפה וולגרית.
רבים משיריו עברו תהליך של שינוי ושדרוג בעזרת הקהל, שהיה פעיל מאוד בהופעות וגם מחוץ להן (בשירים רבים היו לקהל תפקידי-שירה בפזמון החוזר). ברבות מההופעות העניק רן הזדמנות ראשונה לאמנים צעירים שביצעו גרסאות של שיריו וכן שירים מקוריים משלהם.
הלחנים היו תמיד מבוססי גיטרה, פשוטים וסוחפים. מכונת התופים של רן הייתה שותפה נאמנה ופרימיטיבית. לעיתים הרכיב שירים על סיפורים ויצר מיני-הצגות של ממש בצירוף שחקנים אורחים.
ב-1989 הוציא רן את שיריו על גבי שני אלבומים - "זולתך אהובתי" ו"בתוך אדנית אדומה", שיצאו על גבי קלטות ונמכרו בהופעותיו, עד שהחליט לגנוז אותן.
אחר החזרה בתשובה
גם עם חזרתו בתשובה, המשיך רן ליצור וכתב טקסטים קלילים אך גם אישיים מאוד על המעבר לדת ("אבא, נהייתי דוס / זה לא אומר שאתה צריך לכעוס .../ סבתא, נהייתי דוס / תוציאי ת'שיניים מהכוס.") ועל חיי היהדות. הלחנים הפשוטים והסוחפים נותרו במקומם והתאימו היטב לאווירה החדשה, והטקסטים החדשים הזכירו את הקודמים בסגנון אך לא בתוכן - שיריו של רן נותרו קלילים ומשעשעים לעיתים, אך הפעם נעדרו סממנים שטותיים שלא בקשר לתורה, אידיאליסטיים (מלבד ענייני עולם התורה) או חתרניים. כך לדוגמה השיר "איזה כיף להיות ציפור" לפני החזרה בתשובה; ולאחר החזרה בתשובה "איזה כיף להיות יהודי".בשנת 1995 החל לבצע לראשונה את שיריו החדשים מול קהל תל אביבי במועדון ה"בארבי" הישן, אך עם הזמן צמצם את הופעותיו בפני קהל חילוני והתמקד בקהל הדתי החדש שצבר. באלבומו הראשון, "האחרון שבעם" שיצא ב-1998, שימשו כל חברי להקת רעש, ידידיו הוותיקים, כלהקת הליווי וג'וני שועלי אף הפיק מוזיקלית את האלבום. השיר "אתה קדוש",
בקרב יוצרי ומאזיני המוזיקה החסידית יש שקיבלו את יצירתו בחשדנות מסוימת, אך עד מהרה הוא קנה לו מעריצים חדשים, בעיקר מקרב חסידי ברסלב וצעירים מהציונות הדתית. עדי רן מרבה לקיים הופעות ברחבי-הארץ ולהשתתף באירועים ובפסטיבלים שונים, וכמו כן משתף פעולה עם זמרים אחרים כגון בשיר "ושמרו" מהאלבום "התפילה שלי" שבו רן שר עם החזן והזמר יוסי הופמן, בשיר "אין יאוש" מהאלבום "ניגון של תקוה" עם הזמר ישראל נחמן חזין ובאלבום "עדי רן ושרוליק הרשטיק" שבו הוא משתף פעולה עם שרוליק הרשטיק ותזמורת חמישה קולות. רן מרבה לעסוק בכתבי רבי נחמן מברסלב וכן בשמות קודש שהוזכרו בכתבי האר"י.
דיסקוגרפיה
1998 ה'תשנ"ח "האחרון שבעם"
2001 ה'תשס"א "אל תכה בסלע"
2004 ה'תשס"ד "מה יש לכם לדאוג",
2006 ה'תשס"ו "עדי רן והגיטרה - אלבום אנפלאגרד" ב' חלקים
2007 ה'תשס"ז "עדי רן ושרוליק הרשטיק"-"חמישה קולות"
2010 ה'תש"ע "התבוננות"
2011 ה'תשע"א "גלגל של הצלה"
2012 ה'תשע"ב "האוסף" ב' חלקים
2016 ה'תשע"ו "בזאת" -
נמואל הרוש הוא זמר חסידי ישראלי יהודי.
קורות חייו
נמואל הוא חסיד חב"ד שנולד וגדל בצרפת, הוריו הם בעלי תשובה שניהלו מעין בית חב"ד בביתם. בשנות העשרה שלו עלה לישראל לבדו. בהמשך למד בישיבה בכפר חב"ד.בילדותו שר באירועים משפחתיים ובאירועים של הקהילה היהודית בצרפת.
הרוש הוא זמר חתונות מבוקש, וכן מופיע מדי שנה באירוע ההקפות שניות בכפר חב"ד.
הרוש מתגורר בנתניה, והוא אב לשלושה.
הוא מתפעל את חשבונותיו ברשתות החברתיות, ומקליט את שיריו מאולפן הקלטות שבנה בביתו.
קריירה מוזיקלית
הרוש שר בעברית ובצרפתית. בשנים הראשונות בקריירה שלו, שר רק באירועים ועם זמרים נוספים, ולאחר כ-5 שנים החליט להוציא את השיר הראשון שלו לבד.אלבומו הראשון "התגלות"- יצא בתאריך 28 בינואר 2016, האלבום כולל שירי חב"ד שאת חלקם אף חידש באלבום זה. בנוסף הרוש השתתף ושר בפרויקט הדיסקים לילדים "במעגל השנה החסידי"[9], וכן בדיסק "אוי רבי.
ב-2020 בזמן מגפת הקורונה בעיצומו של הסגר הלחין הרוש את לחנו הראשון "אלוקים".
וב - 2022 הוציא את השני ''אלף''. -
דוד אברמסון
דוד (הַרפּוֹ) אברהמסון (1960 – י"ד בתשרי ה'תשע"א, 22 בספטמבר 2010) היה מוזיקאי-יוצר וזמר רוקנ'רול-קאנטרי ושחקן יהודי-אמריקאי.
ביוגרפיה
דוד נולד בסן פרנסיסקו לאם גויה ואב יהודי. נדד עם הוריו בדרכים וקלט מוזיקה דרום אמריקנית. הוא למד לנגן בגיטרה ומפוחית. הכינוי "הרפו" דבק בו מאחר שהוא ידע לנגן במומחיות במפוחית והשוו אותו לנגן מפוחית אמריקני ידוע באותה התקופה בעל אותו השם. לאחר שאביו ואמו נפרדו בהיותו ילד, נטל אותו אביו ויחדיו הם נסעו בטרמפים מקליפורניה, דרך אירופה עד לישראל. אביו השאיר אותו בקיבוץ יטבתה והמשיך במסעותיו תוך שהוא מבקר את בנו לעיתים.בהגיעו לגיל 13 חגג בר מצווה שלאחריה נודע לו מפי אביו שהוא לא יהודי - מאחר שאמו גויה. הוא רצה להתגייר ופנה לבית הדין הרבני בירושלים אך לא השלים אז את תהליך הגיור.
הוא נסע לארצות הברית והיה שם זמר פאבים. התגייס ליחידה המיוחדת כוח דלתא בצבא ארצות הברית. בעת שירותו בצבא ארצות הברית במלחמת המפרץ הראשונה בעיראק התפעל מכך ש-39 טילי סקאד נפלו בישראל ואדם אחד נהרג - ואילו טיל אחד שנפל בסעודיה הרג כ 38 חיילים אמריקנים. הוא ראה בזה השגחה משמים על עם ישראל והיהודים, והחליט לחזור לארץ ולהשלים את תהליך הגיור. הוא התגייר בבית דינו של הרב מרדכי אליהו. לאחר מכן התקרב לחסידות חב"ד ולימד בישיבת "מעיינות" בירושלים.
דוד אברהמסון נפטר בגיל 50 מהתקף לב בערב חג הסוכות (י"ד בתשרי) ה'תשע"א בביתו שבתקוע.
כמוזיקאי
בתחילת דרכו במוזיקה היהודית הוא היה חבר בלהקת רבע לשבע, שם גם הלחין וביצע את הלהיט "אהבת ישראל".לאחר תקופה הוא פרש מהלהקה והקים להקה בשם "הרפו והנשמות". לאחר כשנה הלהקה התפרקה, ודוד המשיך את דרכו בהופעות ובאירועים.
כשחקן
בשנת 2003 שיחק בסדרה הישיבה, סדרת דוקו בהפקת ערוץ 10 על ישיבה תיכונית בכפר הרואה.כמו כן השתתף כשחקן ראשי בסרטיו של יהודה גרובייס "האוצר מסיני", והסדרה "הלהקה" שבה מסופר על להקת "הרפו והנשמות" שהתפרקה.
-
יצחק פוקס
יצחק פוקס (נולד ב-י"ג בתמוז ה'תשי"ד, 14 ביולי 1954) הוא זמר, מלחין ופזמונאי. עד היום הוציא פוקס חמישה אלבומים. מלבד עיסוקו במוזיקה, הוא מתפרנס מצורפות. שם הסטודיו שלו "פעמון ורימון" רומז לשני עיסוקיו.
ביוגרפיה
יצחק פוקס נולד להורים ניצולי שואה בפתח-תקוה. למד בבית הספר הטכני של חיל האוויר, אבל עזב אחרי זמן קצר. לפני הגיוס עבד כסניטר בבית החולים בילינסון. ניסה להתקבל ללהקה צבאית, אך כשנבחן, יוסי בנאי אמר לו לבוא לבחינה נוספת, ופוקס סירב. את שירותו הצבאי הוא עשה בנח"ל. לאחר מלחמת יום הכיפורים השתחרר פוקס מצה"ל, ויצא למסע חיפוש אחר משמעות בחיים, עבד כטרקטוריסט ברמת הגולן. שם הוא גילה את עצמו מחדש והחליט לעלות לירושלים ולחזור בתשובה. בירושלים הלך ללמוד בישיבת אור שמח. כיום פוקס הוא חסיד ברסלב, נשוי, אב לילדים וגר בירושלים.האלבום הראשון והשני
בתקופת בואו לירושלים החל פוקס לנגן בחתונות. בתחילה הוא ניגן שירים עבריים, אבל בהמשך הוא החל להלחין שירים מקוריים בעצמו. ידידיו, שהתלהבו מהשירים, לחצו עליו והוא הלך לאולפן להקליט את השירים. הוא הקליט 10 שירים בלילה אחד והוציא את אלבומו הראשון בשם "באנו ביחד" בשנת ה'תשמ"ה. את האלבום הפיץ פוקס בעצמו בחנות פרחים שהייתה לו. אנשים רבים שקנו את התקליט התלהבו מייחודיותו והפיצו את השמועה בין חבריהם, כך הצליח פוקס למכור במהירות את העותקים במהדורה הראשונה של האלבום.כשנתיים לאחר צאת האלבום הראשון, הוציא פוקס אלבום נוסף בשם "מלך". האלבום השני הוקלט באותו סגנון של הראשון. באלבום זה הכניס פוקס 11 שירים חדשים.
בשני האלבומים הראשונים השתמש פוקס במינימום של כלי נגינה ונמנע כליל משימוש באפקטים אלקטרוניים. הוא ליווה את עצמו עם גיטרה בלבד.
האלבום השלישי, הרביעי והחמישי
אחרי האלבום השני עשה פוקס הפסקה של שמונה-עשרה שנים עד האלבום השלישי. באותן שנים המשיך להופיע בפני קהל, אבל לא הוציא שום אלבום. בתקופה זו למד פוקס את מלאכת הצורפות והוא החל לעבוד כצורף. במלאכתו כצורף הוא נחשף לחומרים רעילים ולחומצות שגרמו לאובדן קולו, בדיוק כשעמד להקליט את אלבומו השלישי. למרות שהרופאים טענו שקולו אבד לו לעולמים, התעקש פוקס והחל לרפא את קולו בעזרת שיטות שונות לפי המלצת אחות כגון שטיפת הפנים במים בכל הזדמנות, וסאונה. כעבור זמן חזר לו הקול, אלא שהוא השתנה והפך לקול בס מיוחד.אחרי תקופה ארוכה של שתיקה, ואחרי הפצרות רבות של ידידים ומעריצים, חזר פוקס עם אלבומו השלישי בשם "בעת ההיא". באלבום זה הקליט פוקס לראשונה את שיריו עם קולו החדש, קול הבס המחוספס. פוקס אף נכנע באלבום זה לעולם המוזיקה החדש - והסכים להוסיף כלים ומיקסים נוספים מלבד הגיטרה שליוותה אותו לבדה באלבומים הראשונים. לצורך העיבודים הוא חבר למעבד והכנר גדי פוגטש. פוגטש כתב עיבודים לשירים ואף ניגן על כלי הנגינה השונים.
אחרי ההצלחה של האלבום "בעת ההיא" יצא פוקס עם אלבום רביעי – "שירין ורחשין". באלבום זה שהופק בסוף שנת ה'תשס"ז, חזר פוקס לסגנונו הישן והקליט את השירים עם ליווי מינימלי יותר ודגש על ליווי גיטרה-אקורדיון ייחודי. עם זאת, הוסיף פוקס באלבום זה גוון מיוחד ומחודש לעומת האלבומים הראשונים.
לאחר הקלטת האלבום "שירין ורחשין", עבר פוקס לניו יורק, שם ניגן באירועים פרטיים.
עם הזמן הוא נהיה מוכר בשמי המוזיקה הדתית והחסידית ובעקבות לחץ של מעריצים רבים להקליט אלבום עם מוזיקה עדכנית, הקליט את אלבומו "ממעמקים" שיצא לאור ב-2012. האלבום שיצר ציפיות גבוהות בקרב מעריציו של פוקס, התגלה כפנינה מוזיקלית מבחינת הלחנים והביצוע וכן הסאונד העדכני מאד.
על יצירתו
פוקס היה מחובר למוזיקה מגיל ילדות. הוא נחשף לסגנונות מוזיקליים רבים : חזנות, שירים ביידיש, מוזיקה ספרדית, תקליטים ברוסית, חוה אלברשטיין, אריק איינשטיין, פינק פלויד ועוד. אך למרות זאת, מעולם לא התחבר לאף אחד מהסגנונות, ויצירתו היא יצירה חפשית ומקורית. על לחניו מספר פוקס כי מעולם לא הקליט שיר מיד עם הלחנתו, תמיד הוא ממתין עד שהשיר יתקוף אותו פעם נוספת.פוקס מנגן בכלים שונים כמו אקורדיון וחליל, ואולם עיקר הצטיינותו היא בנגינה ייחודית בגיטרה. את הנגינה בגיטרה למד פוקס בגיל צעיר (15) בעצמו ופיתח לפיכך סגנון מיוחד במינו.
בתקליטיו משתמש פוקס במגוון רחב של טקסטים. חלק מהשירים, בעיקר בתקליטים הראשונים, כתב פוקס בעצמו. באלבומים המאוחרים יותר מיעט פוקס להשתמש בטקסטים אישיים, ובאלבום הרביעי רק שיר אחד הוא פרי עטו. רובם של הטקסטים הם מן המקורות. פוקס מרבה להשתמש במקורות לא סטנדרטיים לשירים כמו ספר משלי, קהלת, תלמוד בבלי, ספר הזוהר ועוד. באלבום הרביעי הפתיע פוקס עם ביצוע ייחודי למילים מתוך "סיפורי מעשיות" של רבי נחמן מברסלב.
המוזיקה של פוקס מקיפה מגוון של קהלים: חרדים, דתיים לאומיים וחילוניים. אחד ממעריציו הבולטים הוא המפיק דודו אלהרר. בתוכניתו השבועית בגלי צה"ל השמיע אלהרר מדי שבוע את שיריו של פוקס כשהוא הקפיד להקדים ולהכריז: "יצחק פוקס הגדול מכולם".
חודש וחצי לפני פטירתו של דן בן אמוץ, חבר משותף הביא את יצחק פוקס לנגן לדן על מיטת חוליו. על כך סיפרה בתיה אפולו, שהייתה אשתו השנייה של דן בן אמוץ וסעדה אותו על מיטת חוליו, בריאיון לעיתון "בשבע": "זה לגמרי לא היה פשוט, כי דן לא חיבב כל מה שקשור לדת ולדתיים... הכנו את יצחק לתגובתו הצפויה של דן, והוא נכנס ושר. אני זוכרת שהוא שר שקט מאוד ומרוחק מאוד, כאילו מאי שם... אני מסתכלת על דן, ואני יודעת לקרוא אותו, ואני רואה שהוא מתחיל להתרגש. ואז דן אמר לו: "בוא, בוא, תשיר יותר בקול, תתקרב"... לאט לאט דן החל להתייפח מהתרגשות. בעצם, אני חושבת שלקראת הסוף הוא החזיר אותו בתשובה, כי הביקור הזה וההופעה היו בתקופה שלפני החגים, ובאותו יום כיפור דן צם בפעם הראשונה בחייו הבוגרים. נראה שבתת ההכרה הוא איכשהו הכניס אותו לזה".
בתיה אפולו אמרה על יצירתו של פוקס בריאיון לעיתון "בשבע": "אין ספק שיצחק מאוד מרגש, והשירה שלו פנימית מאוד. אני תמיד שומעת אותו באוטו, וכשאני עוצרת טרמפים לאנשים – חילונים ודתיים – זה אצלי פק"ל באוטו, תמיד מתנגן. זה לוקח זמן, אבל אנשים שואלים בפליאה "מי זה?", "מאיפה זה?". פעם הייתה תקופה שהייתי קונה כמויות של דיסקים, ולמי שהיה מוצא חן בעיני הייתי מחלקת קלטת. היה לי חשוב שבכל בית תהיה קלטת שלו... השירים מרגשים, ונכנסים ישר לנשמה. יצחק פוקס לא מזכיר לי אף אחד אחר. יצירה טהורה ומקורית. במשך שנים עודדתי אותו בטלפונים להמשיך ליצור מנגינות חדשות. פוקס אדם מאוד צנוע ומאוד עניו". אפולו אף שלחה קלטת לנעמי שמר, והקלטת מצאה חן בעיניה, עד כדי כך שבהכנות להופעות שמר הייתה שרה את "באנו ביחד".
-
חברים אם מישהו מתנדב להמשיך אז כל אלו יש כבר למעלה
שלמה קרליבך, מרדכי בן דוד, גיל קפטן, אברהם פריד, יואלי דיקמן, שרגי גשטטנר, ישי ריבו, יוסי גרין, בני פרידמן, מוטי שטיינמץ, אודי דמארי, יעקב שוואקי, איציק דדיה, חיים בנט, מיכאל שטרייכר, עקיבה תורג'מן, קובי ברומר, חנן בן ארי, מרדכי שפירא, שלמה כהן, חיים ישראל, נפתלי קמפה, אלי קליין ואיצי ברי, אוהד מושקוביץ, עמית ליסטוונד, מידד טסה, להקת הקינדרלעך, פרחי מיאמי, שמחה פרידמן, ליפא שמעלצר, מיילך קאהן, אהרן רזאל, מקהלת מלכות, ברוך לוין, אברומי ויינברג, רולי דיקמן, משה קליין, בן ציון שנקר, גלעד פוטולסקי, תזמורת שלהבת, עמירן דביר, אלי פרידמן, יונתן רזאל, יובל סטופל, פרחי לונדון, פרחי ירושלים, ברוך חייט, משה חבושה, יחיאל נהרי, חיים לוק, יצחק מאיר, יוסלה רוזנבלט, שלמה יהודה רכניץ, דדי גראוכר, גד אלב, זארי היל, מאיר גרין, מונה רוזנבלום, ניסים בלאק, בנצי שטיין, ישי לפידות, דוד פדידה, שמילי אונגר, יאיר אלייצור, שולי רנד, אהרון סיטבון, משה לאופר, הרב שלמה טויסיג, הרב הלל פלאי, קן ברג'ס -
|-ביוגרפיה של רבי שלום שבזי-|
רבי שלוֹם שבזי, המכונה גם אבא שׁלום שבזי (ה'שע"ט, 1619 – ה'תמ"ו או ה'ת"פ, 1686 או 1720) היה מגדולי החכמים והמשוררים של יהדות תימן.
קורות חיים
נולד ביישוב נג'ד אל-וליד (نجد الوليد) שליד תעז בשנת 1619[1], לאביו יוסף (שלם בן יוסף בן אביגד בן חלפון משתא אלשבזי), וכשעבר ליישוב שבז נוסף לו הכינוי "אל-שבזי". בגיל 15 נפטר אביו והוא נאלץ לעזוב את ביתו על מנת לפרנס את המשפחה. כשחזר התגורר בקלעת אלצעיד. נהג לנסוע אל צנעא בירת תימן לשאת ולתת עם חכמי העיר בתורה. ידועה ידידותו הרבה עם ראש רבני צנעא הרב סעדיה דריין (שחיבר פירוש על משנה תורה לרמב"ם שרובו אבד), אליו כתב שיר הפותח במילים "אהוב ליבי נשיא הדור בעירו אשר הגה בתורה התמימה".שירתו
מרבית שירי הרב שבזי הם בעיקר שירי קודש המבטאים את הקשר הנצחי שבין עם ישראל והקב"ה, ומיעוטם שירי חידות בתורה לידידיו הרבנים, ושירי פולמוס ושעשוע. בכולם חבויים רמזים או מוסר השכל. בדומה לחכמי ומשוררי ספרד בעידן תור הזהב, גם שירתו מתאפיינת במשקל שירת ספרד. שירתו הושפעה מתורת הקבלה ולרבים משיריו יש גוון מסתורי וסמלי. עסק גם בפילוסופיה והדבר ניכר בשיריו ובספרו "חמדת ימים" על התורה.הערה:
מכיון שהוא אחד המשוררים ומחברי השירי קודש הגדולים בעדת תימן ויצר שירות ותושבחות לקב"ה אשר מושרות עד עצם היום הזה בקרב עדת תימן ומהווים נכסי צאן ברזל, אז ראיתי להעלות גם את הביוגרפיה שלו. -
עדי רן
עדי רן (נולד ב-2 ביוני 1961) הוא זמר-יוצר ישראלי. בעקבות חזרתו בתשובה קיים בשיריו שילוב של רוק עם מוזיקה חסידית.
עדי רן נולד ברמת גן. הוא החל את דרכו המוזיקלית כמרכז בשבט צופים רמת-גן. בזכות שיריו ואופיו הייחודי הפך די מהר לדמות מוכרת בקרב חברי תנועת הצופים בישראל, בעיקר במרכז הארץ, ומאוחר יותר בקרב צעירים רבים מאזור תל אביב.[1]
הופעותיו השבועיות הקבועות כרכו אחר רן קהל מעריצים קבוע ונאמן, שלמד במהרה את מילות השירים בעל-פה והצטרף להופעות הקאלט שלו גם כאשר נדד להופיע במקומות אחרים - אירועים פרטיים, אירועים של תנועת הצופים, וכן במועדון ההופעות שפתח חברו שועלי ברמת-גן, ה"ג'אם סטודיו".
שנותיו החילוניות של רן יצגו תרבות חילונית מקומית ולוו תדיר בשערוריות עד שנת 1993 שבה החל להתקרב ליהדות, ומאוחר יותר חזר בתשובה וחדל לחלוטין מלבצע את שיריו הישנים. הוא הקליט מאז מספר אלבומים בעלי אופי יהודי המושפעים מאוד ממורשתו של רבי נחמן מברסלב. למרות שנחשב כזמר חסידי, סגנונו המוזיקלי חריג ברקע המוזיקה החסידית בת-זמננו.
גרושתו של עדי רן, דנה רן, השתתפה בעונה החמישית של תוכנית הריאליטי האח הגדול.
לקראת הבחירות לכנסת ה-21 ב-2019 הוצב רן במקום ה-31 והאחרון הסמלי ברשימת כולנו חברים נ נח לכנסת.
רן שופט בתוכנית המציאות של רדיו קול חי "הקול הבא".
מתגורר בחריש.
יצירתו
לפני החזרה בתשובה
יצירתו של רן בתקופה הקדם-דתית כללה עשרות רבות של שירים. חלקם היו בעלי גוון חתרני, חלקם עלילתיים ודמויי בלדה, וחלקם שירי-שטות קומיים. כמו כן ניתן להבחין בין שיריו בניצני יצירה אידיאליסטית אמיתית. בשפה פשוטה ומשעשעת הוא היטיב תמיד לתאר את חיי הצעירים (בעיקר סביב תקופת הצבא ואחריה).אחר החזרה בתשובה
גם עם חזרתו בתשובה, המשיך רן ליצור וכתב טקסטים קלילים אך גם אישיים מאוד על המעבר לדת ("אבא, נהייתי דוס / זה לא אומר שאתה צריך לכעוס .../ סבתא, נהייתי דוס / תוציאי ת'שיניים מהכוס.") ועל חיי היהדות. הלחנים הפשוטים והסוחפים נותרו במקומם והתאימו היטב לאווירה החדשה, והטקסטים החדשים הזכירו את הקודמים בסגנון אך לא בתוכן - שיריו של רן נותרו קלילים ומשעשעים לעיתים, אך הפעם נעדרו סממנים שטותיים שלא בקשר לתורה, אידיאליסטיים (מלבד ענייני עולם התורה) או חתרניים. כך לדוגמה השיר "איזה כיף להיות ציפור" לפני החזרה בתשובה; ולאחר החזרה בתשובה "איזה כיף להיות יהודי".בשנת 1995 החל לבצע לראשונה את שיריו החדשים מול קהל תל אביבי במועדון ה"בארבי" הישן, אך עם הזמן צמצם את הופעותיו בפני קהל חילוני והתמקד בקהל הדתי החדש שצבר. באלבומו הראשון, "האחרון שבעם" שיצא ב-1998, שימשו כל חברי להקת רעש, ידידיו הוותיקים, כלהקת הליווי וג'וני שועלי אף הפיק מוזיקלית את האלבום. השיר "אתה קדוש" מתוך התקליט הופיע בפסקול הסרט האושפיזין.
בקרב יוצרי ומאזיני המוזיקה החסידית יש שקיבלו את יצירתו בחשדנות מסוימת, אך עד מהרה הוא קנה לו מעריצים חדשים, בעיקר מקרב חסידי ברסלב וצעירים מהציונות הדתית. עדי רן מרבה לקיים הופעות ברחבי-הארץ ולהשתתף באירועים ובפסטיבלים שונים, וכמו כן משתף פעולה עם זמרים אחרים כגון בשיר "ושמרו" מהאלבום "התפילה שלי" שבו רן שר עם החזן והזמר יוסי הופמן, בשיר "אין יאוש" מהאלבום "ניגון של תקוה" עם הזמר ישראל נחמן חזין ובאלבום "עדי רן ושרוליק הרשטיק" שבו הוא משתף פעולה עם שרוליק הרשטיק ותזמורת חמישה קולות. רן מרבה לעסוק בכתבי רבי נחמן מברסלב וכן בשמות קודש שהוזכרו בכתבי האר"י.
-
@myymwnm196 אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@גדי-גדי
מי הרב שרואים בתמונה הראשונה עם קרליבך?לא יודע
-
@גדי-גדי אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@myymwnm196 אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@גדי-גדי
מי הרב שרואים בתמונה הראשונה עם קרליבך?לא יודע
יש לך את זה יותר גדול?
-
@myymwnm196 אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@גדי-גדי אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@myymwnm196 אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@גדי-גדי
מי הרב שרואים בתמונה הראשונה עם קרליבך?לא יודע
יש לך את זה יותר גדול?
לא
-
@גדי-גדי אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@myymwnm196 אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@גדי-גדי אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@myymwnm196 אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@גדי-גדי
מי הרב שרואים בתמונה הראשונה עם קרליבך?לא יודע
יש לך את זה יותר גדול?
לא
מוויקפידה?
-
@myymwnm196 אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@גדי-גדי אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@myymwnm196 אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@גדי-גדי אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@myymwnm196 אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
@גדי-גדי
מי הרב שרואים בתמונה הראשונה עם קרליבך?לא יודע
יש לך את זה יותר גדול?
לא
מוויקפידה?
אכן
-
-
ערך שכתבתי בוויקיפדיה:
ירחמיאל ביגון (באנגלית Yerachmiel Begun; נולד בשבט תשט"ז, ינואר 1956) הוא מלחין, מנצח ומוזיקאי. הקים את מקהלת פרחי מיאמי ומנהל אותה מהקמתה ועד היום.
פרחי מיאמי נחשבת לאחת ממקהלות הילדים הגדולות והפופולריות בעולם החסידי[1].
קורות חייו
בשנת 1972 כשהיה כבן 16 פורסם לחנו הראשון באלבום של להקת 'שמחה טון', שיר בשם אתה אחד. שנתיים לאחר מכן, בשנת 1974, במהלך לימודיו בישיבת נר ישראל בטורונטו שבקנדה, הקים יחד עם הארווי ארליך את מקהלת פרחי טורונטו. באותה שנה יצא אלבומה הראשון של המקהלה 'ואמר ביום ההוא', אלבום שנחשב עד היום להצלחה גדולה. את רוב שירי האלבום הלחין ירחמיאל, וחלקם זכו בהמשך לקאברים על ידי מקהלת פרחי מיאמי ואמנים אחרים.בשנת 1976 יצא אלבומה השני של המקהלה 'ברוך הבא', כשגם אלבום זה הולחן ברובו על ידי ירחמיאל. באותה שנה ירחמיאל שיתף פעולה עם ר' ברוך חייט והלחין מספר שירים לאלבום קול סלוניקה 3.
ב-1977 עקב דלקת ריאות והמלצה מרופא לעבור לאזור בעל אקלים חם יותר, עבר ביגון לצפון מיאמי ביץ' שם שהה בבית דודו. בהמלצת רב הקהילה המקומית הרב דוד לרפילד הקים גם שם מקהלה, שקיבלה את השם 'פרחי מיאמי'. באותה שנה הוציא את אלבומה הראשון שנקרא "Victory Entebbe", על רקע מבצע אנטבה שאירע שנה קודם לכן. ירחמיאל הלחין את כל השירים, כשעל העיבודים הופקד ישראל לאם שכבר עיבד לירחמיאל את האלבומים בפרחי טורונטו. בין השירים שהפכו ללהיטים ניתן למצוא את 'משה אמת' ו'במרום'.
בשנת 1978 יצא אלבומה השני של המקהלה, "Miami Meets Toronto" אלבום משותף לפרחי מיאמי ופרחי טורונטו, שנוהלה בידי העשי נוסבאום. אלבום זה מכיל בין היתר את השיר 'מיסטר קרטר' שיר מחאה לנשיא ארצות הברית דאז ג'ימי קרטר, ואת הלהיטים 'אמר רבי אלעזר' ו'הוריני'. באותה שנה יצא אלבומה השלישי של המקהלה, Miami Live/ברוך ה' האלבום הוקלט בקונספט של הופעה, כשבין השירים ניתן לשמוע מערכוני קישור וקטעי הסבר. אלבום זה זכה להצלחה רבה עם הלהיטים 'ברוך השם', 'השיבה' ו'ברוך הגבר'.
בשנת 1980 עבר ביגון לניו יורק, ושם הקים מקהלה חדשה עם ילדי ברוקלין והסביבה. המקהלה במיאמי נחלה הצלחה כה גדולה והפכה למותג, שהשם "פרחי מיאמי" נשאר עד היום למרות שהמקהלה מבוססת בניו יורק.
ביגון מנהל את מקהלת פרחי מיאמי משנת הקמתה (1977) ועד היום במשך יותר מ- 46 שנים.
בקיץ 2022 חנניה ביגון, בנו של מייסד המקהלה פתח חשבון טיקטוק בו החל להעלות סרטונים מתוך הופעותיה של המקהלה. קטע מתוך השיר 'ירושלים סביב לה' מתוך הDVD 'יבוא' תפס תאוצה והפך לתופעת רשת.
בסרטון שעלה בתאריך 22.8.2022 נראים ארבעה מסולני המקהלה: יושי בנדר, עקיבא אברמוביץ, דוד הרשקוביץ ובנימין אברמוביץ כשהם מבצעים קטעי סולו. אלפי משתמשים מכל רחבי העולם העלו סרטוני חיקוי, דירגו את הסולנים האהובים עליהם ושלחו עשרות אלפי תגובות של התפעלות מהכוריאוגרפיה, התלבושות והביטחון העצמי של הילדים.
בעקבות הפרסום קרנה של המקהלה עלה בחזרה ונוספו אוהדים רבים למקהלה - גם כאלה שאינם יהודיים[2][3]. נפתחו עשרות עמודי מעריצים בטיקטוק וכמות ההשמעות של שירי המקהלה בשירותי הסטרימינג גדלה פי ארבעה.
חיים אישים
ירחמיאל נשוי ואב לשלושה בנים ובת. בנו השני, אלי הוא זמר.דיסקוגרפיה - פרחי מיאמי
(1977) Victory Entebbe
Miami Meets Toronto (1978)
Miami Live (1979)/ברוך ה'
בסייעתא דשמיא (1984)
כלל ישראל (1986)
שבת ירושלים (1989)
תורה היום (1990)
DVD מיאמי אקספיריאנס 1 + תקליטור שמע (1991)
DVD מיאמי אקספיריאנס 2 + תקליטור שמע (1992)
It's מן השמיים (1993)
DVD מיאמי אקספיריאנס 3 + תקליטור שמע (1993)
מיאמי אקספיריאנס 4 + תקליטור שמע (1994)
(One By One (1995
מיאמי אקספיריאנס 5 + תקליטור שמע (1995)
חנוכה - האירו את הלילות (1996)
שיר השמחה (1997)
התייצב (1999)
מיאמי בירושלים (2001)
DVD מיאמי בירושלים (2001)
We Will Prevail/בדרך התורה (2002)
DVD מיאמי 25 (2003)
DVD מיאמי 26 (2002)
רווח (2005)
DVD רווח (2006)
מיאמי מסביב למדורה (2006)
משיח (2007)
יבא (2009)
DVD יבא (2010)
Light up the nights (2010) DVD
התעוררות (The Miami Solo Album (2010
מי לה' אלי (2011)
DVD מיאמי בקונצרט(ים) (2012)
UT UT/אט אט (2015)
DVD מיאמי בשמחה רבה (2016)
לעולם ועד (2018)
יבא א-קפלה (2020)
DVD מיאמי 36 (ובונוס Save The Day משנת 2019) + אלבום שמע (2020)
דיסקוגרפיה
ואמר ביום ההוא (1974)
קול סולוניקה 3 (1974)
פרחי טורונטו 2 (1976)
Judea (1980)
Miami Voice Symphony (1987)
ישראל וויליגר - הקול (1995)
ישראל וויליגר 2 - שאלו (1997)
ישראל וויליגר - אנחנו יכולים לעשות את זה נכון (1998)
יחד (1999)
אלמני (2002)
עידן ודותן (2003)
מיאמי מזרח - יחד (2011)
בני וילדי התורה (2016) -
אֶלִיָהוּ (אֶלִי) הֶרְצְלִיך (נולד ב-1 באוקטובר 1981, ה' בכסלו תשמ"ב) הוא זמר חרדי ישראלי-בלגי.
ביוגרפיה:
הרצליך נולד בעיר אנטוורפן שבבלגיה, למרדכי וחנה הרצליך. עלה לארץ מספר חודשים לאחר לידתו, והתגורר בבני ברק. למד בת"ת "רוז'ין" בבני ברק, לאחר מכן, בישיבה קטנה, למד בישיבת "נחלת דוד" בפתח תקווה, ובישיבה גדולה למד בישיבת "ברכת יצחק" באור יהודה.
הרצליך היה מקורב בצעירותו לחסידות מודז'יץ, וכן תקופה אצל האדמו"ר מפרמישלאן.
קריירה מוזיקלית:
בילדותו שר במקהלת ילדים בבית הספר וכן במקהלתו של החזן חיים אליעזר הרשטיק בתחילת דרכו הופיע בהתנדבות במושבי זקנים ובבתי אבות, וכן הופיע באירועים משפחתיים ובחתונות של חבריו.ב-22 ביולי 2013 הוציא את הסינגל הראשון שלו, מתוך אלבום הבכורה שלו - "חתן דומה למלך".
ב-13 באוגוסט 2014 הוציא את אלבומו הראשון - "חתן דומה למלך" על אלבום זה זכה בתארים "זמר השנה", "שיר השנה" ו"אלבום השנה". בין המוזיקאים שהשתתפו בכתיבת האלבום ניתן למנות את יוסי גרין, איצי וולדנר, משה לאופר, מונה רוזנבלום, ישי לפידות ודודי קאליש
ב-18 בדצמבר 2016 הוציא את הסינגל "קשר של קיימא"מתוך אלבומו השני, הקרוי "אלי הרצליך 2". האלבום יצא ב-12 בנובמבר 2019 והשתתפו בכתיבתו המוזיקאים איצי וולדנר, אלי קליין ואיצי ברי, אלי פרידמן, יואלי דיקמן, אלי לאופר ומשה לאופר.ב-28 אוקטובר 2019 התקיים מופע ההשקה לאלבום,בו אירח הרצליך את הזמר עדי רן. על אלבום זה זכה בתארים "זמר השנה", ו-"אלבום השנה" במצעד המוזיקה של כיכר השבת.האלבום זכה במקום השני בקטגוריית "אלבום השנה" במצעד המוזיקה של בחדרי חרדים שנערך באוקטובר 2020.
בין האירועים המרכזיים בהם הופיע הרצליך: הופעה של איגוד בני הישיבות באצטדיון ארנה, בהשתתפות גדולי התורה ובראשם הרב חיים קניבסקי, וכן בהופעת סיום הש"ס של הארגון "דרשו" שנערך בהיכל יד אליהו. מהופעה זו התפרסם סרטון בו נצפה הקהל, שמנה כ-15,000 אנשים, שר יחד עם הרצליך את שירו "המלאך".
ב-28 באוגוסט 2019 השתתף הרצליך בגרסת המוזיקה החסידית לשיר "שבט אחים ואחיות", בהפקתו של יוני אליאב.
במאי 2021, במסגרת הפרויקט של כאן 11, "אחים אנחנו", ביצע הרצליך את השיר "חי",שביצעה הזמרת עופרה חזה באירוויזיון 1983.
ביוני 2022 הוציא עם הזמר התימני ציון גולן דואט לשירו של שאול חיון - "ישמח חתני"
בדצמבר 2022 (חג החנוכה תשפ"ג) השתתף במחרוזת שירי חנוכה בהשתתפות זמרים חסידים ומזרחיים.
אמרגנו הוא המפיק ישראל לובין.דיסקוגרפיה:
חתן דומה למלך
יצא לאור סוגה חברת תקליטים מפיקים
אוגוסט 2014 מוזיקה חסידית גרינטק ישראל לובין
שירים
אלי הרצליך 2
יצא לאור סוגה חברת תקליטים מפיקים
נובמבר 2019 מוזיקה חסידית שנקיס אלי קליין ואיצי בריסינגלים
חתן דומה למלך – לחן - מונה רוזנבלום.[25] יצא ביולי 2013.
בחכמה ייבנה בית – לחן - יעקב רוטבלט.[26] יצא בנובמבר 2013.
קשר של קיימא – לחן - אלי קליין ואיצי ברי.[27] יצא בדצמבר 2016.
המלאך – מילים - החזון איש, לחן - נדב כהן.[28] יצא ביוני 2020.
רק לתת – מילים ולחן - אודי דמארי.[29] יצא באוגוסט 2020.
ובכל מדינה – לחן - אלי לאופר.[30] יצא בפברואר 2021.
כל תפילותיי – לחן - אלי לאופר.[31] יצא באוקטובר 2021.
טועמיה – מילים ולחן - יאיר שטיינר ויודי סיני. עיבוד והפקה מוזיקלית - אלי קליין ואיצי ברי יצא ביוני 2023.[32]שיתופי פעולה
ישמח חתני – עם ציון גולן. לחן - מוטי רוטלר, עיבוד מוזיקלי - עמי כהן (ביצוע במקור - שאול חיון).[33] יצא ביוני 2022.
אשרי המלך – עם אלי פרידמן. לחן - אלי פרידמן, עיבוד מוזיקלי - ג'ף הורוביץ.[34] יצא באוקטובר 2014.