שיעור גיטרה ראשון
-
הי, דבר ראשון בהצלחה!! תתחילי לדבר על הגיטרה מה זה אומר כל חלק תסבירי אח"כ איך מחזיקים בצורה טובה ואחרי זה מתחילים עם האקורדים הבסיסיים Am Em וכו.... בהצלחה!!!(ככה אני התחלתי בכל אופן....)
-
@אוהבת-מוזיקה-5 זה אמור להיות שיעור של 40 דקות...
-
@אליש או קי אני יגיד לך מה עשו לי בשיעורים הראשונים בהתחלה היא חילקה לנו דפים של גיטרה וכל חלק מה הוא אומר מה הוא עושה מה זה בכלל הכלי וכו.... ואז איך מחזיקים מה הצורה הכי טובה עם האגודל מאחורה ואיך בדיוק עושים ואז למדנו איזה אקורד או שניים בסיסיים ואיך לפרוט פריטה בסיסית החלקה קיצר זה בשיעורים הראשונים (מקווה שהועלתי בהצלחה....!!!!)
-
@אוהבת-מוזיקה-5 תודה!!
-
@אליש אמר בשיעור גיטרה ראשון:
ביקשו ממני להעביר שיעורי גיטרה לילדה בכיתה ה', ואני קצת אבודה...
ממה כדאי להתחיל?אחרי שתלמד להחזיק נכון ולעשות פריטה הגיונית
כמו שאמרה @אוהבת-מוזיקה-5
תלמדי אותה 2 אקורדים נגיד AM E --תלמדי אותה שיר עם האקורדים האלה
ואז יהיה לה סיפוק -- שהיא יודעת לנגן --ויכולה להשויץ להורים -
נכון מה שכולם אומרים פה.... ולגבי שיר ראשון ללמוד- אני אישית למדתי את רחם ראשון...
-
@אפרת-גלבוע אני את השירים של ישי ריבו
-
@איציק-דדיה
ממש מעניין
השירים של ריבו ידועים כקשים
הוא ממציא אקורדים משלו.. -
@אליש אומנם אני לא מנגנת אבל אני מורה למתמטיקה (והחלק במוח שאחרי על המתמטיקה אחרי גם על מוזיקה, המוזיקה בנויה הרבה על מתמטיקה אבל זה ממש לא הנושא....)
וקחי סתם כלל דבר ראשון תחזרי אתה על השיעור הראשון תוודאי שהתאמנה בבית
כי אם לא לפעמים את צריכה ללמד הכל מחדש
גם אם זה לוקח לך 20 דקות מתוך 45 זה שווה
והכי חשוב תכיני לה חומרים להתאמן ילדה בת 10 / 11 לא כ"כ תדע לעשות את זה לבד -
@אליש אמר בשיעור גיטרה ראשון:
כבר לימדתי אותה אקורדים Am וE כדאי לעבור כבר לDm או לעבוד עוד על האקורדים?וללמד אותה כבר פריטות?
זה תלוי אם הם קלטו את האקורדים Am וE --אז אפשר לעבור לDm
סתם ככה מציע -- ללמד אותם לנגן שיר מוכר עם האקורדים שהם למדו
ויש בזה הרבה דברים טובים ---שהם יתרגלו בכיף את מה שנלמד
וגם יהיה להם סיפוק שהם יודעים לנגן ויתן להם מוטיבציה להמשך -
היי. הפעם אני מתייעצת בנוגע למשהו אחר-
אני כבר בשיעור רביעי, ולימדתי אותה אקורדים Am E Dm.
היא מאוד רצינית ומתאמנת על כל מה שאני נותנת לה, אבל משהו בזרימה של האקורדים לא עובד לה. היא לא מצליחה להעביר אקורדים מספיק מהר ולא משנה כמה פעמים היא מנגנת את השיר, זה פשוט לא נשמע כמו שיר אלא יותר כמו אוסף צלילים לא מזוהים.
יש תרגיל מסוים שאפשר לתת לה, שיעזור לה להחליק את האקורדים יותר מהר, או שזה רק ענין של אימון וזמן?