• Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Unsolved
    • Users
    • חיפוש גוגל בפורום
    • שליחת פנייה לניהול
    • תנאים ומדיניות

איזה מילים הייתם כותבים לו הייתם מלחינים ???

באגים / הצעות ייעול
    3
    3
    73
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • יודי סיני
      יודי סיני last edited by

לפעמים יוצא לנו להקשיב לשיר כל שהו , ואנחנו שואלים את עצמינו מה זה ? זה אמיתי זה מה שאותו בחור חווה ? מה החיים שלו הם על כאלה רמה ?
      היה מעניין אותי תמיד לומר את דעתי על הנושא של כתיבה של שירים .
      ייצא לי לפני כתקופה לשמוע שיר מסויים ביחד עם עוד מוזיקאי , תוךך כדי שאנחנו שומעים את השיר אותו מוזיקאי אומר לי נו עוד פעם הו מדבר על השמש , או על הירח או על הקושיי . אמר לי אותו חבר בפנים חמוצות נווו... זה לא כתיבה על רמה . האם הוא באמת צדק ? האם יש כזה דבר שניקרא כתיבה לא על רמה .
      האמת שאני חושב שהנושא הזה צריך להתחלק לשניים . דבר ראשון עלינו להבין מהי מהות הכתיבה ולשם מה היא ניצרכה . בצורה פשוטה הכתיבה נועדה להעביר את המחשבות של האדם הפרטיות שרק לו יש ורק מה שהו יכול להיות חושב על הנייר ( יש משהו שזה יותר קל להחליק את המחשבות על הנייר ) אז כשמדברים על כתיבה ברמה אין כזה דבר כתיבה ברמה , כי מצד הכתיבה אין רמות זה לא משהו שניתפס כמסחרי זה לא כתבה בעיתון או במגזין . זה כתיבה של ביטוי רגשות כשאדם מבטא את הרגשות שלו לא שייך בזה רמות .. אז לכן אני נגד זה שאומרים כתיבה לא ברמה , יכול להיות שאותו אדם לא היה כותב כך לא כי הו ברמה גבוהה אלא כי הוא לא חווה ועבר את מה שהשני עבר .
      הייתי כאן רוצה לדבר על כותבת מסויימת מן הקולגה של המיגזר החרדי מירי ישראלי , ניקח את מירי ישראלי שבישבלי היא גאונית , וזאת למה ? מירי ישראלי יודעת כל כך לכתוב פשוט ולהעביר את התחושות שרובינו מרגישים . שמעתי גינונים בדבר הכתיבה של גברת ישראלי ...
      צריך לדעת שכשמבקרים כתיבה של יוצר צריך לדעת שלא ברור שיש מה לבקר כשמדברים על תחושה של בנאדם למה הוא כתב כך , הוא כתב כך כי הוא מרגיש כך .
      נכון שיש כזה מושג להנגיש את הדברים . אבל על זה אכתוב בעזרת ה' בפעם הבאה .

ד ב. ב. 2 Replies Last reply Reply Quote 6
      • ד
        דניאל ביטון @יודי סיני last edited by דניאל ביטון

@יודי-סיני אחר המחילה נראה לי להעיר אני לא מכיר את גברת הזו אבל מדבריך שיש אנשים הנהנו להשמיע בקורת על שיריה משמע שהם נעים בין אבא אני אוהב אותך להילדים זה החיים שלי ואין כמו השבת וכו' בדרך כלל יוצר נהנה מיוחדיות בזה שהוא יודע לבטא תחושות שקיימות עמוק בפנים תחושות שלא לכולם נעים להתמודד איתם אבל לרובם יש אותם באופן כזו או אחר וזה מה שגורם לאומן להיות אומן לקחת 3 דקות ולהנגיש רובד של רגשות שהדחקנו או שפשוט לא שמנו לב אליהם מה שיש כיום ברוב השירים בציבור החרדי ואני לא מדבר על חסידי שזה פסוקים, זה שירים שבעיני כל אדם לא יצירת אומנות גדולה משום שאבא ואת הילדים כולם אוהבים ואומרים את זה כל יום לא היה פה קושי לבטא דבר כזה זה דבר שיוצא טבעי עכשיו קח את הכותבות בציבור החרדי וקח את האומנים שיש גם בציבור החרדי מהם מועטים אבל יש ותבדוק כמה זמן לוקח לכל אחד להוציא שיר מאמתחתו לרוב אלו הכותבות הקאלסיות כל שבוע ולעומת זה אומנים לפעמים חווים חסם כתיבה וגם אם לוקח להם קצת יותר זמן

מקווה שלא הארכתי מדי ואין לי שום דבר נגד כותבות פשוט מה שאני מכיר זול מדי מסתבר שיש גם כותבות אומן אבל מחמת שאומן בדרך כלל כותב את השירים בשבילו זה לא כל כך שייך במגזר

אוהב מוזיקה אבל לא ממש טוב בה

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • ב. ב.
          ב. ב. @יודי סיני last edited by

@יודי-סיני קודם כל, אתה חזק ביותר! פותח נושאים ברמה. אשריך!
          לגבי הכתיבה אני ג"כ חושבת שמירי ישראלי היא תותחית ולו בגלל הפשטות שבכתיבה שלה, אבל זה לא סותר סגנונות אחרים. אם נקח לדוגמה את ישי ריבו שכותב בחסד עליון, ממש נראה כמו איזה משורר קדמוני.. יש לו כתיבה מיוחדת במינה, אבל קשה מאוד להתחרות איתו.
          ובאמת יש המון המון כותבים ויוצרים שכותבים בצורה מדהימה ופשוטה. לדוג': אודי דמארי, אלי קליין, וכו.

1 Reply Last reply Reply Quote 2

• First post
            Last post