פיתוח קול - פלסט
-
תגובה: טיפים בפיתוח קול
הקדמה: למי שמכיר ומי שלא, יש את הקול האוורירי והגבוה שנקרא "פלסט", שבדרך כלל לא נחשב לחלק מהקול הרגיל והמלא.
(עקיבא תורג'מן עושה את זה בסוף השיר יש בך הכל)
עכשיו שמתי לב שהרבה אנשים סביבי יכולים לעשות את הקול הזה ולהגיע לגבהים, אבל אני לא מצליח להוציא אותו כמו שצריך, וזה מוזר, כי הקול הרגיל שלי מאוד גבוה, אבל אני לא יכול לשיר פלסט יותר גבוה מהקול הרגיל שלי.. כאילו אני לא מספיק "משחרר" את מיתרי הקול.
למישהו יש טיפים בנושא? -
@הדרי קודם כל תודה!
למדתי קצת פיתוח קול (5 שיעורים בסקייפ), זה לא מספיק, אני יודע... אבל בעיקר חיפשתי בעצמי וניסיתי לחקות זמרים וללמוד על זה...המנעד הקולי שלי לא קטן בכלל.. למעשה אני מגיע מ A2 עד Eb5 בערך בדרך כלל, ולפעמים מליח להגיע אפילו לפה ופה דיאז באותה אוקטבה.. כל זה בלי פלסט.. (יש דוגמא לזה בשיר שלי "שער הדמעות", שם אני מגיע ל D5), ועדיין אין לי פלסט...
מה זה פיצול תווים?
-
@אליה-ב
היי,
אז בוודאי שברמת העיקרון 5 שיעורים זה לא מספיק...)
גם אם יש לך טונים גבוהים- פיתוח קול יפתח לך את המנעד הקולי הרבה יותר!
חוץ מהטונים, זה ייתן לך יופי של יציבות לקול, בעליות חדות בעיטות לבטן- שיקפיצו את איכות השירה
וכמובן יכולת לשיר ולדבר מהסרעפת בלי להצטרד מכל דבר קטן.., סתם המלצה שלי ללכת ללמוד,
למרות שסדרת שיעורים אצל מורה מקצועי- זה לא דבר זול, אבל בהבטחה- זה שווה!
ואם כבר הולכים על זה- לא ממליצה בכלל ללכת ללמוד בקבוצה!!- טעות גדולה..
הייתה לי תקופה שהייתי בפיתוח קול קבוצתי- חוויה זה כן, אבל התקדמות- לא!
אחת קלטה את הקטע של נשימות מהצלעות, ואחת עדיין לא קלטה נשימות רגילות לסרעפת!
אחר כך נרשמתי לפרטני- ומשם אני מחשיבה את לימודי הפיתוח קול שעזרו לי באמת!
אז סתם כהמלצה ממני...דבר שני-
לנסות לחקות זמרים- זה אחד הדברים שתמיד נופלים אליו.., כולנו!
כמובן שאפשר לקחת השראה, זה לא סותר את העניין-
אבל לא לחקות!!
תביא את עצמך בשירה, את היופי של הצבע קול שלך, לכל אחד יש משהו ייחודי, וזה היופי בזה!בכל מקרה, מליצה להתחיל לאט לאט, זה חייב מלאא תרגול, בלי תרגול יום יומי- הכל הולך לפח...
למי שיש שאלות בפיתוח קול ושירה נכונה, בשמחה יכול לתייג
ליל"ט!!