"אתגר כתיבה "--מסוג אחר "
-
@מישהי-מאמי אילן פ הלחין שיר אבל רצה מילים אחרות. אז בהתחלה הוא העלה רק את הלחן, אחר כך כשאמרתי לו שזה קשה אז הוא גם כתב את המילים שעליהם הוא הלחין כדי שיהיה יותר קל להבין איפה בלחן מתחילה שורה ומסתיימת וכו'. עכשיו שנתקעתי הוא אמר לי שאפשר להישאר עם השיר ורק לשנות קצת.
וכמו שכתבתי, הכול כתוב למעלה.... -
רק שנבין אתה רוצה מילים דווקא על נושא של "לא לבד" או לא "לא ליפול" וכדו', או אפילו על שאר נושאים?
-
@ג-וקר-שחור בבסיס האתגר היה לכתוב שיר מלחן בלבד, אז אפשר כל דבר. אבל כבר את המילים שאני כתבתי, אתה מן הסתם יכול לכתוב ואולי יצא מזה משהו (אם אילן יאהב את שלך יותר משלי לא אכפת לי שהוא יחליף)...
-
@מישהי-מאמי אמר ב"אתגר כתיבה "--מסוג אחר ":
@שבור-אור קראתי ולא הבנתי כתוב פלייבק בלי מילים אבל כבר יש מילים
יש הסבר https://miktzav.com/post/275721
תכלס לכתוב בית נוסף עם רעיון יפה שמתחבר לבית הראשון
גם אם אין משהו מדויק לא בעיה -- את המיקס הסופי של המילים אני יערוך גם בהתאם למנגינה
בנתיים תזרקו רעיונות -
@אילן-פ אמר ב"אתגר כתיבה "--מסוג אחר ":
@שבור-אור
קודם כל --ישר כח
מאוד יפה --לא הבנתי אם זה בית נוסף או שדרוג הבית הקיים שאז צריך להוסיף עוד בית
וגם "חזון גדול "-זה קצת נשמע גבוה מידי --אולי במקום חזון משהו אחרלדעתי בין חזון גדול
אני שומע קול גדול
איך זה? -
@המחבל-המחופש כלומר לכתוב:
"אי שם, מעבר לים הכחול
אני שומע, קול גדול"?
א. אני חושב שזה יהיה טיפה מוזר לדבר שהקול יופיע גם בשלב שלפני השבר, וגם בתור המוציא מהשבר, כי מדובר על שני קולות שונים עם תפקידים שונים וזה יהיה מבלבל קצת.
ב. זה פחות הולך עם המנגינה אני חושב, אבל בזה אילן בטח יותר מבין...
ג. בעיקרון ה"חזון גדול" נראה לי טוב ומתחבר עם שאר מה שכתבתי. בצורה שבה ראיתי את השיר כשכתבתי אותו הוא חלק מרכזי בשיר. והשיר מדבר על ראיית חזון יפה וגדול- נפילה על קרקע המציאות העכשווית חסרת החזון והריקה- התמלאות בכוחות ובאמון שאפשר להגשים את החזון. -
@המחבל-המחופש
מוטיב הקול כבר מופיע בפזמון שחוזר 3 פעמים
אם יהיה גם בבית --זה כבר חופר יותר מידי - לטעמי -
@אילן-פ אמר ב"אתגר כתיבה "--מסוג אחר ":
@המחבל-המחופש
מוטיב הקול כבר מופיע בפזמון שחוזר 3 פעמים
אם יהיה גם בבית --זה כבר חופר יותר מידי - לטעמיזה נכון
אבל משהו לא מסתדר לי פה בשיר ניסתי להתחיל משהו אחר
עכשיו השאלה שלי עם במקום הבית הראשון בשורה הרביעית
יהיה ביני לבין עצמי מעביר את יומי
השאלה עם אפשר להאריך שם קצת עם המילים? -
@שבור-אור אמר ב"אתגר כתיבה "--מסוג אחר ":
@אילן-פ לא ענית לי על מה שטענתי עם החוסר התאמה בין הבית הראשון לפזמון. זאת לא נראית לך בעיה?
לא עניתי כי אני כבר לא יודע למה להתיחס ---איזה בית ?ואיזה פזמון ?
אני רוצה את עזרתכם שמישהו יעלה את השיר בשלמות -- לפי מה שהוא חושב שמתאים ותואם
2 בתים שמסתדרים בתוכן ביניהם ----ופזמון --שחוזר על עצמו
אפשר להשתמש ברעיון המקורי ואפשר לשנות
את הרעיון שלך דוקא אהבתי --מה שקצת לא התחברתי שנשמע לי קצת דרמטי מידי - נגיד -- "חזון גדול " "ריק טפל "
זה התנסחות ש מתאים להעלות בשירים לכתיבה בלי קשר ללחן -- לשיר עם לחן לטעמי זה דרמטי מידימקווה שמובן