-
@יונתן-פ זה-https://www.music-table.com/post/zanvil-weinberger-the-shira-choir-b-kolos-u-vrakim?utm_source=so&cid=23677641-1c37-4d65-8ad5-c265115799fe&utm_content=0876ce67-029b-4157-9a99-31675ffc32bb&postId=362ffaa1-244c-4cee-a590-e7c1c03f9fc2&utm_campaign=b2434334-363a-4c59-9a25-dc31750963a6&utm_medium=mail
@רות-רפפורט אמר בזאנוויל ויינברגר | תוכן ודיון:
@שרי-0 תורידי מגוגל בקופיקו הורדת שירים מיוטיוב
אין לי יוטיוב
-
@שרי-0 לא כל כך הבנתי מה זה
יש לי את זה!!
זה נקרא מן השמיים והוא שר שם במילים בקולות וברקיםhttps://send.magicode.me/send-file/file/f59258d87a675e5514550514****9e6718044f321c2e/view
-
@שרי-0 אמר בזאנוויל ויינברגר | תוכן ודיון:
@יונתן-פ תודה, אבל זה לא זה. זה אמור להיות משהו חדש, זה הגיע לי היום במייל.
תסתכל בקישור ששלחתי, זה אמור להיות עם מקהלת שירה ופרייליך בענד בארצות הברית.זה מה שיש בקישור שהבאתם
יוטיובלא לשכוח להוריד כוכביות
mp4
https://send.magicode.me/send-file/file/bb90cd0e59a16f84**********fcfb550f11efba11365abf3a/viewmp3
https://send.magicode.me/send-file/file/c14b0a6************1d67947b0a029ae6d181ff9191f582d56/view -
אני לא מאמין למה ששמעתי!!!!!
זו בעצם היצירה שכונתה במקור "אתה נגלית", וכנראה כדי להבדיל את זה ממן השמים קראו לזה בקולות וברקים.
ככל הידוע לי, זו הפעם הראשונה שזה מבוצע בלייב 'על אמת', הפעם הקודמת שזה בוצע היתה בסיום התלמוד בבלי של מכון עוז והדר (לשם היא הולחנה) בשנת תשס"ח (לפני 15 שנה), אך אז זה היה פלייבק על מלא. כאן זה נשמע לייב 100%.
אכן, ישנם אלמנטים רבים ואפילו פירשוני וויברציות של הכלים שהיו בעיבוד המקורי וכאן הושמטו או פורשנו אחרת, ככל הנראה מפני המורכבות לבצע יצירה שכזו בלייב.
כך או כך, הביצוע מדהים!! החזיר אותי לנוסטלגיה של הסימפוניה המדהימה הזו!! -
@איש-אחד-מאיזה-מקום אמר בזאנוויל ויינברגר | תוכן ודיון:
זו בעצם היצירה שכונתה במקור "אתה נגלית",
לא מן השמים ?
-
@משה-0527 אמר בזאנוויל ויינברגר | תוכן ודיון:
זו בעצם היצירה שכונתה במקור "אתה נגלית",
לא מן השמים ?
לא, זה אתה נגלית של עוז והדר.
אולי בהמשך אצרף בל"נ את הביצוע המקורי. -
@משה-0527 הנה הביצוע המקורי.
הסולנים שם הינם בני הלפגוט (אחיו של י.מ. הלפגוט), ומשה גדליה לב (בעל תפילה בחצר גור).
עיבוד ולחן של מונה כמובן.
https://send.magicode.me/send-file/file/558e8cf887c5d991a51***03acb5f179303b9494bd3/view
להוריד כוכביות.
בהנאה!! -
@משה-0527 הנה הביצוע המקורי.
הסולנים שם הינם בני הלפגוט (אחיו של י.מ. הלפגוט), ומשה גדליה לב (בעל תפילה בחצר גור).
עיבוד ולחן של מונה כמובן.
https://send.magicode.me/send-file/file/558e8cf887c5d991a51***03acb5f179303b9494bd3/view
להוריד כוכביות.
בהנאה!!צודק טעות שלי אני חשבתי שזה גירסה לזה
-
@משה-0527 חסום לי. אבל אני מבין שהתכוונת לשיר מהדיסק של זאנוויל.
אגב, ההקלטה של ה"מן השמים" שיצא היום בביצוע של זאנוויל עם מלכות ויואלי דיקמן במגבית של קופת עזר לנצרכים של גור, היתה תקועה זמן רב ללא מיקס אצל מנהלי הקופה- שלא כ"כ הבינו מה יש תחת ידם, ורק עכשיו הצליח מאן דהוא (כנראה המפיק, בל"נ אנסה לברר זאת) לשים את ידיו עליה וכך קיבלנו אותה. -
אגב, ההקלטה של ה"מן השמים" שיצא היום בביצוע של זאנוויל עם מלכות ויואלי דיקמן במגבית של קופת עזר לנצרכים של גור, היתה תקועה זמן רב ללא מיקס אצל מנהלי הקופה- שלא כ"כ הבינו מה יש תחת ידם, ורק עכשיו הצליח מאן דהוא (כנראה המפיק, בל"נ אנסה לברר זאת) לשים את ידיו עליה וכך קיבלנו אותה
זה הקליפ מגור
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום זהו באמת לא הבנתי מי הם שמה הסולנים,
אחד היה נשמע לי כמו הלפגוט, אבל לא ידעתי , ובכלל מי זה השני עם הקול היותר חנוק ופחות חזני,זה יצירה גאונית!!!
להזכיר לכולנו את המייחדות של מונה,
איזה יצרה מופלאה! ואיזה עיבוד מטורף!!!!
דרך אגב,
מונה כל סיום הש''ס היה מוציא איזה יצירה מתחת ידיו,
היה את היצירה שלו 'יהי רצון' ועכשיו היה יצירה שהוא הוציא של בהתאסף ראשי עם',
אבל אני חושב שהמיוחדות של היצירה המדוברת זה בשילוב של החלק החזני המרשים שלה והצורה שהוא משלב את זה לתוך יצרה שלמה ופסיפס שלם של הכל!!
גם יותר קשה לשיר את זה ולזכור את זה,
ועל כך מגיע את כל המחמאות לזאנויל שגם ביצע דרך אגב לפני שנים את ה'יהי רצון' של מונה עוד כשהוא היה סולן במלכות באיזה אירוע של סיום ש''ס בלונדון, והביצוע היה פשוט מדויק וזהה למקור, וגם פה, ושימו לב שהוא בעצם לקח על עצמו גם את תפקיד החזן וגם את תפקיד הזמר,
וכמובן, למקהלת שירה! על ההשקעה.
יש להם קטע כזה באמת שהם מוצאים יצירות מורכבות, עכשיו עולה לי בראש את היצירה של בן ציון שינקר לקל אדון שהיא גם מורכבת [לא ברמה של זו אבל בכל אופן],
ומעניין שפעם גם מלכות הוציאו קצת יצירות, אבל כבר הרבה זמן שהם פחות בקטע,
ויותר מחדשים כל מיני שירים ישנים וכדו', דברים יפים וחמים מאוד, והציבור מאוד אוהב אותם, אבל פחות דברים מסובכים, כנראה שהם חושבים שהציבור לא מתגמל חזרה על כאלו יצירות...
בכל אופן, זה מדהים!!!!!! -
@משה-ברוורמן נכון ביותר, מסכים עם כל מילה!
אגב, גם לסיום הש"ס של תשע"ב הוא הלחין את אבינו אב הרחמן, אבל זה יותר בקטנה.
(אגב, הייתי אז במתחם בקונטרול של ההפקה, והיה עם זה סיפור מעניין, קבל סקופ מאחורי הקלעים:
כל השירים בסיום הש"ס של תשע"ב היו בפלייבק על מלא, היות שמונה היה יום קודם בסיום של דרשו, ואת כל השירים ששרו בדרשו שרו גם שם.
שיר אחד בלבד לא הושר בדרשו והולחן במיוחד לסיום של אגו"י, הלא הוא 'אבינו' הנ"ל. אך דא עקא, שמונה והמקהלה היו גמורים וצרודים מאמש, ולא היו מסוגלים להוציא תו נורמלי מפיהם...
מה עשה הקדוש ברוך הוא? כארבע שעות לפני תחילת הארוע, הביא מונה מקהלה אחרת (!!), והקליט במקום את כל השיר בשביל הפלייבק שידלק באירוע עצמו...
ואני הגעתי אז עם ההפקה- בסביבות 4:00 אחה"צ (האירוע התחיל כמדומני בסביבות 7:00), ועד היום לא יוצאים לי מהראש עשרות הפעמים שמונה הקליט אותם בהכפלות ע"ג הכפלות...). -
@איש-אחד-מאיזה-מקום גם אני רציתי לכתוב מגילות כמוכם אבל לא הייתי מבזבז אנרגיה אם רק עשר עשרים חברה קוראים את זה
-
@מוישי-2 אין לי עניין לכתוב מגילות, אני פשוט כותב מה שאני חושב, ולפעמים זה יוצא קצת הרבה...
(ובלי קשר, לפעמים אני כותב כדי שהמתוייג יראה. לכן בדר"כ אני כותב בלשון יחיד, ומי שיראה את זה חוץ ממנו- גם ברוך יהיה). -
@איש-אחד-מאיזה-מקום אני קוראת את כל המגילות..... ולדעתי כתובים שם דברים חשובים ונכונים.
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום לתשע''ב הוא הוציא את יש בתורה ואת אבינו ,
שזה דרך אגב מקסים ויפה ומאוד מתאים לסגנון שלו...
אני ממש בהלם ממה שאתה אומר,
זה חתיכת סקופ, אני בשוק מוחלט..
הרי מי שניצח שמה [אם אנחנו מדברים על אותו אירוע בגבעת התחמושת בירושלים] על המקהלה היה יהודי לא מוכר חסיד סדיגורא בשם פנחס ביכלר,
ושרו שמה ערמות של חסידי גור שלא היה ברור מהיכן הוא הצמיח אותם,
אחד מהם דרך אגב זה רוזמרין המנצח של נרננה, נראה לי כך בכל אופן,
ואה רואה אותם צווחים שמה את נשמתם,
ואתה עכשיו מספר שהם בעצם היו על פלייבק... יו..
דרך אגב היה שמה שיר שהם שרו שזה גם נראה לי של מונה, על וכולם מקבלים עליהם,
גם אותו שרו לפני זה כבר בדרשו,
וצריך לומר שזה היה האירוע הראשון של סיום הש''ס של דירשו, [היה להם לפני זה את סיום משנ''ב], והם השקיעו משהו מטורף, הם הרי הוציאו דיסק שלם של שירים שלהם בעיבודים ולחנים של משה לאופר לדוגמא, ועוד.. וכמובן מונה הגדול שעיבד והלחין את יש בתורה,עוד קטע יפה, שבדיסק של עוז והדר יש עוד יצירה יפה מאוד ששר אותה משולם גרינברג על המילים יהי רצון מלפניך שתהא תורתך כו' , וזה גם נראה לי לחן של מונה, אבל אולי אני טועה וזה לחן של משולם עצמו, שלא רע בכלל בקטע של הלחנות...