גדול הזמר החסידי
-
@אחד-שאוהב-את-שוואקי בהחלט עקף!
אבל אחרי זה הוא נבלם בגלל הדור, ושוב יש רק נוסטלגיה, ושם הוא לא חזק. -
@אחד-שאוהב-את-שוואקי וזו דעתך האישית
והשם שלך גם מסגיר למה.... -
@אחד-שאוהב-את-שוואקי כתב בגדול הזמר החסידי:
אני לא מבין למה הרבה פה חושבים שרק מי שהוא ותיק הוא הגדול כגון פריד ובן דוד
שוואקי התחיל הרבה אחריהם והגיע אליהם ואפי' עקף אותםשוב, לדעתי זה בכלל לא ראוי להשוואה.
זה דורות שונים!
שוואקי עצמו גדל על ורדיגר ופריד.
זה כמו שתשווה בין שוואקי לשמוליק סוכות! -
@כ-פ
נכון ששוואקי עצמו גדל על בן דוד אבל אז לא היה כ"כ הרבה זמרים כמו היום
אז היום אין סיכוי שמישהו כמו שמוליק סוכות יהיה גדול הזמר החסידי
אבל פעם שהיה קצת זמרים אז אמנם זה קשה להגיע לרמה של פריד ובן דוד אבל היה סיכוי כי לא היה כ"כ הרבה זמרים
ושוואקי הצליח ובגדול -
@אחד-שאוהב-את-שוואקי נכון
ובדיוק בגלל שהיה רק מ.ב.ד ופריד שוואקי הצליח
אם שוואקי היה נכנס היום הוא לא היה מצליח כמו פעם
ודווקא שמוליק סוכות עשה פריצה מדהימה ככה שהוא דוגמא מצויינת
לזמר ששר עדכני וברמה -
@הדרית כתב בגדול הזמר החסידי:
@אילה1 ב-ד-י-ו-ק!
טוב שבאת...
כמעט היה כאן פדיחות...איזה פדיחות??
קראתי לי, באתי!!זה היה חידה?? לא ידעתי...
זה בדיוק מה שרציתי להקדיש ל12,000 משתמשים כאן. (אמממ בעצם יותר נכון 12 בלי אלף...)
תשמעו איך זה קרוב---
MBCAI welcome back.wavאיך עשית את זה?
יפה!! -
@אחות-קטנה
נכון מאוד שבגלל שהיה בן דוד ופריד אז הוא הצליח
אבל השאלה אם התכוונת שהוא הצליח יותר מהם
כי לדעתי ולדעת רבים שוואקי הצליח יותר מהם -
אבל השאלה אם התכוונת שהוא הצליח יותר מהם
לדעתי לא!!!
חד משמעית
המלחה לא נמדדת בערוץ יוטיוב
היא נמדדת לאורך שנים
ואם נעשה רשימה של להיטים למ.ב.ד ופריד תרצה או לא כנראה שיהיו שם יותר להיטים מלשוואקי
אגב ברשימה שכתבת שפתחה פה את הדיון יש שירים שאני לא מכירה........ -
@אחות-קטנה
זה גם נמדד ביוטיוב
ובלהיטים שוואקי הביא יותר והם יותר להיטים ממה שבן דוד ופריד הביאו -
@אחות-קטנה
זה גם נמדד ביוטיוב
ובלהיטים שוואקי הביא יותר והם יותר להיטים ממה שבן דוד ופריד הביאולא נכון בכלל
למ.ב.ד ופריד יש הרבה יותר להיטים ונכסי צאן ברזל משוואקי
בלי ספק בכלל
ואם דיברת על פריצה אז אני חושבת שזמרים כמו זאנוויל וקמפה שפרצו פריצה אדירה כיום כשהשוק מוצף גדולים יותר משוואקי שנכנס לתוך וואקום היו רק 2 והוא היה חידוש -
@אחות-קטנה
גמרת אותי מצחוק
אמנם זאנוויל וקמפה הם זמרים מובחרים וטובים אבל הם לא מתקרבים אפי' פסיעה לשוואקי גם היום
ושוואקי עדין שומר על מקום ראשון מכובד [לא בקטע של תחרות בקטע מצליח] -
@אחות-קטנה
אגב
זה לא נכון שפריד ובן דוד הביאו יותר להיטים
להיט זה לאו דוקא שיר שהיה לך דיסק של זמר
וכל ההורים שלנו מכירים את זה וגדלו על זה, אמנם זה סוג של להיט, אבל זה לא להיט כמו שיר ששרים אותו בחתונות ובהופעות וכו'
ואין חתונה היום בלי "אם אשכחך" ו"בואי בשלום" ו"אשת חיל" ואין הופעה בלי "עם ישראל" ויש עוד מלא כמו "רחם"
אבל אני חושב שאלה העיקריים
אבל בן דוד ופריד הביאו להיטים שכל ההורים שלנו גדלו עליהם אבל הביאו פחות להיטים ששרים אותם עד היום
ואני לא מדבר בגלל שזה לא עדכני להיום כי גם לשוואקי יש שירים שהם לא עדכניים להיום אבל הם יותר להיטים
בקטע ששרים אותם עד היום [גם פריד ובן דוד, אבל פחות] וגם "חשוף" של שוואקי שאין בן אדם שלא שר את זה בחנוכה
ובן דוד יש לו את "מנוחה ושמחה" ששרים כל שבת ו"משיח" ו"מאמינים בני מאמינים" ואני צעיר אמנם, אבל יש לי ואני מכיר המון שירים של בן דוד [כמעט הכל] אבל הוא לא הביא כ"כ הרבה להיטים כמו שוואקי ששרים אותם כל ערב
וגם לפריד יש להיטים אבל לא כמו שוואקי שהכי הבה שרים היום
[אני חושב שבעיקר שבחתונות זה ברור ששוואקי הביא הכי הרבה להיטי חופה כמו שכתוב למעלה] -
וכל ההורים שלנו מכירים את זה וגדלו על זה, אמנם זה סוג של להיט, אבל זה לא להיט כמו שיר ששרים אותו בחתונות ובהופעות וכו'
מה ששרים בחתונות וכו' זה מה שצעירים אוהבים זה ממש לא אומר שזה להיט...
אבל בן דוד ופריד הביאו להיטים שכל ההורים שלנו גדלו עליהם אבל הביאו פחות להיטים ששרים אותם עד היום
שוב, כנ"ל
בקיצור כל מה שאתה אומר מדבר על דעת הצעירים (שכנראה היא הרוב היום ברוב המקומות....).
אני מסכימה עם זה שאולי יש יותר שירים של שוואקי (לא מכירה כ"כ שירים שלו) אבל זה לרוב מהסיבה הפשוטה שכתבתי למעלה.אם הצעירים היו שומעים מוזיקה של "פעם" מה שנקרא, (וכאן זה קשור גם לרדיו וכו') אז המצב היה שונה....
-
@אחד-שאוהב-את-שוואקי זה אולי נכון,
אבל לדעתי לא עברו מספיק שנים בשביל להשוות.
אולי עוד מעט יצמחו זמרים ענקיים ופתאום יזכרו רק את הלהיטים שלהם וישכחו את של שוואקי?פעם היו להיטים של בן דוד ופריד ששרו אותם בכל מקום וזמן.
יש מישהו שלא הכיר פעם את אנא מלך, שירו למלך, משיח, קה ריבון, ועוד כ''כ הרבה להיטים?פעם כולם שרו את 'אור זרוע לצדיק'... וזה היה שיר ששרו בכל אירוע אפשרי, כשנכנסו רבנים.
ואז יצא השיר 'ימים על ימי מלך תוסיף'.... ושרים אותו בכל מקום... מישהו זוכר בכלל את הקודם?בקיצור נחכה עוד 30 שנה ואז נדבר....
-
אמנם זאנוויל וקמפה הם זמרים מובחרים וטובים אבל הם לא מתקרבים אפי' פסיעה לשוואקי גם היום
לא כתבתי שהם טובים משוואקי
כתבתי שהפריצה שלהם גדולה יותר כי יש הרבה יותר זמרים לעומת שוואקי שפרץ כשהיה רק את פריד ומ.ב.ד
והם הגיעו לפסגה ומהר
תראה לי עוד זמר שהוציא 5 אלבומים ב5 שנים בעידן של היום אל תגיד לי לפני 2 עשורים כי אז גם הרוויחו הון מהאלבומים
ולדעתי לשיר בדרשו זו גדולה יותר מלמלא את קיסריה..... -
@דוד-33 כתב בגדול הזמר החסידי:
@אילה1 כתב בגדול הזמר החסידי:
(וכאן זה קשור גם לרדיו וכו') אז המצב היה שונה....
ברדיו יש גם מוזיקה ישנה והרבה, מי ששומע ברדיו בשעות 2 עד 4 חושב שיש רק מוזיקה של היום אבל זה לא נכון צריך לשמוע את כל השעות בשביל להגיד
בכללי אני לא שומעת בכלל רדיו של מוזיקה..
אבל גם אם יש מוזיקה של פעם, זה קצת.... -
ברדיו יש גם מוזיקה ישנה והרבה, מי ששומע ברדיו בשעות 2 עד 4 חושב שיש רק מוזיקה של היום אבל זה לא נכון צריך לשמוע את כל השעות בשביל להגיד
אני לא שומעת בכלל רדיו של מוזיקה..
שווה לך מוזיקה יפה
אפשר לשמוע בקו שלי 0796077899 שלוחה 1 ואז 1 ואז 5אבל גם אם יש מוזיקה של פעם, זה קצת....
בשעות הערב יש הרבה מוזיקה ישנה כמו: יוסי אייזנטל, יובל סטופל, גבי כץ, יואלי דיקמן (לילה מנצח) ועוד, גם ביום שישי יש מוזיקה ישנה
-
אבל גם אם יש מוזיקה של פעם, זה קצת....
בשעות הערב יש הרבה מוזיקה ישנה כמו: יוסי אייזנטל, יובל סטופל, גבי כץ, יואלי דיקמן (לילה מנצח) ועוד, גם ביום שישי יש מוזיקה ישנה
בסדר....
השאלה כמה צעירים (בגילאים נגיד 15-19) שומעים רדיו בשעות האלה....