הסבר למילים של השיר סיבת הסיבות.
-
ענייני בלבד!
לגאונים שביננו פה תפענחו את המילים של השיר סיבת הסיבות:סיבת הסיבות
ישי ריבו
תשיב בי את הרוח - רוחניות
תוריד ממני את הגשם -גשמיות
היה לי ים זמן לנוח
התרגלתי קצת בעצם
ובמרחב הפתוח
רואים באופק את השמש
אין ספק אני בטוח
בסוף עוד תתבהר הדרך
רק פתח לנו
שערי אמונה
שערי הבנה
שאין לנו מלך
אלא אתה סיבת הסיבות
עילת העילות נורא תהילות
ורק לך נאה להודות
על כל הימים וכל הלילות
יצאנו מתיבת הנח
אל מציאות אחרת
לפדות את אסירי הכח
ולכודי הרשת
גם לקבל את השחור לבן
עם כל צבעי הקשת
משנה אבות פרק ג'
חביב אדם שנברא בצלם
רק פתח לנו
שערי הכלה
שערי התחלה
כי אין לנו מלך
אלא אתה סיבת הסיבות
עילת העילות נורא תהילות
ורק לך נאה להודות
על כל הימים וכל הלילות
רק אתה סיבת הסיבות
עילת העילות נורא תהילות
ורק לך נאה להודות
על כל הימים וכל הלילות
רק אתה סיבת הסיבות
עילת העילות שומע תפילות
ורק לך נאה להודות
על כל הימים וכל הלילות
רק אתה...
ורק לך נאה להודות
על כל הימים וכל הלילות
רק אתה -
דווקא השיר הזה הוא היחיד משריו של ריבו שהבנתי את המשמעות שלהם רק משמיעת השיר בלי לקרוא את המילים ולנסות
אין לי כח לכתוב הסבר מפורט בכללי השיר מדבר על תקופת הקורונה ועל זה שצריך להכיר אחד בשני גם אם הוא לא בדיוק מתיבת הנח שלנו וכמובן שהקב"ה הוא סיבת הסיבות -
סיבת הסיבות הוא סינגל שהוקלט על ידי הזמר יוצר הישראלי ישי ריבו, השיר יצא בי"ב אדר תשפ"א כסינגל השני מאלבומו החמישי סוף חמה לבוא.
השיר נכתב על ידי ישי ריבו עצמו ומילותיו עוסקות במרומז במגפת הקורונה והשאלות התרבותיות והרוחניות שעלו ממנה: "במרחב הפתוח" - כאלגוריה לאיסור על שהיה בחדרים סגורים בזמן המגפה. "לקבל את השחור לבן עם כל צבעי הקשת" - כאלגוריה לקיטוב ששרר בין הציבור החרדי לציבור הכללי במדינת ישראל. כאשר בפזמון פונה המשורר לבורא עולם ומכריז שהוא הסיבה להכל ורק לו ראוי להודות. ישי ריבו אמר שהשיר בעיניו הוא מעין תשובה לכתר מלוכה.
מתוך דבריו:
"את השיר החדש שיוצא הבוקר כתבתי לפני כמה חודשים בעיצומה של תקופת הקורונה, כשהרגיש לי שכל הנסיונות לתכנן ולהתנהל בה הם חסרי סיכוי. הבנתי שנדרשת מאיתנו הכנעה והכלה גמורה למתרחש.
עם תחילת הקורונה הוצאתי את 'כתר מלוכה', ממש בשיאה של אי הוודאות, ובחלוף כמה חודשים כבר היה אופק של תקווה. 'סיבת הסיבות' הוא סוג של תשובה ל'כתר מלוכה', במובן שהוא שיר שמבחינתי מייצג השלמה עם התקופה ומה שקורה בה. בתוך כל המציאות המורכבת הצלחתי לראות הרבה חסד ורחמים, ובעיקר את האופק. עבדתי על השיר עם מאור שושן, השותף המוזיקלי שלי שאני תמיד אוהב לעבוד וליצור איתו, והחיבור בינינו רק התעצם השנה."