שיר ומשמעות...
-
@אייצ-ית זו שאלה מלאה משמעות...
בעולם הכללי המון אנשים שרים ומאזינים לשירים בלי להבין מילה... להיטים יווניים, טורקיים וצרפתיים...
אבל גם בעולם שלנו, כל עולם ה'מארשים' וה'ניגונים', הוא ללא מילים, רק המנגינה סוחפת, נוגעת, מקפיצה, מרגשת. אז גם אם יש מילים, זה לא מפריע.
כשהמילים בעייתיות, זה אומר שגם הלחן ממקור בעייתי... וגם בלי זה, לא מאמין שלשיר מילים בעייתיות בלי להבין עושות משהו טוב לנפש...
שמרו מרחק! -
@אייצ-ית אמר בשיר ומשמעות...:
קרה לכם ששמעתם שיר בלי להתייחס למילים?
כלומר-
האזנתם לשיר בשפה זרה- בלי להבין את המשמעות ובכל זאת התחברתם לשיר?כן
איך אתם מסבירים את התופעה?
פשוט שיר עם לחן יפה ועיבוד מצויין
מה תגידו אם תגלו שהמילים היו בעייתיות?
אני אפסיק לשמוע את השיר (במקרה שלי זה היה שיר של יעקב שוואקי)
זה עדין משנה את ההתייחסות ללחן?
לדעתי כן בגלל שגם ללחן יש משמעות אפילו גדולה! והראייה שבזכות הלחן שומעים את השיר.
או שזה לא משנה כי 'גם ככה לא מבינים ת'מילים'...?
כנ"ל
-
@אליהו-0 אמר בשיר ומשמעות...:
לא מאמין שלשיר מילים בעייתיות בלי להבין עושות משהו טוב לנפש...
מסתבר שכן..
אולי זה 'טוב' מזוייף...אבל לפעמים זה יכול להיות 'טוב מנחם'.
בלי לדעת למה אתה נמשך לשיר...זה משו פנימי- וזו הרגשה מזוייפת- אבל קיימת.@ילד-חוכם אמר בשיר ומשמעות...:
אני אפסיק לשמוע את השיר
שאפוו!!
ו...סתם אתגר..
אם היית שומע שיר- בלי להבין את המילים..ו..המילים 'לא משו' אתה חושב שזה משפיע על הנפש?
אני מניחה שהתשובה תהיה 'כן'..
ואם אכן תשובתך היא 'כן' אז...איך זה שלא מרגישים את זה ששומעים את הלחן?.. -
@אייצ-ית נפשנו והרגשתנו לא מספיק עדינה ומעודנת כדי לחוש בכל השפעה דקה עליה, אך ההשפעה תמיד קיימת!
קחו לדוגמא את היועצים הפסיכולוגיים שיכולים להמליץ לקניונים גדולים בעולם, איזה ריח לפזר באויר, ואיזה קולות ישמעו ברקע, כדי לגרום לאנשים לקנות יותר.
אנחנו לא הרגשנו, אבל פעלנו לפי מה שהם עשו.
ולכן גם אם@אייצ-ית אמר בשיר ומשמעות...:
לפעמים זה יכול להיות 'טוב מנחם
אבל זה לא טוב אמיתי, זה זיוף, שעושה בסוף רק רע... כמו כל העולם הענק הזה...
-
@אייצ-ית
וואו שאלת השאלות!!
היו לי הרבה שירים ששמעתי בלי להבין את המילים, אבל לחן מדהים!!!
וכן להיפך- מילים עם משמעות ולחן שהורס את כל היופי...זו תופעה שלדעתי מתגברת בעקבות המוזיקה המסחרית שיורדת ברמה מיום ליום.
אנשים לא טיפשים!!! הם אוהבים איכות. ולפעמים יש זמנים שאתה כל כך מחפש משמעות עד שאתה הולך רחוק כדי למצוא...
ולפעמים, אם לא מוצאים שיר, אז לפחות מנגינה...וכן, יש לי הרבה שירים שניתקתי איתם מגע בעקבות מילים לא ראויות... אבל המנגינה כבשה..
אם רק הייתי יכולה לשנות...
ולדעתי- שירים כאלה עדיף לא לשמוע.. (אני לא קובעת עובדות שלא לשמוע וזהו, כי אני באותו מקום..)
אבל מעריכה מאדדדד מי שמצליח!!! וכן- היו לי גם הצלחות...
בכל אופן המלצתי- אם כבר שומעים שיר שהוא עם מילים בעייתיות לפחות תקשיבו לשפה זרה שכך לפחות לא תבינו את המילים... -
@יעל-ק אמר בשיר ומשמעות...:
וכן להיפך- מילים עם משמעות ולחן שהורס את כל היופי...
סיבת הסיבות (?)
אם רק הייתי יכולה לשנות...
עדיין אפשר לשמוע רק את המנגינה על ידי עריכה...
לשפה זרה שכך לפחות לא תבינו את המילים...
ואם נשיר אותו ליד מישהו שמבין את השפה הזאת? (סתם בצחוק)
-
וגם משמעות!!!
זה שיר של ישי ריבו... אז ברור שיהיה משמעות לשיר!
ש יופי גם בלחן של סיבת הסיבות
לא נראה לי למרות שאני גם (חצי) מעריץ שלו...
איןן!! ריבו הוא אלוף האלופים!!!!!
אני לרוב מסתכל על השירים, לא על הזמר למרות שהוא בן אדם זהב - https://www.hidabroot.org/article/1130711 - https://www.hidabroot.org/article/1147829
אבל לא משנה... לא הגענו לדון על ישי ריבו. אלא על משמעות בשיר, אז אל תענו לי בעניין הזה. -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@ילד-חוכם
אני לרוב מסתכל על השירים, לא על הזמר למרות שהוא בן אדם זהב -חבל... אתה מפספס עומקים..
יש זמרים שאם קולטים את הראש שלהם ואת הלב שלהם אז השיר שלהם מקבל משמעות עמוקה הרבה יותר!! זה איכות ורמה אחרת...אגב- אם אתם רוצים לדעת אם שיר הוא איכותי מבחינה רוחנית- תקשיבו ללב שלכם בזמן השיר, מה הוא אומר...