עזרה ייעוץ וטיפים לגבי ליווי זמר עם קלידים
-
@הכל-טוב-0 לדעתי כדאי שקודם כל תעבור על הסולמות עוד פעם ותבדוק אם יש סולמות מסוימים שאם לא תיהיה בדיוק אל אותו סולם זה עדיין ישמע בסדר... או שתנסה מעברים בין סולמות
וגם מסכים עם מה ש @1122 כתבה
-
@הכל-טוב-0 דבר ראשון כיף שמתייגים אותי!! (ביחוד שהפורום ריק...)
אני יתן לך כמה טיפים ואני מקווה שיעזרו לך
אבל לפני זה כמה שאלות- אתה יודע להרמן משמיעה??
- אתה יודע לנגן משמיעה??
3.איזה רמה אתה מנגן??
לפי זה אני ידע איך אני יכול לעזור לך
אבל בכל מקרה הנה כמה טיפים שיעזרו לך: - קרה לך פשלה?? תמשיך!! לא משנה אם התבלבלת באקורד או יצא לך זיוף... רק אתה שם לב לזה!! לקהל זה לא אכפת ואם תתעכב על זה זה רק יחמיר את המצב
- תכין רשימה של כל השירים שאתה יודע (עדיף בעל פה בלי אקורדים כתובים או תווים) ככה זה יעזור לך (תמיד!) הבעיה היא שאתה לא יודע מה הוא ישיר ואז אתה אוכל אותה לגמרי!!
- אני נראה לי יודע איזה רב זה... אין הרבה רבנים ששרים תוך כדי הדרשה (זה או הרב אייל עמרמי שליט"א או הרב הרוש...) אם זה אחד מהם באמת אז יש לי את השירים הקבועים שהם שירים בשיעור (ממליץ לך לראות שיעורים שלו ולשמוע איזה שירים או בד"כ שר...
- הטיפ הכי חשוב!! אל תשים פס על אף אחד!!!!! לא משנה מה קורה אל תשים פס על אף אחד!!
אם יש לך עוד שאלות מוזמן לשאול בכיף!!
המון בהצלחה!!
|| זה אחד מהרבנים שאמרתי??||
-
@הכל-טוב-0
יש כמה דברים:- דבר ראשון - לצערי רב הקהל הסטנדרטי לא ממש שם לב לסולמות (אני אומרת מניסיון...)
- דבר שני - אותו מרצה יודע לשיר ברמה כזאת שהוא יודע להבחין באיזה סולם הוא שר? (כי ברב הפעמים הזמר אומר לקלידן איזה סולם הוא שר ואז הכל פשוט...)
- אני פשוט... מנגנת בתווים לפי שמיעה יחד עם מי ששר ואז רואה לפי סימני ההיתק איזה סולם זה וזורמת... זה לוקח משו כמו כמה שניות ובדרך כלל אנשים כבר מתחילים לשיר ולא שמים לב...
- לדעתי זה גם עניין של מיומנות שצריך לרכוש (לא שיש לי אותה)
אבל אין מה לומר- זה באמת מלחיץ....
|| תודה על התיוג- יש פה אנשים שיותר מבינים ממני ||
-
@אפרת-גלבוע אמר בעזרה ייעוץ וטיפים לגבי ליווי זמר עם קלידים:
- אני פשוט... מנגנת בתווים לפי שמיעה יחד עם מי ששר ואז רואה לפי סימני ההיתק איזה סולם זה וזורמת... זה לוקח משו כמו כמה שניות ובדרך כלל אנשים כבר מתחילים לשיר ולא שמים לב...
זה רעיון יפה -- -אבל עדיין צריך להיות מאוד מנוסה בשביל זה --כי אם פתאום הסולם של הרב
Gb מינור -- מה תעשה?
אבל אולי אתה יכול להתחיל לנגן את המלודיה של השיר ביד ימין קצת בעוצמה
בסולם שאתה מכיר
או לחילופין שיתנו לך מיקרופון שאתה תתחיל לשיר בסולם שלך
ואז הקהל וגם הרב יתישרו לפי הנגינה שלך -
קודם כל כולם תודה על העצות והעידוד.
@חכם_בלילה
להרמן בגדול- כן. לא רמת על. די בסדר. כשאני על התווים הנכונים די פשוט להתאים אקורדים.
לנגן- יד ימין משמיעה כן. אבל לא ישר על התו הנכון. יש קצת משחק כדי למצוא את התו הנכון.
וזה לא אחד מהרבנים מאלה. זה מישהו לא מוכר. אחד מאלה שכתבת מן הסתם מרשה לעצמו לפנות לכאלה שקצת יותר בקיאים ממני ומשלם להם בהתאם.
@אפרת-גלבוע
אהבתי מה שכתבת להצטרף לתווים ואז לתת אקורדים בהתאם. אין לי שמיעה אבסולוטית והיד לא נוחתת ישר על התו הנכון. צריך קצת לחפש. ולחפש מול אנשים גם אם זה יקח 5 שניות- זה יכול להלחיץץץץ.
ואם אצטרך לשחק בטרנספוזיציה זה בכלל יכול לקחת זמן.
אבל העיצה הזאת ממש טובה ומרגיעה. תודה על זה!!! -
הכי חשוב להתכונן על השירים מראש שיהיו מנוגנים כבר בלי להיסתכל באורגן
-
אותה בעיה יש לכל קלידן גם שעובדים המון שפתאום מתחיל לשיר מישהו שהוא לא הזמר (אחיין/ סבא/ רב וכדו')
הפיתרון לזה זה פשוט נ-ס-י-ו-ן!!!
אם הזמן לומדים להסתדר אם כל אחד תוך שניות ספורות!
כמה טיפים:
דבר ראשון להפעיל מקצב (רק תופים) בלי אקורדים לרוב האנשים זה מספיק... ותוך כדי מתחילים להשתלב בתחילה מלודיה שזה בדר"כ יותר פשוט ,וברגע שקולטים את הסולם מפעילים את האקורדים!אם הרב לא מוזיקלי תתחיל בסולם שנוח באמת לשיר איתו ותנגן חזק את המלודיה בדך כלל הרב והציבור יתישרו איתך במשפט הבא.
כמו שכתבו כבר... לא להילחץ! לחפש את הסולם ואז להישתלב בזהירות