כמה שאלות
-
היי,
אחרי כמעט עשרים שנה (פלוס מינוס) שלא ממש נגנתי / הופעתי, החלטתי לחזור לתחביב הישן (חדש) ולהתחיל לנגן ובקטנה להופיע שוב. אז התחדשתי ברולנד EA7 - ויש לי כמה שאלות.- בעבר הייתי מופיע לבד - מנגן לבד - הרקדות, בת מצווה, אירועים וכו'. הפעם יש לי גם זמר וחושבים על הרכב קטן - מה הכללים כשמלווים? כלומר, כשאני מנגן לבד נותן סולו , טרצות, לפעמים קצת אקורדים שלמים, מחליף בין בראסים, סקסופון, חליל וכו'
מה הכללים כשאני מלווה זמר? (במוד ארנג'ר) שם לו סולו ברקע? זורק אקורדים? טרצות?
איזה סאונדים הולכים? בראסים? סטרינג? פסנתר? אורגן חשמלי?מה לגבי נגינה בהרכב כשיש תופים, גיטרה וכו' ואין צורך בליווי האוטומטי? מה הכללים אז? הבנתי שיש את הקונספט של בס אקורד
- סולמות: כשהייתי מנגן לבד לא ממש עניין אותי איזה סולם - שיר אחד בדו מז'ור, שיר אחר בלה מינור (סתם זורק לדוגמה) , וכו'. כי בינכה כיוון שלא היה לי זמר, אז זה לא כל כך שינה.
מה מקובל כשמלווים זמר? מנגנים בהרכב?
מכיילים הכל לסולם אחד ?
ובכלל, במידה ומכיילים הכל לסולם אחד - באיזה סולם בדרך כלל מנגנים בלהקות? בסולמות הקלים? (סולם C וכו') , או בקשים יותר ?
האם זה משנה באיזה סולם הקלידן מנגן אם ממילא יש את הכתפור של הטרנספורמציה? (Transpose)אשמח אם מישהו יעשה סדר
תודה
-
@Menachem42
דרך ראשון ברוך שבוך לעולם הקלידים אני מאמין שתהנה מאוד מלנגן
דבר שני אני ממליץ לך לשמוע את התוכנית שלי שנקראת " מאחורי הקלידים" בקו המכלול
אני מדבר שמה בדיוק על כל הנושאים האלה וזה יעזור לך המון!!
בשביל לשמוע את הפיה מחייגים לקו המכלול (079-6565-447) מקישים 1,7,9,1
ואז 1 לשמוע את הפינה, לעבור לפינה הבא לוחצים 8 ולפינה הקודמת 2
בהצלחה!! -
@חכם_בלילה שמע, אני לא רוצה להישמע בוטה, אך הסיבה שפרסמתי את הפוסט זה כדי באמת לקבל תשובות, ולא פרסומת לתכנית שלך ...
-
@Menachem42 אני באמת לא מפרסם את התוכנית שלי ב"ה יש לי המון מאזינים גם בלי שהייתי כתוב...
(אגב יש גם כמה מהפורום.. 🤫)
פשוט יש לך המוןןן שאלות ולא נראה לי שמישהו יענה לך תשובות לכולם (או לפחות יכתוב לך אותם... זה באמת הרבה שאלות... א"כ אז תעריך את זה מאוד! כי זה המון לכתוב ולהסביר...)
אני פשוט דיברתי על הנושאים האלה בתוכנית שלי.. וחשבתי שאולי זה יעזור לך...
השאלות שלך שאלות טובות ומאוד בסיסיות... אז אני ימליץ לך שוב לטובתך...
(אני לא יקבע לך מה לעשות..)
בהצלחה...
נ.ב אתה הפינה הזאת אני עושה בחינם ללא שום תמורה חזרה, אני עושה אותה נטו בגלל שאף אחד לא מדבר ומסביר את הנושא הזה... -
@חכם_בלילה שאפו ענק על הפינה פעם הקשבתי לה
אבל אני ואני מאמין שיש הרבה, לא מסוגלים להקשיב שעות ,הרבה יותר פשוט לקרוא בקצרה ממש, וכך לדעתי יהיה הרבה יותר נח.
אגב לגבי שאלה 2, כבר נסתי להבין הרבה זמן איך מזהים, וטענו שזה מגיע אם אוזן מוזיקלית, מה שיש לי ובכל זאת לא מצליח לשוות את אותו הטון עם הזמרנ.ב. @Menachem42 מומלץ לך ולכולם לשמוע את הפינה, חכם בלילה מסביר שם לפרטי פרטים כל מה שצריך לדעת !
-
@חכם_בלילה אין לך את הפינה הזו באינטרנט?
-
@Menachem42 לא...