-
-
היכונו היכונו!!!
מחר (יום ב') בעז"ה זה קורה....
אחרי 6 שנים ישי ריבו באלבום חדש "סוף חמה לבוא"
האלבום כולל 11 שירים, מתוכם 10 שירים חדשים ("שיר מזמור", לא לפחד כלל, לולא תורתך, אין עוד מלבדך ועוד...)
ישי ריבו חושף אלבום חדש.mp4 -
ישי ריבו באלבום חמישי חדש "סוף חמה לבוא"
תקציר האלבום: https://send.magicode.me/send-file/file/5bcee615f29fdecdd97cbfae4559ac0f64c32e33/viewיום שני י"ג אלול תשפ"ד לפנות בוקר, בהופעת ענק מול 13 אלף יהודים בניו יורק, שבאו לשיר בעברית!, על במת המוזיקה החשובה בעולם (מדיסון סקוור גארדן), משיק ישי ריבו את אלבומו החדש - "סוף חמה לבוא".
ישי, שהחל לעבוד על האלבום עם מאור שושן כבר לפני כמה שנים, עצר הכול עם פרוץ המלחמה. מכתיבה סיזיפית של שירים באולפן, הוא יצא כמעט כל יום ויותר מפעם אחת ביום, להופיע מול עם ישראל, לשמח אותו, לחזק אותו ועל הדרך לחזק את עצמו. הצוות שלו והוא קיבלו אלפי פניות ממשפחות שכולות, מלוחמים ונפגעי המלחמה, וריבו הרגיש שזה הזמן שלו להתגייס למען העם.
העבודה באולפן טרם תחילת המלחמה, השתנתה, הותאמה, וכך, שירי האלבום החדש 'סוף חמה לבוא', הם שיקוף רנטגן הכי קרוב לאווירה שהייתה באולפן ובלב היוצרים - תנועה בין חוסר יכולת, לפרץ יצירה, בין כאב לנחמה, בין ייאוש לתקווה.
אלבום האולפן החמישי של ישי, יוצא במלאת עשור לאלבום הראשון - "תוכו רצוף אהבה".
באלבום החדש אחד עשר שירים מגוונים ומבטיחים: השיר 'ארץ ישראל', לצד השיר על 'רבי שמעון בר יוחאי', 'לשון הרע' לצד היצירה המרגשת 'לולי תורתך', וכמובן, השיר שמוקדש לחטופים, 'פורחים לשובם'.
(בעקבות המלחמה, רשימת השירים שהייתה צפויה לצאת באלבום השתנתה בעקבות המצב, והותאמה לימים הקשים שעברו עלינו בשנה הזאת)ישי ריבו: "אני מתרגש מאוד, ברמת פרפרים בבטן.
אין לי הרבה מה לומר, מלבד זה שאני אסיר תודה לה׳ יתברך, על המסע שעברתי, זה לקח לי המון זמן ודרש מכם הרבה סבלנות. וזה לא שלא ניסיתי והקדשתי ימים ולילות, אבל לא תמיד היו לי כלים, למרות הרצון העז. אבל ה׳ ברחמיו המתוקים זימן לי מתנה גדולה, בדיוק בעת בזמן ובדרך שכנראה הייתי צריך ללכת. סוף סוף יש אלבום חדש, עם שירים חדשים, שיוצא ממני אליכם.
תודה ה׳. באהבה גדולה.
ישי. -
ישי ריבו - אין עוד מלבדך
מילים: ישי ריבו וחנה שפיגל
לחן: ישי ריבו ואמיר אלייב.
אין עוד מלבדך.mp3
ישי ריבו - אין עוד מלבדך - קליפ מילים.mp4
-
טוב. האמת שמאוד התלבטתי איך ואם לכתוב את זה...
הגעתי למסקנא שאני עושה יותר טוב לעצמי בכתיבה הזו, (גם אם היא לא תגיע ליותר מדיי אנשים)כמו כל אוהבי ושומעי ישי ריבו האלבום "סוף חמה לבוא" מגיע באיחור של 3-4 שנים (תלוי ממתי אתם סופרים)
אני אישית שמעתי את ההכרזה על האלבום עוד בימות הקורונה באיזה מוצש חי אצל טוקר..
בכל אופן. כיאה וכראוי לאלבום שציפינו לו כל כך הרבה...
אומר זאת בעדינות ובבושה.. התאכזבתי.
כן. אכזבה כזאת אמיתית שבעיקר כואבת לי בתוך הלב..
(ספויילר בשורות הבאות ייאמרו מילים קצת קשות. סלחו לי אבל זה מתוך כאב גדול)
אלבום שלם עם שירים יפהפהים כמו שרק ריבו ומאור שושן יודעים לתת..
אבל. רוב השירים מאוד בנאליים.. אין כאן להיט בסדר גודל של "מציל אותי כל יום" או "תוכו"
ויותר מזה גם אם נקפל את כל האלבום לשיר אחד לא יהיה כאן להיט בסדר גודל של שיר אחד מפחד גבהים או מכל אלבום קודם של ריבו...
אני עוד צריך לנתח ולהבין את זה לעומק.. ממה זה נובע. ואולי אני טועה. מה שבטוח.. אני בהחלט תוהה..
האם זה לחץ של ההפקה להוציא אלבום למרות שאין חומרים. או שמא דווקא רצון לדבר יותר 2024 ופחות בטקסטים גבוהיים..
כך או כך לדעתי כאומנות חסר לי מאוד באלבום הזה.. שירים כמו "אין לי מלבדך" בהחלט הם שירים מדהימים...
אבל לחלוטין יכלו להיכתב ע''י אלחנן אלחדד או כל כותב ומלחין אחר..
יש דברים מאוד חמודים באלבום הזה כמו "ארץ ישראל" (שם מקורי) או "לולא תורתך" אבל מי שישים לב סגנון הכתיבה מאוד לא ריבו..
"אמא אומרת שאם יש להיטים זה בגלל קביעת עיתים"
(הרב יעקוב אומר שאני איש ירח חח)...
3 או ארבע מהשירים מדברים לראשונה בלשון נקבה.
נכון... אחד על התורה ואחד על ארץ ישראל אבל יש שם גם שיר על אישה ממש. נקרא לזה "שיר חופה"
אז מה אם הבנאדם נשוי 10 שנים מותר לו.. מעניין איך ייקבלו את זה ברדיו החרדי...
לסיכום. או לא לסיכום. כואב לי מאוד.
ואני לא יודע אם זה רק אני...
הערכה גסה שלי לא ישימו לב שמשהו קרה. יהיו ראיונות ופרסום והכל כרגיל. בסופו של יום זה ישי ריבו
שהוא ללא עוררין הקול של הדור שלנו...
ואולי דווקא בגלל זה משהו באלבום הזה נראה לי קצת "משבר" אולי זה כי אנחנו חווים אחד כזה...
אשמח לשמוע את דעתכם... -
ושוב. לדעתי אף אחד לא יידבר על זה... שוכחתי עם נתנאל לייפער מכיכר.. הוא הסכים איתי אבל חלק עליי..
לא שמעתי את האלבום
(ולא בטוח שהולכת לשמוע לא חובבת גדולה של ישי ובבקשה לא לסקול אותי )
אבל לדעתי לפי מה שכתבת אז יהיו שירים שלא יכניסו למיוזיק וזה לא יהיה הפעם הראשונה שהם עושים את זה כי גם את פורחים לשובם הם לא משמיעים
ואגב יהיה מעניין לקרוא את מה שיכתוב נתנאל לייפר עך האלבום הזה -
נתנאל לייפער אמר שיכתו ביקרות אחרי שמיעה חוזרת עוד כמה פעמים לנסות למצוא רבדים נוספים
כרגע. כן יש כמה שירים שלא יהיו במיוזיק.
אבל בסך הכל אלבום חמוד ומלטף. מרגיע. מעט דיכואני.
ומעניי אותי מה יגידו אחרי שישמעו את האלבום
הקהל.. -
@shin יכול להיות שאתה צודק... לא שמעתי את האלבום
אבל קצת חבל לי, כי אניאחרי שקראתי מה שכתבת אני הולכת לשמוע אותו בדעה... יותר ביקרותית
לא מאשימה ולא כלום, רק רוצה לומר לאנשים: אל תקראו שום דבר לפני ששמעתם והחלטתם אם אתם אוהבים או לא
כי לי לקרוא את זה לפני ששמעתי בכלל עשה לי גישה לא טובה לעניין
שימו אוזן לפני שאתם קוראים ביקורת -
@תודה-לך-ה
צודק\ת לחלוטין!!
ואני באמת אעשה כך. לא שומעת ביקורות. בכלל זה לא כל כך נחמד שאיך שיוצא אלבום כבר כל אחד מבקר אותו... קצת סבלנות , קצת התחשבות. -
ישי ריבו - אין עוד מלבדך
מילים: ישי ריבו וחנה שפיגל
לחן: ישי ריבו ואמיר אלייב.
אין עוד מלבדך.mp3
ישי ריבו - אין עוד מלבדך - קליפ מילים.mp4
השיר הזה מתוך האלבום?
-
@תודה-לך-ה @אפרת-גלבוע
קודם כל. והכי חשוב. וציינתי את זה
ישי ריבו הוא ה-קול של הדור שלנו
מבחינתי הוא יוצר יחיד וכל השאר מלבדו אומנם עושים עבודה טובה
אבל ישי ריבו יש רק אחד.
לא באתי לצנן את ההתלהבות של אף אחד.
האלבום מדהים.
כמה דיוקים ונקודות שהפריעו לי זה ממש מתגמד לעומת המתנה
שהיא 12 שירים חדשים שכיף ונעים לשמוע...
חוץ מזה...
אני שמעתי את האלבום עוד 5 פעמים ויש בו פנינים..
שוב. לא תמצאו בו את הלב שלי או תוכו.
אבל זה בצדק. כי זה אלבום אחר...
תוכו נמצא בתוכו שייצא 2014
ווהלב שלי נמצא באלול תשעט שייצא באלול תשעט
תהנו !!למי ששאל. האלבום כבר בבוקר טייל בכל מיני קבוצות... זכור לי שאסור להעלות כאן ככה שזה לא עוזר.
אני אישית שמעתי בספוטיפיי. אבל לפני שעה מישהו שלח לי אותו.
ואם זה נראה לכם בכל זאת שאני מתנשא או בא לזלזל בריבו
להלן ההוכחה שלא...
-
אתם יכולים להעלות את האלבום המלא
כי הוא נמצא ביוטיוב ב Ishay Ribo - Topic
-
אתם יכולים להעלות את האלבום המלא
כי הוא נמצא ביוטיוב ב Ishay Ribo - Topic
נראה לי דנו מידי הרבה פעמים על הערוצים הללו
(בעיקר בנושא של קמפה)
והמסקנה הסופית הייתה שלמרות שהזמר מעלה את השירים לערוץ היוטיוב הנ"ל
שזה ערוץ אחר מהערוץ הרגיל ובערוץ הזה יש לזמר תמלוגים על כל השמעה
לכן א"א לעלות את השירים
רק מה שקיים בערוץ הרגיל אפשר לעלות
@צוות-פיקוח אני צודקת?? -
@אחות-קטנה
בהחלט.
ניתן להעלות אך ורק את הקישור לאותו ערוץ או לשירים הספציפיים, אך בשום אופן לא להעלות קובץ