מה נקרא שיר מוצלח ?
-
@אילן-פ שיר מוצלח זה שיר שפה כדי להשאר!!!!!!!
הוא לא חייב הרבה צפיות ביוטיוב
סליחה שאני נכנסת לדוג' אבל קחו את תן לי אור הלהיט של אבי אילסון עם קרוב ל 3.5 מיליון צפיות
כמה שומעים עליו היום??
לעומת זאת קחו את רופא של שלמה כהן
לא מצאתי אותו אפילו ביוטיוב אבל זה שיר שלא נס ליחו.....
ויש עוד מלא -
@אחות-קטנה מה שאת מדברת זה סוג של שירים שנקראים "נכסי צאן ברזל" שיכולים להישאר גם לעשרות שנים
אבל זה לא סותר את זה שיש שירים מוצלחים שלאחר זמן שוכחים מהם כי יש מוצלחים חדשים -
@צוציק כתבתי את דעתי וזכותך לחלוק
אבל אני באמת חושבת שהשירים המוצלחים זה שירים מהזן הזה
ואותי מסקרן כבר מעכשיו מה יהיו השירים במצעד העשור
הערכה שלי כבר מעכשיו ששירים מהזן של תן לי אור לא יהיו שם
ושיריו של קמפה (בתנאי שהוא ממשיך ככה ועם הסיעתא דישמיא הענקית שלו אחרת הוא יעלם בדיוק כמו אפריים מנדלסון או מיכאל שטרייכר) יככבו שם -
@צוציק כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
@אילן-פ אם יש לשיר הרבה צפיות זה אומר שאנשים אהבו אותו בגלל שהוא מוצלח
אולי יש הרבה צפיות בגלל
1- שהיו לו יח"צנים שעשו "עבודת שטח" רצינית
2- אולי בגלל שהוא מסקרן --ולאו דוקא מוצלח - ויש לי דוגמאות שאני לא רוצה לפרט
3- אולי בגלל שהזמר מפורסם --וכל שיר שמוציא אוטומטית יש לו מלא צפיות -בלי שום קשר לאיכות השיר
4- אולי בגלל שקנה צפיות --כדי לקדם את עצמו
5- אולי בגלל שבתקשורת החרדית מפרגנים לו --בגלל שהוא "בחברה "שלהם
6- וכ"ו -
@הדרית
מסכימה איתך בכל מילהאבל חד משמעית בדור שלנו זה קשור גם ליחצנות
איך אני אמורה להכיר שיר ולזכור אותו בלי לשמוע אותו ברדיו וכו...יש תקופות שאני שומעת ברדיו כל יום את אותו שיר באותה תוכנית
זה לא שהשיר ואוו
אבל אחרי שהתרגלתי לשמוע אותו הוא נכנס לי לראש ואני ממשיכה לשמוע אותו ביוטיוב -
@הדרית כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
שיר מוצלח הוא כזה שכובש מבחינת הלחן, מעורר מבחינת התוכן ונעים לאוזן מבחינת העיבוד...
לא קשור צפיות וקשקושים...לדעתי שיר מוצלח זה משהו מאוד אישי -- ואם אני רוצה לשמוע אותו שוב
ולהוריד אותו לנגן שלי --הוא במבחינתי מוצלח
ויכול להיות מהרבה סיבות --המילים -הלחן - או אפילו המצב רוח שלי שבדיוק נפל על שיר שמדבר אליולי באופן אישי יש עוד מדד -כי גם אני כותב שירים ומלחין --ו בוחן שירים באופן קצת ביקורתי
ואם אני מוצא שיר כזה -- שוואלה --יש לי מה ללמוד ממנו - ולא מעניין אותי מי הזמר -מוכר או לא מוכר
הוא מבחינתי מוצלח
כמה צפיות יש לו ביוטיוב לא כלכך עושה עלי רושם -כי יכול להיות מהרבה סיבות כמו שכבר כתבתי לעיל
ואולי הוא מוצלח בשיווק ובגימיקים --אבל לא בהכרח ברמה של השיר - בלי הכללות כמובן -
@הדס-ט כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
יש תקופות שאני שומעת ברדיו כל יום את אותו שיר באותה תוכנית
זה לא שהשיר ואוו
אבל אחרי שהתרגלתי לשמוע אותו הוא נכנס לי לראש ואני ממשיכה לשמוע אותו ביוטיובאצלי זה ההפך, אם אני אשמע את אותו "להיט" זמני כל יום ברדיו, אני פשוט אעבור תחנה ברגע שהם ישימו אותו. הרדיו עובד אצלי, לא אני אצלו...
-
@נגינתי כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
@הדס-ט כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
יש תקופות שאני שומעת ברדיו כל יום את אותו שיר באותה תוכנית
אצלי זה ההפך, אם אני אשמע את אותו "להיט" זמני כל יום ברדיו, אני פשוט אעבור תחנה ברגע שהם ישימו אותו. הרדיו עובד אצלי, לא אני אצלו...
ברעיון -מאוד נכון -- אבל באופן מעשי באמת עושים את זה ?
לעבור תחנה בגלל איזה שיר "שחופר" כל הזמן
היתה תקופה שב"זמן אויר" כל תחילת תוכנית התחילו עם אותו שיר --כל יום -- ולא מעוניין לפרט
גם היה ברור שזה בכוונה -- ומישהו השקיע בזה הרבה ....... בשביל ה"פרגון " הזה
אמנם זה עצבן אותי כי גם השיר נשמע לי קצת טפשי - אבל בפועל לא טרחתי בגלל זה לעבור תחנה -
@אילן-פ כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
היתה תקופה שב"זמן אויר" כל תחילת תוכנית התחילו עם אותו שיר --כל יום -- ולא מעוניין לפרט
גם היה ברור שזה בכוונה -- ומישהו השקיע בזה הרבה ....... בשביל ה"פרגון " הזהוואי הכי טוקר שיכול להיות
לעבור תחנה בשביל שיר פחוווות מתאים לי
לא יודעת גם אם השיר הוא להיט רדיו ואני לא סובלת אותו אז בסדר מקסימום 3.5 דקות והוא נגמר עד שאני יעביר תדר אני יפול בדיוק או על פירסומת או על הבנדוד של השיר הזה
ועוד משהו לשיר מוצלח
אם השיר הוא עם מילים מקוריות אז ברגע שהמילים רדודות ומזכירות קצת (או הרבה) גן ילדים אז השיר לא מוצלח בכלל
ועוד משהו
לשון תקינה
בעיקר אצל הזמרים האמריקאים אבל גם ישראלים נופלים בזה לפעמים
אם יש בעיה כזו זה מוריד לי מלא
(זה כולל גם מילים מהמקורות זמר ששר מילים מהמקורות שישים לב לאותיות דגושות או רפויות ואם הוא שר בלשון הקודש שיקפיד על ההגיה הנכונה כגון צליל או בקמץ וס' בת' רפויה) -
@אילן-פ לא זה מה שאמרתי
אמרתי ש@אחות-קטנה כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
אם השיר הוא עם מילים מקוריות אז ברגע שהמילים רדודות ומזכירות קצת (או הרבה) גן ילדים אז השיר לא מוצלח בכלל
כלומר מילים רדודות הורסות לי שיר והלחן יכול להיות הכי טוב שיש
זו הייתה הכוונה
ברור ששיר גם אם המילים הכי יפות ועמוקות אבל לחן של גן ילדים לא עובר אוזניה אצלי.... -
@אחות-קטנה כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
לשון תקינה
בעיקר אצל הזמרים האמריקאים אבל גם ישראלים נופלים בזה לפעמים
אם יש בעיה כזו זה מוריד לי מלא
(זה כולל גם מילים מהמקורות זמר ששר מילים מהמקורות שישים לב לאותיות דגושות או רפויות ואם הוא שר בלשון הקודש שיקפיד על ההגיה הנכונה כגון צליל או בקמץ וס' בת' רפויה)זה אכן אחד הדברים שמורידים, אני גם חושבת
אגב זה קורה הרבה גם אצל חסידים (ישראלים) ששרים בעברית, אולי כי יידיש היא שפת האם שלהם, ולא עברית.....
שגיאות לשון של ילדים קטנים, לפעמים אני מתביישת בשבילם.
אמריקאים, קוראים בדיוק לפי הניקוד - אבל יוצא להם במבטא, ניחא.
אבל ישראלים - שאומרים מילה מסויימת בשגיאה, זו ממש בושה לדעתי.ועוד משהו - לעניות דעתי כשזמר שר נניח את המילים 'היום הזה' וזה נשמע 'איום הזה' - ז"א, ה"א נהיית אל"ף - גם מוריד את הרמה. כששרים, אחד הדברים החשובים זה היגוי נכון של הצלילים וההברות.
-
4- אולי בגלל שקנה צפיות --כדי לקדם את עצמו
יש דבר כזה? איך עושים את זה? זה רמאות, לא?
ואגב, זה באמת נכון שכמות מסויימת של צפיות מכניסה לזמר כסף באיזו שהיא דרך? מה הכללים ומי עומד מאחורי זה?@הדס-ט כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
אבל אחרי שהתרגלתי לשמוע אותו הוא נכנס לי לראש ואני ממשיכה לשמוע אותו ביוטיוב
זה נכון! בעצם אם תשימו לב, מתי אתם פתאום מתחברים לשיר? מתי שהוא כבר "קדח" לכם והמנגינה כבר אוטומטית רצה לכם בראש, לעיתים אפילו בצורה אקראית כביכול ולא מכוונת...
אבל כל זה קורה רק במידה ולא התחברתם אל השיר מלכתחילה. כלומר, בפעם הראשונה בה שמעתם אותו- הוא לא באמת עניין אתכם מבחינת הלחן והמילים שהיה לו להציע... והסיבה היחידה שכרגע הוא מועדף עליכם היא אך ורק מפני שאי מי (יכול להיות שדרן, בן משפחה או סתם חבר) חפר עליו וגרר גם אתכם לתוך המעגל הזה:)
וזה בהחלט מדד נוסף לשיר מוצלח- שיר שבעצם שמיעתו הראשונית אנשים רבים מאוד חיבבו...
בסופו של דבר זה גם עניין אינדיבידואלי. לכל אחד יש סגנון מוזיקה שונה שאליו הוא מתחבר ושיר שבעיני פלוני נחשב ליפה ורגוע, בעיני אחר נשמע משעמם וגרוע...
בכל זאת, הרי כשם שפרצופיהם...@מגן-וחץ כתב במה נקרא שיר מוצלח ?:
אין אחד שלא מכיר את השירים של חיים ישראל או שוואקי גם אם זה לא הכי מוצלח....
לא מדוייק, אבל אולי ניסית להסביר כאן ש---
לפעמים קורה שאנשים מאזינים לשירים של זמרים מוכרים, גם אם התוצר לא הכי מוצלח על פי דעתם. וזה בעצם יכול לקרות רק בגלל שכביכול ה"תת מודע" מעביר תשדורת למוח שהשיר הזה אמור להיות שיר מוצלח, כי הרי בעבר הוא אהב שיר כזה או אחר של הזמר המדובר... אז סביר להניח שגם הפעם הוא לא יאכזב... -
ויכול להיות מהרבה סיבות --המילים -הלחן - או אפילו המצב רוח שלי שבדיוק נפל על שיר שמדבר אלי
זה כל כך נכון עד כדי כך שלעיתים קרובות אנשים כלל לא מייחסים חשיבות לעניין...
ויותר מזה-
יש שירים מסויימים שאדם מתחבר אליהם רק בגלל שזה מזכיר לו סיטואציה או התמודדות עכשווית שהוא חווה. קחו למשל את השיר שריבו הוציא בקורונה "ומה אתה רוצה שנבין מזה..." הוא הפך בקלות ללהיט רק בגלל שהעולם הרגיש הזדהות אמיתית עם המילים. (ובצדק!) ומה איתו היום? ב"ה שכחנו מה זה "עולם מפסיק להתקהל"...
ועוד דוגמא באותו עניין- זוכרים את התסמינים של הקורונה? קשיי נשימה וכו?
אני אישית מכירה מישהו שהיה חולה (ממש קשה) בקורונה והתחבר באותה תקופה (ועד היום...)
לשיר הזה
06 בוקר טוב.mp3
עכשיו כנסו רגע לדמות, תשמעו את השיר בריכוז ותחשבו לבד למה...אגב, במאמר מוסגר- גם הזמר עצמו לא בוחר או מתחבר לשיר מסויים סתם ככה. כן? זה מגלה גם אודותיו משהו... בעצם הרבה... ואפשר אפילו להרגיש את זה. כן, כן, נשמע מלחיץ...אך יחד עם זאת מציאותי! ויש לי דוגמא אבל מן הראוי שלא אעלה אותה לכאן...
אם אני מוצא שיר כזה -- שוואלה --יש לי מה ללמוד ממנו
אין ספק! זה הכי חשוב לדעתי. שיר חייב להגיע עם מסר. אחרת, מה הטעם להוציא אותו?