הצבעתם וקבעתם: אלו אנשי השנה במוזיקה לשנת תשפ"ג | המצעד של 'כיכר השבת'
-
אלפי הצבעות, עשרות שירים ורק זוכה אחד - מי הוא שיר השנה? ומי זכה בתואר "זמר השנה"? | מבקר המוזיקה נתנאל לייפר וגבי כץ בתוכנית מיוחדת עם כל תוצאות מצעד אנשי השנה במוזיקה לשנת תשפ"ג | וגם, הזוכים בקטגוריות: מלחין השנה, מעבד השנה, תגלית השנה, קליפ השנה, אלבום השנה | ואיך הגיבו הזוכים המאושרים? | צפו
המצעד השנתי של 'כיכר השבת' לסיכום אנשי המוזיקה לשנת תשפ"ג הסתיים עם עשרות אלפי הצבעות שלכם, גולשי 'כיכר השבת'. בחלק מהקטגוריות היה מאבק צמוד במיוחד שיצר כמה תוצאות מעניינות.מבקר המוזיקה של 'כיכר השבת', נתנאל לייפר, מארח את איש 'קול פליי', גבי כץ, באולפני 'סינטי מדיה' מבית 'סינטי מיוזיק', בתוכנית מיוחדת עם כל התוצאות הדרמטיות, פאנל סיכום מיוחד וגם סרטוני התודה של הזוכים הגדולים.
מעבד השנה לשנת תשפ"ג:
במקום הראשון, בפער משמעותי: יואלי דיקמן
במקום השני: אלי קליין ואיצי ברי
במקום השלישי: שרולי ברונכר
במקום הרביעי: אהרל'ה נחשוני
במקום החמישי: מאור חייםמלחין השנה לשנת תשפ"ג:
במקום הראשון, בפער משמעותי: בנצי שטיין
במקום השני: אלחנן אלחדד
במקום השלישי: יוסי גרין
במקום הרביעי: אלי קליין
במקום החמישי: אודי דמאריקליפ השנה לשנת תשפ"ג:
במקום הראשון בפער גדול: נקודות - שמואל
במקום השני: טענצלע -מוישי שוורץ
במקום השלישי: רציתי לגדול - מידד טסה
במקום הרביעי ממש ממש צמוד: להיות שלם - משה קליין
במקום החמישי: מקום לחלום - אבי אילסוןתגלית השנה לשנת תשפ"ג:
במקום הראשון, בפער אדיר: נותי ליברמן
במקום השני: יענקי היל
במקום השלישי: מוישי ברזל
במקום הרביעי: ארי אטינגר
במקום החמישי: יעקב ישראלזמר השנה לשנת תשפ"ג:
במקום הראשון: נפתלי קמפה
במקום השני, מעט אחריו: שוקי סלומון
במקום השלישי: ישי ריבו
במקום הרביעי, מעט אחריו: עקיבא
במקום החמישי: אברהם פרידאלבום השנה לשנת תשפ"ג:
במקום הראשון, בפער אדיר: ליבי - נפתלי קמפה
במקום השני: חיברתי מנגינות - חיים ישראל
במקום השלישי: במסתרים - פיני איינהורן
במקום הרביעי: קידוש השם - שולם למר
במקום החמישי: דוגמה - אלי מרקוסשיר השנה לשנת תשפ"ג
במקום הראשון: אל תיפול - חיים ישראל, אברהם פריד ובנצי שטיין
במקום השני: ים של דמעות - נותי ליברמן
במקום השלישי: לחי עולמים - מאט דאב, בני פרידמן ומרדכי שפירא
במקום הרביעי: תן לי תפילה - שמואל
במקום החמישי, מיד אחריו: אני שייך לעם - ישי ריבו
קישור לצפיה
https://www.kikar.co.il/המבקר/s1p5va -
-
@אחות-קטנה ממש קצת...אבל בוחרים אותו כי אוהבים אותו בלי קשר לשירים שהוא מעבד ומה הקשר ששמו בקטגורית 'זמר השנה' את שוקי סלומון?
-
ממש מצעד מוזר
איזה שירים יואלי עיבד השנה
ואיזה לחנים הלחין בדיוק יוסי גרין?
שוקי סלומון במקום השני??? זה נטו בגלל שיש לו קשרים עם כיכר השבת והוא נמצא שם בהרבה תוכניות
לדעתי הכי פוריים השנה גם בלחנים וגם בעיבודים זה קליין וברי
לגבי ליבי של נפתלי קמפה אם הוא זכה במקום הראשון ,אז לפחות שיר אחד מתוך האלבום היה צריך להיות במקומות הראשונים אחרת זה נראה מוזר אבל גם הוא חבר של לייפר(למרות שגם מבחינתי הוא במקום הראשון יחד עם למר) -
@מיוזיקפון גם יואלי וגם יוסי גרין הרבה מצביעים להם בגלל השם שלהם
לגבי ליבי איזה שיר מהאלבום נכנס בכלל למצעד שלהם עד כמה שזכור לי לא היה הרבה שירים שנכנסו שם
ואגב שוקי סלומון עשה לעצמו קמפיין מטורףף העלה לסטטוסים בקשות להצביע וכו -
-
@מיוזיקפון אני גם מסכימה עם זה שיואלי דיקמן לא אמור להיות במקום ראשון ,נכון שהוא מעבד מוכשר וגאון בטירוף! אבל כמו שכתבת הוא באמת לא עיבד הרבה שירים השנה וכמו שישי ריבו הוא זמר מטורףףףף ולמרות שהרבה אוהבים אותו לדעתי רק בגלל שהוא לא הוציא בקושי שירים השנה הוא לא זכה מקום ראשון! כנל יואלי לא חושבת שזה מגיע לו ושוב כמו שכתבת לדעתי לקליין וברי ממש מגיע למה שתיהם דופקים עבודה מקצועית וטובה לאורך כל השנה!!!
-
מצעד מוזר
קליין ברי מקום ראשון בעיבוד. הכמות שירים שהם הוציאו השנה גדולה בהרבה מיואלי .
יוסי גרין מלחין אגדי ואלוף אבל איזה שיר יצא לו השנה שתפס?
אלחנן אלחדד היה צריך לקחת פה במלחין הוא הוציא הכי הרבה שירים השנה אגב אלי קליין גם מלחין אלוף שמגיע לו להיות במקומות הגבוהים.
זמר השנה לא הייתי שמה את שוקי סלמון מקום שני. -
@N-A-1 אמר בהצבעתם וקבעתם: אלו אנשי השנה במוזיקה לשנת תשפ"ג | המצעד של 'כיכר השבת':
@מיוזיקפון אני גם מסכימה עם זה שיואלי דיקמן לא אמור להיות במקום ראשון ,נכון שהוא מעבד מוכשר וגאון בטירוף! אבל כמו שכתבת הוא באמת לא עיבד הרבה שירים השנה וכמו שישי ריבו הוא זמר מטורףףףף ולמרות שהרבה אוהבים אותו לדעתי רק בגלל שהוא לא הוציא בקושי שירים השנה הוא לא זכה מקום ראשון! כנל יואלי לא חושבת שזה מגיע לו ושוב כמו שכתבת לדעתי לקליין וברי ממש מגיע למה שתיהם דופקים עבודה מקצועית וטובה לאורך כל השנה!!!
אני אפתח את סגור לבבי למרות שהתחבטתי בכך זמן.
ככל שאני נכנס יותר ויותר לעולם העיבודים אני יותר מגלה שאלי קליין - חוץ מלמכור לציבור לוקשים - לא באמת עושים משהו, ואני אבאר:
אם תעקבו אחרי השירים שלהם תגלו כמה דברים, 1. הסאונדים כמעט ובדגש על כמעט לא משתנים, האלקטרוני אותו הדבר כבר 5 שנים
2. סגנון העיבוד אותו דבר, כמעא אחד על אחד,
3. הקלות שבה הם מעבדים כל שיר היא מטורפת, הם פשוט לרוב יכולים לקחת לופים וגרובים מוכנים, ורק להוסיף עליהם את אותם הסאונדים כל פעם! גאונות! אם רק תבינו פעם כמה זמן לוקח לכתוב עיבוד של כלים חיים, להקליט עוד אודישן ועוד טייק, לעבוד על הקצב אחר כך, ומיקס של מאות(!) רצועות שזו מלא עבודה, תוכלו להבין למה יואלי לא מוציא הרבה שירים בשנה.. וזה עדיין מלא..
בהצלחה! -
@א-ה-2-0 גם בעיני אין כמו עיבודים חיים וגם את זה קליין ברי עושים לפעמים
אבל העיבודים של יואלי הם אולי גאוניים אבל הם יותר מידי עמוסים בעיני ומשתלטים על הלחן וגם אותם מזהים מהצליל הראשון
אם עיבודים חיים אז אין כמו לאופר ומונה לאם וכו’ יש עוד מעבד מפעם שלא הרבה מכירים
אבל העיבודים שלו ומדהימים קוראים לו avremi g. -
יש מצב למשדר של המצעד??
-
@אחות-קטנה קישור יעזור?
-
@מיוזיקפון לא מקבלת מהם
אבל תשלח את הקישור מניוזיק -