חוכמה בינה ו... דעתכם!
-
@חצי-קלאץ
אפשר ככה, והוא יכול גם לעשות מילים משלו על תוכן שאתה רוצה,
אבל זה קשה מאוד לעבוד איתו כי יש לו הרבה בעיות,
אז אני יתן פה מדריך קצר ממה שלמדתי, ואשמח אם מישהו שיודע עוד דברים יוסיף.
א' חשוב מאוד להקפיד על ניקוד, הוא לא יודע להגות טוב בלי זה, ושימו לב שהניקוד יהיה כמה שיותר מובן, לא חשוב שיהיה תיקני
למשל את המילה להשכיחַ וכדומה בגלל הפתח בסוף הוא קורא להשכיחה ולכן כתבתי לו להשכיאח, על כל מילה לחשוב טוב לפני שמנקדים לראות מה הוא יכול לטעות
ב' בניקוד ְ שווא כדאי להיזהר, הרבה פעמים הוא מפרשן את זה כסגול בטעות, אז לפעמים עדיף להשאיר בלי ניקוד.
ג' סוגריים עגולות - ()
זה שימושי בשביל לגרום לו לחזור על טקסט, בדרך כלל עם הד, בצורה שונה מהיגוי מלא,
ד' סוגריים מרובעות []
זה שימושי כדי לכתוב לו מה אתה רוצה, בקצרה ממש, לא האריך.
למשל [מעבר] [פתיח כינור] [פזמון] לא להאריך, כי אם מאריכים הוא כולל את המלל בתוך השיר...
ה' להיות כמה שיותר ספציפי בהגדרת סגנון מוזיקה, אם תתנו מידי הרבה הגדרות הוא יקח את זה למקומות שלא תחלמו...
למי שיש עוד הוספות מהניסיון שלו שיוסיף, וכך לאט לאט נשתכלל כולנו בעבודות איתו.
ואגב, באנגלית הוא כבר מטורף לגמרי, לכאורה ככל שיעבדו איתו יותר בעברית זה יהיה יותר טוב, אז תתחילו לעבוד... -
מה זה ב'?
ובאיזה אתר אתה עושה את זה? -
@ארי-גולד כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
א' חשוב מאוד להקפיד על ניקוד, הוא לא יודע להגות טוב בלי זה, ושימו לב שהניקוד יהיה כמה שיותר מובן, לא חשוב שיהיה תיקני
זה נכון ממש,
יש קטע מוזר, שלפעמים הוא קורא את הניקוד כביכול בלשון הקודש,
לדוגמה, המילה 'מחשב' עם צירה, הוא לפעמים יקרא את זה 'מחשייב'.קרה לי כמה פעמים שהוא קרא את ת' בסוף מילה כמו ס'. אז מומלץ להוסיף דגש כשצריך.
למשל [מעבר] [פתיח כינור] [פזמון] לא להאריך, כי אם מאריכים הוא כולל את המלל בתוך השיר...
מדהים, זה דבר שלא ידעתי. תודה.
משתמשים שנמצאים באתרוג - פתוח לכם סונו? אם לא, בואו נשלח לבדיקה שוב ושוב.. אולי זה יעזור.
-
@אילן-פ כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
נשמע עלא כיפאק אבל משהו חסר לי ואני לא יודע להגדיר --" כמו קפה בלי סוכר "
כמו איזה מענה קולי בטלפוןזה פשוט נשמע רובוט!!!
חסר פה האנושיות - הרגש והחום שיש בקול אנושי
לא יודעת
בקטע הזה הזמרים יכולים להיות רגועים לא נראה לי שיצלחו לייצר במחשב קול עם רגש....
אולי המעבדים והלחינים צריכים להיות קצת בלחץ
למרות שגם בנושא הזה זקוקה הבינה לשיפוץ רב -
@אחות-קטנה כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
@אילן-פ כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
נשמע עלא כיפאק אבל משהו חסר לי ואני לא יודע להגדיר --" כמו קפה בלי סוכר "
כמו איזה מענה קולי בטלפוןזה פשוט נשמע רובוט!!!
חסר פה האנושיות - הרגש והחום שיש בקול אנושי
לא יודעת
בקטע הזה הזמרים יכולים להיות רגועים לא נראה לי שיצלחו לייצר במחשב קול עם רגש....
אולי המעבדים והלחינים צריכים להיות קצת בלחץ
למרות שגם בנושא הזה זקוקה הבינה לשיפוץ רבאני חושב שאפשר פשוט לקחת רעיונות מהבינה ואח"כ לשבת ולעשות את זה באולפן בעצמך, לשפר את הלחן וכו', ואז זה יהיה מושלם,
-
אשריכם.mp3
אשריכם 2.mp3
מה אתם אומרים? יצרתי בבינה -
@הדרי כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
(זה קשה ליצור בבינה המלאכותית את השיר?
לא.
@הדרי כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
יש סיכוי אני כותבת לך שיר ותנסי להוציא לו לחן?
בגדול אפשרי שיר אחד אבל אתן לך קודם לכן ש"ב
את צריכה לבחור שיר, לנקד אותו, להיות סגורה מה ישמש כבית ומה כפזמון, אם יש לך קטע מעבר או קטע נוסף שיכול לשמש כסיפארט- תצייני.
לאחר מכן עלייך לבחור איזה סוג מוזיקה את רוצה (פופ, רוק, שיר שקט, קצבי וכו') אילו כלים לדעתך יוכלו להתאים לשיר (כינור, חליל, תופים, פסנתר).
מה שכן, חשוב לציין כי התוצאה כמובן תהיה באחריותו של ביני, לא שלי.@ארי-גולד כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
זה שיר שהעלתי לפני רגע, וצרפתי שלוש ביצועים שונים מהבינה! קפצו לקישור ותגידו מה דעתכם על השיר והלחנים....
הביצוע האחרון לדעתי הכי טוב.
גם אני הרגשתי בכל השירים והניסויים שעשיתי שיש משהו חסר, ונראה לי שזה ההתאמה בין הלחן למילים,
הבעיה היא אחרת, מה שחסר בשיר זה סדר. אולי הגדרת לבינה מה בית ומה פזמון אבל לא הכפלת את הבתים וזה יצר מצב שהוא מייד עובר לבית בלי לחזור על הפזמון שוב.
בכללי זה גם מאוד יפה לשלב קטעי מעבר ולחזור על מילים מסויימות.
הנה דוגמא לשיר שלפי דעתי בנוי טוב, תקשיבו עד לסוף המדהים שלו. -
למי שיש עוד הוספות מהניסיון שלו שיוסיף, וכך לאט לאט נשתכלל כולנו בעבודות איתו.
זו המטרה בעצם של הנושא כאן.
@כ-פ כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
משתמשים שנמצאים באתרוג - פתוח לכם סונו? אם לא, בואו נשלח לבדיקה שוב ושוב.. אולי זה יעזור.
אני לא מבינה למה הוא חסום באתרוג, זהו אתר "ידידותי לסביבה".
יכול להיות שבגלל אפשרות של בחירת מבצע הם יחסמו את הכניסה אליו?
תשלחו לבדיקה!@ארי-גולד כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
זה קיים רק למנויי פרימיום
מי כאן מנוי לפרמיום?
זה פשוט נשמע רובוט!!!
חסר פה האנושיות - הרגש והחום שיש בקול אנושיאת המשפט הזה שמענו כבר ולא בשבילו פתחנו את הנושא.
אולי המעבדים והלחינים צריכים להיות קצת בלחץאני דווקא חושבת שגם זמרים יצטרכו בעתיד להיות קצת בלחץ, כלומר הם מעכשיו צריכים לעשות מאמץ בכדי לשמור על הקול שלהם שיהיה כמה שיותר נדיר (אם הבנתם את כוונתי).
לגבי מלחינים- עדיין יש להם תקווה,
לעומת זאת מעבדים- מומלץ שיחפשו מקצוע אחר לפרנסתם.@מוזיקה123 כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
is it supposed to sound like Ishay Ribo? Because it totally does...
except, Ishay would never repeat the same 5 words over and ovemaybe...
אבל זה ישי ריבו מתוצרת אחרת -
@ארי-גולד
in my opinion,
נדידת הימים (2).mp3
!is the best, literally amazing amazing
נדידת הימים (1).mp3
has a beginning and ending that are not usual for a real artist and also the transitions between one verse and another is a bit unusual if you get what i'm trying to point out
נדידת הימים.mp3
the voice is very hoarse and odd like old-sounding... sounds fake
again that's my opinion...
(hope it's okay that i'm writing in english, hebrew is not my mother language...) -
@מוזיקה123
I agree with you,
I also think נדידת הימים 2 is the best,
and thanks for the compliments,
As for the hoarse voice, it's just a style of music, and you may like it, or you may not.
And it's perfectly fine that you write in English, I understand, and there is Google Translate, so even those who don't understand can translate, and by the way, as soon as you refresh the page, Google automatically translates it into Hebrew, just as it translates into English for you.
So feel free to write in English...
I wrote this post in English, but you won't see a difference... -
והנה כמה יצירות שעשיתי איתו, רק מנגינות ללא מילים
טראנסים
דלתות שקופות.mp3
Piña colada.mp3
לבד על הקצה.mp3אינסטרומנטלי
מערבולת געגועים.mp3
_Symphony of Hearts .mp3
לילי עצוב (1).mp3 -
אני חושב שבטראנסים Piña colada.mp3 הכי טוב
ובאינסטרומנטלי לילי עצוב הכי טוב -
טראנסים
דלתות שקופות.mp3
Piña colada.mp3
מערבולת געגועים.mp3
_Symphony of Hearts .mp3
לילי עצוב (1).mp3המנגינות יפות, מנגינות כלומר פלייבקים? איך עושים?. בדקה 0:46 בשיר symphony of-hearts מזכיר את המילה "חלפה לה עוד שנה" בשיר של נראה לי משה פלד
-
@דוד-33 כתב בחוכמה בינה ו... דעתכם!:
טראנסים
דלתות שקופות.mp3
Piña colada.mp3
מערבולת געגועים.mp3
_Symphony of Hearts .mp3
לילי עצוב (1).mp3המנגינות יפות, מנגינות כלומר פלייבקים? איך עושים?. בדקה 0:46 בשיר symphony of-hearts מזכיר את המילה "חלפה לה עוד שנה" בשיר של נראה לי משה פלד
@ארי-גולד סליחה זה מזכיר את הפזמון של השיר "אין נחמה" של אלייצור
-
@הדרית כתב בנספח | תגובות לאתגרי הכתיבה השונים.:
אני חייבת להגיב למרות שזה לא קשור לכאן...
בעצם, בואי לנושא החב"די ותני הסבר.סונו הולכים להפיק פיצ'ר, שאחרי שיוצרים שיר, הוא יהיה מפורק לערוצים וכלים,
לצורך העניין יהיה אפשר למחוק את הקול ולשיר בעצמך, וכו'.@הדרית כתב בנספח | תגובות לאתגרי הכתיבה השונים.:
האמת שזו כבר בינה מסוג אחר
בינה אנושית.... אין עליה.