מגזיני קול פליי
-
@אילה1 אמר במגזיני קול פליי:
@דוד-33 אני ממש אשמח!
ירחמיאל ביגון
שנות פעילות: 50 שנה
התחלה: שנת תשל"ג, 1973ירחמיאל ביגון הוא מגדולי המלחינים והיוצרים של המוזיקה החסידית, בכל שנות קיומה. הוא המלחין הבלעדי של כל השירים של "פרחי מיאמי", מקהלת הילדים שכל כך מזוהה איתו, אותה הוא הקים לפני כ-45 שנים ומאז מנצח עליה ברציפות.
למעשה, ביגון חוגג ממש בימים אלה יובל שנים של עשייה מוזיקלית, שהתחילו בשיר הראשון שלו שפורסם בהיותו בחור ישיבה צעיר. הלחן הראשון של ביגון שפורסם, הופיע על האלבום בשם "שמחהתון" שהתפרסם בארה"ב בשנת 73', וכלל שיר בלחנו של ירחמיאל ביגון, בעודו בן כ-16 בלבד. "למדתי אז בישיבת מיר בניו יורק", סיפר ביגון בראיון למגזין "קול פליי". "הכרתי יהודי בשם יונה ויינרב שהפיק את האלבום הזה, שגם למד בישיבה. הוא שמע שיש לי כמה שירים שכתבתי, וביקש לשמוע אותם. השמעתי לו כמה שירים שהלחנתי, והוא לקח מתוכם שיר בשם "אתה אחד" לאלבום הזה, 'שמחהתון'. זו היתה ההתחלה של ההתחלה של המוזיקה החסידית. חוץ מר' ברוך צ'ייט שכבר פעל אז, וגם ר' בן ציון שנקר, יגאל צליק וכמובן ר' שלמה קרליבך, לא היה אז כמעט מישהו שכתב שירים חסידיים. לכן, זו היתה קצת 'חוצפה' מצדי לחשוב, כבחור ישיבה בגיל 16, שאני יכול לכתוב שירים ושהם יכולים להתפרסם"...
זמן קצר לאחר מכן, כבר הפציע ביגון עם עוד תשעה לחנים חדשים באלבום הראשון של "פרחי טורונטו", שיצא ב-75. בעטיפת האלבום התפארו המפיקים בתלמיד הישיבה הצעיר מישיבת נר ישראל בטורונטו שהתגלה כמלחין מחונן. לאלבום הבא של המקהלה, שיצא שנה לאחר מכן, הלחין ביגון עוד חמישה שירים.
שנים בודדות לאחר "פרחי טורונטו", הקים ביגון מקהלה משלו, "פרחי מיאמי", ועשה בכך היסטוריה: מקהלה שקיימת ברציפות מאז ועד היום, שהוציא לא פחות מ-40 אלבומים במשך השנים, כמעט בסדר גודל של אלבום לשנה, והופיע באלפי אירועים שונים ברחבי הגלובוס, בארה"ב, באירופה ואפילו בישראל - אליה מקפידה המקהלה להגיע ולהופיע פעם בכמה שנים.
שירי המקהלה, עם הריקודים המוקפדים שלהם בהופעות, הפכו לתופעה. יש להם סגנון מש עצמם, גם אמריקאי - אבל מאד יהודי, כאשר ביגון מקפיד להכניס בכל שיר ושיר מסרים יהודיים חשובים שהוא רואה לנכון להנחיל אותם לצעירים. הופעות המקהלות, שמתקיימות עד היום מידי חג בניו יורק ובמקומות נוספים בארה"ב, מלאות תמיד עד אפס מקום.
(אין לי כח עוד לכתוב אז אני אכתוב עוד מעט, בסדר ואני אמשיך פה וזה יהיה בלי התראה כי אני אמשיך לערוך)