תאוריה במוזיקה-לטכנאות אולפן
-
היי חבר'ה!
יש לי שאלה- ואשמח לעזרה...
התחלתי ב"ה ללמוד טכנאות אולפן,
האם אני "חייבת" בתור אולפניסטית ללמוד תאוריה במוזיקה לפני שאני מקבלת לקוחות בפועל ומתחילה להתעסק בזה ממש?-
או שהזמן יעשה את שלו.., ואני ילמד תוך כדי מהעבודה עצמה?
אשמח לדעתכם,
ואם כן-
האם הקובץ הזה תאוריה במוזיקה.pdf כולל בתוכו את כל התאוריה?,(הוא קבל אישור ממשרד החינוך ב-2010..יש משהו יותר חדיש אולי..?)תודה מראש, ושבוע טוב!
-
בתור התחלה אין צורך להעמיס, ועדיף ללמוד דבר אחד אחרי השני, ותלוי מה אופן העיסוק באולפן, אבל לפני עבודה עם לקוחות ולאחר שיודעים טוב את טכנאות האולפן, מומלץ מאוד ללמוד תאוריה מוזיקלית כדי לתקשר עם הלקוחות לעבד ואולי יותר מזה ולא רק...
-
@נתנאל-חיים תודה רבה!
קובץ התאוריה שהעלתי בפוסט הראשון- כולל את כל התאוריה הנחוצה?
יש למשהו חוברת יותר חדישה?ואגב,
יש למשהו מושג איך אפשר לעבור מבחן על כל התאוריה?
(ברגע שנבחנים על החומר, יש יותר מוטיבציה ללמוד בדר"כ..) -
@הדרי היי
עקרונית התאוריה הזו שצירפת היא תאוריה מומלצת ומלאת תוכן מה גם שיש לך בזה תרגילים המחדדים את החומר!
מישהו ייעץ לי לקנות את הספר צליל אולוגיה, הוא טוען שזה הספר הכי טוב ללימוד תאוריה מוזיקאלית
אבל אני חושב שהקובץ שצירפת לעיל הוא מלא בתוכן עשיר שיכול לספק אותך
אין עיניין להעמיס חומר! הרעיון הוא ללמוד להבין ולחזור !!!!תאוריה, זה פחות לטכנאות אולפן זה יותר ידע כללי במוזיקה, אך התאוריה תוכל לעזור לך מלא באולפן
כגון להזין תווים לתוכנה, או לשון סולם של שיר (באם את יוצרת פלייבק חדש....)
זה ילמד אותך על מעגל הקווינטות, וכן איך בנויה ההרמוניה, פירוק אקורדים, סולמות וכ"ו
לגבי לימוד אולפני:
א. היוטיוב גדוש במדריכים מפורטים וברורים
ב. ניסיתי לחפש אבל לא מצאתי, פעם העלות לכאן חוברת מאוד טובה לזה אני יחפש את זה בכוננים שלי ואם אני אמצא אני יעלה כאן -
@אברהם-עטיה כתב בתאוריה במוזיקה-לטכנאות אולפן:
תודה רבה על הפרוט!!
ידוע לך אולי אם אפשר להבחן על החומר דרך האינטרנט?-לגבי לימוד אולפני:
ב. ניסיתי לחפש אבל לא מצאתי, פעם העלות לכאן חוברת מאוד טובה לזה אני יחפש את זה בכוננים שלי ואם אני אמצא אני יעלה כאןמה זה אומר לימוד אולפני?-
לימוד של התוכנה עצמה?- או לימוד מעל התוכנה? -
@הדרי כתב בתאוריה במוזיקה-לטכנאות אולפן:
תודה רבה על הפרוט!!
ידוע לך אולי אם אפשר להבחן על החומר דרך האינטרנט?-לגבי לימוד אולפני:
ב. ניסיתי לחפש אבל לא מצאתי, פעם העלות לכאן חוברת מאוד טובה לזה אני יחפש את זה בכוננים שלי ואם אני אמצא אני יעלה כאןמה זה אומר לימוד אולפני?-
לימוד של התוכנה עצמה?- או לימוד מעל התוכנה?@הדרי כתב בתאוריה במוזיקה-לטכנאות אולפן:
תודה רבה על הפרוט!!
ידוע לך אולי אם אפשר להבחן על החומר דרך האינטרנט?-בכיף
לא, לפי מה שידע לי, (חיפשתי אפשרות כזו אבל לא מצאתי)לגבי לימוד אולפני:
א. היוטיוב גדוש במדריכים מפורטים וברוריםמה זה אומר לימוד אולפני?-
לימוד של התוכנה עצמה?- או לימוד מעל התוכנה?לימוד אולפני יעני, לילמוד על האולפן, על התוכנות, רעיונות ליצירת ביטים, טיפים ועוד
ב. ניסיתי לחפש אבל לא מצאתי, פעם העלות לכאן חוברת מאוד טובה לזה אני יחפש את זה בכוננים שלי ואם אני אמצא אני יעלה כאן
ישנם 2 חוברות קוראים להם:
- "הפקה מוזיקאלית" (המדריך הגדול למתחילים בעולם הסאונד וההפקה)
- "מיקס ומאסטרינג" (המדריך המקיף לעריכת סאונד מתקדמת)
בעצם הראשון זה על האולפן והשני זה על התוכנות
זוהי חוברת של מכללת b p m
הן מכילות ידע כללי ומורחב על תאוריה מוזיקאלית, הפקה, יסודות הצליל, עיצוב הצליל, בניית אולפן בייתי, EQ , דיליי, אקוסטיקה, מיקס, מאסטר, עיצוב סטריאו, מיקס באס, ווקאל, שירשור, וכ"ו
הן חוברות מומלצות ביותר
השאלה מה את מחפשת, ידע כללי במוזיקה (שאז הייתי ממליץ לך על הקובץ המוצורף שלך לעיל) או ידע כללי והכירות עם עולם האולפנות ההפקה והסאונד למינהם (שאז הייתי ממליץ לך על החוברות של BPM)
אם תרצי אני ינסה להשיג לך את החוברות הללו
(אבל רק אם תשתמשי בהם כי אני צריך לחפש את זה במאגר של 3500 ג'יגה....) -
@הדרי לאחר חיפושים מיוזעים מצאתי
לימוד מהנה....
בהצלחהbpm-מיקס-ומאסטרינג-המדריך-המקיף-לעריכת-סאונד-מתקדמת-מכללת.pdf
bpm-המדריך-הגדול-למתחילים-בעולם-הסאונד-וההפקה-מכללת.pdfוכן עוד מדריך מומלץ למיקס
5007fa15-150b-413e-ae64-a457d8228203-מיקס-לערוץ-שירה-המדריך-החדש-soundonline.pdf -
יש ביוטיוב כמויות של סרטונים המסבירים על אולפן ועל תוכנת הדגל קיובייס, לי במחשב יש יותר מ62GB של סרטונים מיוטיוב, בין הערוצים המובילים בתחום-ד''ר צ'אן, מאג סטודיו, מכללת BPM ו JUST MUSIC ועוד רבים...
-
@נתנאל-חיים @אברהם-עטיה
תודה רבה!!
האמת שבהתחלה ניסתי ללמוד דרך יוטיוב וכד.., זה לא הביא אותי למה שרציתי..
אז אני כרגע עוברת קורס מקצועי, אצל משהי מקצועית ששנים בתחום, על כל הטכנאות אולפן שהוא כולל הכל- משלבי ההקלטה- ועד לגימור הסופי ,העדפתי לשלם כמה אלפים, ולצאת מאה אחוז..)
בכל זאת תודה רבה רבה!!,
אני ירפרף על החומר ששלחת.., תמיד טוב ללמוד ולהוסיף ידע. -
אולי עדיף שתשאלי את המורה אם כדי ללמוד בנוסף תאוריה תוך כדי לימוד טכנאות אולפן, כי המורה מן הסתם מכירה אותך ואת יכולותיך.