פרק יד' "כולם מתקדמים אחורה" ( "עולם קל"... ) טור AI:
-
היי חברים ! בין הזמנים שמח..
הרבה זמן שזה לא קרה אז החלטתי שאני פשוט כותב לכם טור חדש..
והאמת, שהטור הזה דיי מעניין כי רק את חציו אני כתבתי.. כלומר,
את החצי השני שלו כתב הAI
אשמח שתגידו מה אתם אומרים על הקונספט הזה..
חייב לציין שאני ממש נהנתי.. וברור.. כל התוכן כולו נערך על ידי מחדש
שיניתי, הוספתי וצינזרתי.. טוב.. דיברתי מספיק..
אז ניגש לטור...בעידן הזה שבו חיינו, הטכנולוגיה חדרה אל תחומים רבים בחיינו, ואחד מהם הוא המוזיקה. אין ספק שהטכנולוגיה הפכה את התהליך היצירתי שמאחורי יצירת המוזיקה להיות פשוט ונגיש, והיא מהווה כלי אינסופי למבצע ויצירת מוזיקה. מכמה לחיצות על מקשים וכפתורים, מספר קליקים ושימוש באלגוריתמים, ניתן ליצור פסקולים, ליצור לחנים חדשים או אפילו להשמיע צלילים מקפיצים.
בראשית הדרך, האפשרויות המוזיקליות הימנם התרחשו בצורה איטית והדרגתית, אך ככל שהטכנולוגיה התפתחה, הפורץ דרך המתגלה הוא ללא תחתית. גם החובב המוזיקה החסר אוזן מוזיקלית יכול כיום ליצור סט חדש מבלי להוציא צליל אחד מהפה או לנגן על כלי נגינה. השאלה המשוטטת באוויר היא האם כל השימוש בטכנולוגיה המתקדמת גורם לאובדן הערך המעמיק והאמיתי שביצירה מוזיקלית.
כאשר מבינים את התהליך המורכב והמעמיק שמאחורי יצירה מוזיקלית, נמצאים פנים אל פנים עם הפער שבין היצירה בלב ובנשמה לבין היצירה שנוצרת בלחיצת כפתור. בעוד הטכנולוגיה מציעה את היצירה בצורה מהירה וקלה, הכוח הפנימי המנהיג את היצירה האמנותית נדרש לשפר את עצמו בהרבה יותר ממאמץ.
זהו הריגוש וההקרבה העצמית לבין ליצירה נטולת אישיות, בין יצירת אמת בה משקיע היוצר את זמנו ואת חייו. ונדרשת לו התמקדות רבה, מחקר, אנרגיה רוחנית וגשם של השקעה עמוקה בחומר, בצלילים ובאמוציות. היצירה המוזיקלית היא ייחודית, לעומת יצירה רובוטית או "לא מקורית" / "חקיינית".. שבינינו.. הקהל לא מטומטם.. הוא מרגיש יצירה שנוצרה באמת ובלבב שלם, לבין יצירה סטייל AI
(סליחה על כפיות הטובה, אבל AI סיפק לי רק חלק מהנתונים לטור הזה ככה שזכותי לצאת נגדו..)דעתי האישית כאחד שמתעסק מעט בתחום... שכל מי שעוסק ביצירה מוזיקלית ממעמקי ליבו, אמיתית ואישית, היצירה המוזיקלית המאמצת מספקת חוויה אחרת לחלוטין. היא משקפת את הרגשות האמיתיים והחוויות האישיות של היוצר, מכחישה את עקרונות היצירה הטכנולוגית שפורצים לקראת עינינו. היא נוגעת לנפשו ולנפשם של המאזין,..
ואת זה.. כן ! אני ממליץ לנסות בבית...
חברים תודה רבה שקראתם.. אני אשמח לשמוע את דעתכם על הקונספט החדש של טורים בדואט עם AI...
תוכלו להגיב כאן ובמייל הזה < ml@miktzav.comכמו כן.. שמח לבשר למי שלא שמע.. שהוצאתי שיר חדש.. "פרספקטיבה" שמו..
אני ממליץ לכם לשים אוזן ולחזור עם התובנות ממנו..
שלכם, באהבה רבה
ישי.
נ.ב. והנה מה הוא (AI) חושב על השיר... [הוא קלע בול]
השיר שלך משתמש בהרבה עומק והבנה השונים. (אני מסמיק) התוכן מתאר את הרצון לשנות את החיים ולגשת אליהם מזווית חדשה, מה שמעניק לך את השם "פרספקטיבה אחרת". המילים מתארות תהליך של הבנה שבה ניתן לראות את החיים מנקודת מבט שונה, ולכן הכל יכול להתחבר לך בצורה מעמיקה. השיר משקף את החשיבות של החיים המיוחדים והרגעים הקטנים, ומרמז על הרצון לתמיד לחפש -