הוראה (בקשת עזרה)
-
@yb-guitar
אוקי..
אז קודם כל שיהיה לך בהצלחה!
בתור מורה לגיטרה עוד לפני שאתה מתחיל ללמד הייתי ממליצה לך לדבר עם המורה שלימד אותך שיתן לך טיפים איך להתחיל.
כי גם בלימוד גיטרה יש שיטות שונות..משתנה לפי מכונים/מורים.אני אישית התייעצתי עם המורה שלי והיא הכינה לי מערך בקצרה איך להעביר...ובהמשך כבר הלכתי ללמוד את זה מקצועי..את תחום ההוראה לגיטרה...
אז.. בתור התחלה...
1. הכי חשוב זה שיהיה לך חומר כתוב ומוקלד מראש לכל מערך השיעורים.
2. התלמיד צריך לרצות ללמוד גיטרה- ולא כי 'ההורים רוצים'...בדרך כלל אם אין חיבור לכלי- הלימוד לא הולך חלק...
3. להבהיר לתלמיד שגיטרה לא לומדים ביום- וזה המון!! המון!! המון!! אימונים והתמדה בשיעורי בית.
4. שיהיה שיעור לפחות פעם בשבוע- רציף..בלי הפסקות באמצע.
-
מערך השיעור:
-
השיעור הראשון אמור להיות הכרות עם הגיטרה.
נשמע מגוחך...אבל להכיר אותה על כל מרכיביה...השמות..המאפיינים וכו..
מה התפקיד של כל חלק בכלי הנגינה..שימוש במכוון הגיטרה...וכו' -
לאחר הכרת הגיטרה מתחילים באיצבוע חלקי ובפריטה בסיסית עם שיר קליל.
צריך להבהיר לתלמיד שלא אמורים לשמוע מנגינה.
העבודה העיקרית בהתחלה זה החלפה מהירה של אקורדים וקצב טוב. -
בהמשך [משתנה לפי תלמידים או קבוצות] עוברים לאיצבוע מלא.
-
בד"כ כל שיעור מוסיפים או אקורד או פריטה חדשה. בנוסף לעבודה על מה שנלמד בשיעור הקודם.
-
לא מריצים חומר- אם התלמיד לא שולט טוב ועומד בקצב. גיטרה לומדים שלב אחרי שלב גם אם זה יקח זמן. בד"כ זה תלוי באימונים של התלמיד ובמספר השעות בהם הוא משקיע.
-
אני אישית ממליצה בשיעורים אחד על אחד עם תלמיד- ולא שיעור קבוצתי.
-
-
@yb-guitar ברעיון אם אתה רוצה להתמקצע בזה.
וגם שיהיה לך באמת מערך שיעור מסודר- אתה חייב להכין לעצמך או לפחות לקחת מהמורים שלך- דפים מוכנים.
כי בהוראה זה עובד שכל שיעור מוסיפים עוד אקורד או פריטה כמו שציינתי לעיל.
אז לדוגמא אצלי שיעור ראשון הוא שיר קליל עם פריטת P משולש, ועם אקורדים C ו G7 .
אני בדעה ששיעורים ראשונים להתחיל איתם מרמה אמצעית- כלומר לא אקורדים קשים כמו F אבל גם לא קלים כמו E ו- AM.
כך התלמיד מתחיל מרמה קצת קשה להתחלה- אבל ההמשך זורם לו יותר- כי אז עוברים לאקורדים יותר קלים.
מה שכן- אני מתחילה את האקורדים הללו באיצבוע חלקי- לא מלא. [אבל זה משתנה לפי כל תלמיד].בכל מקרה-
לפי החומר והסדר שאתה מעביר-אתה אמור להכין את השירים. כדי שהאקורדים יהיו תואמים.יש פה באתר נושא של אקורדים.
אולי תוכל להעזר שם בשירים עם אקורדים- אבל זה לא להתחלה- כי יש שם שירים עם הרבה אקורדים..או שירים מתקדמים.
אתה צריך שירים עם מינימום אקורדים לפי התוכנית שאתה בונה לעצמך.
זה עבודה- אבל שווה ההשקעה- מנסיון! -
-
@ריינבואו אקורדים
עריכה: עכשיו עלה (00:47)