מותר להוריד דיסק שנמצא ביוטיוב?
-
הרב יאיר וסרטיל: (אני אישית לא מכיר אותו)
שאלה
שלום הרב, שאלתי מתחלקת לשניים:
הרב כתב שמותר לשמוע שירים מיוטיוב.
אם הזמר עצמו או גוף מטעם הזמר העלה את השיר אז כמובן שמותר, רציתי לדעת אם אדם אחר העלה את השיר ללא הסכמת או ידיעת הזמר, האם זה גם כן מותר לשמיעה?
וכן, האם מותר להוריד שיר מיויטיוב למחשב? אם יש אכן חילוק בחלק הראשון של השאלה האם הוא תקף גם לשאלה הזאת?
תשובה
למיטב ידיעתי הואיל והאתר פועל נגד הכנסת דברים האסורים ע"פ חוק זכויות יוצרים, הסרטונים הנמצאים שם הם בחזקת כשרים וא"כ מותר, אלא אם רואים סרטון שרגליים לדבר שלא נכנס בהיתר כגון אלבום שיצא לאור לאחרונה. כמובן שאם ידוע שמישהו הכניס שיר של זמר ללא רשותו אין לצפות בו.
לגבי הורדת סרטון, האתר עצמו לא נותן אפשרות זו ולכן יתכן מאוד שזמרים מכניסים לשם שירים בגלל שהם רוצים להתפרסם אך מצד שני הם רוצים שהפרסום יהא מוגבל כדי שמי שרוצה שהשירים יהיו נגישים עבורו יקנה את הדיסק, ואם כן הדבר אסור. אולם בסרטונים ביתיים שיוצרים חובבנים מסתבר שלא אכפת להם שיורידו. -
שאלה:
האם אפשר להוריד שירים באיטרנט לדוגמא מאתר יוטיוב חשוב לי שהרב יענה דווקא על האתר הזה...
וגם אם אסור האם מותר לחבר שלי שקנה דיסק למשל ב50 ש''ח והשתמש בו ועכשיו אני רוצה להוריד את השרים שיש בדיסק רק שזה אסור כי אסור לצרוב בלי רשות מפורשת השאלה שלי האם הוא יכול למכור לי אוו לתת לי במתנה את הדיסק אוו במתנה ע''מ להחזיר ואני יוריד את השירים שאני צריך ויחזירלו.ישאר אצלי
תודה רבה!
תשובה:
שלום רב,באופן עקרוני לאומן יש זכויות יוצרים על יצירתו ולכן אסור להוריד אותה בלא רשותו.
לגבי אתר יוטיוב, למיטב ידיעתי יש לאומן אפשרות לפנות ליוטיוב ולבקש שיחסמו את הגישה ליצירה שלו אם הועלתה בלא רשותו. לכן ניתן להניח שאם הוא לא התנגד הרי שהוא מסכים לכך. אולם יתכן שמדובר ביצירה שהועלתה לאחרונה והאומן עדיין לא היה מודע לכך.
לכן לענ"ד אם מדובר בשירים שנמצאים כבר תקופה ארוכה באתר יוטיוב מותר להוריד אותם. אולם אם הם נמצאים תקופה קצרה באופן שיתכן שעדיין לא היתה לאומן אפשרות לבקש לחסום אותם - אסור.לגבי הדיסק - מותר לו לחבר לתת לך את הדיסק במתנה על מנת להחזיר או בהשאלה, אבל כשאתה מחזיר לו את הדיסק אתה צריך למחוק את השירים שהורדת.
כל טוב
השאלה נענתה ע"י הרב שלמה אישון -
@DDY2
ברכבים -החדשים לפחות אין כניסה לדיסק
כנל מחשבים אפילו מלפני 5-6 שנים אין כניסה לדיסק
אותו דבר במערכת ביתיתמה זה טוקמן
אגב אני לא מנסה להתחכם או משהו
אין לי מושג איפה אתם חיים אבל רק אצל חרדים תוכלו למצוא דיסקיםלי אישית יש סוג של מתאם כזה לדיסק
||שאלתי את אחותי הקטנה עכשיו אם היא יודעת מה זה דיסק היא שאלה אותי אם אני מתכוונת לדיסק און קי
יכול להיות שזה משתנה בין חברה לחברה|| -
@הדס-ט אמר במותר להוריד דיסק שנמצא ביוטיוב?:
השאלה היא לדעתי אם זה לא נקרא גניבה מיוטיוב עצמו?
למיטב ידיעתי אין כזה דבר לגנוב מיוטיוב..... יוטיוב זה רשת חברתית. מה שעלה - עלה, מה שלא עלה, לא עלה.
בקשר לדיסק של קמפה הייתה שאלה כי טענו שלא קמפה בעצמו העלה את הדיסק.@הדס-ט אמר במותר להוריד דיסק שנמצא ביוטיוב?:
אגב אני לא מנסה להתחכם או משהו
אין לי מושג איפה אתם חיים אבל רק אצל חרדים תוכלו למצוא דיסקיםתתפלאי, יש אנשים שקונים דיסקים...! כן כן.....
אבל מה, לא נראה לי מתכוונים לדיסק ההוא עם העיגול באמצע.
ולקנות דיסקים זה לא אומר ללכת לגל פז או שנקיס.... קונים אונליין באתר של הזמר. -