-
@שמה כתב בפרחי מיאמי:
בבקשה: https://send.magicode.me/send-file/file/621ca0e0e03632cf2eb3fb619d923e69f12d7032/view גולדוואג.
זה לא זה..
את מה ששלחת עכשיו יש לי -
@יהודה20 כתב בפרחי מיאמי:
שימו לב! השבוע במוצ''ש חי ככל הנראה, יתארח ירחמיאל ביגון לרגל האלבום החדש של פרחי מיאמי!
באמת????!!!!
איפה??
איזה כיף!!!רק מה? בטח ישאלו אותו את השאלות המוכרות והידועות מראש וזה מה שמעצבןןןןןן!!!
@הדרית כתב בפרחי מיאמי:
שיעדכן כאן.
אני כבר אעדכן אותך בדיוק, אם לא תצליחי להכנס...
-
מה אתן פונות ליהודה20 כאילו הוא מגיש התוכנית?
@אילה1 כתב בפרחי מיאמי:
רק מה? בטח ישאלו אותו את השאלות המוכרות והידועות מראש וזה מה שמעצבןןןןןן!!!
אני יכולה לעזור ו"להלחין" שאלות שעדיין לא נשאלו...
השאלה הגדולה אם זה יעזור שאני רוצה לעזור
ובכלל...
זה טוקר שמגיש את התוכנית הזו, נכון?
אז דבר ראשון- במידה והריאיון הזה אינו מתבצע בלייב, (כלומר YB לא נוכח באולפן) אז ברור לי, בלי שום צל של ספק כי התוכנית הזו הוקלטה מראש עוד הרבה זמן לפני...
דבר שני- טוקר על פי רוב די חוזר על השאלות שלו בכל ריאיון מחדש, אם כי תמיד הוא מטפטף כמה שאלות חדשות ומנסה בזהירות לראות עד כמה אפשר.... אממממ הבנתם, נכון? -
התפרסם היום במאמר של לייפר בכיכר השבת:
האם זהו הקאמבק המיוחל של "פרחי מיאמי"? / טור ביקורת
אחרי הסנסציה העולמית שיצרו, מבקר המוזיקה של "כיכר השבת", נתנאל לייפר, האזין לאלבום החדש של ירחמיאל ביגון ו"פרחי מיאמי" וחזר כדי לספר לכם האם מדובר בקאמבק של ממש (מגזין כיכר)
לפני כשני עשורים, אלבום חדש של מקהלת הילדים "פרחי מיאמי" היה אירוע של ממש במוזיקה החסידית. שירי המקהלה הגיעו לכל מקום והושמעו בכל פינה, אך מאז המוזיקה השתנתה משמעותית ופרחי מיאמי נותרו בעבר, למרות ניסיונות במהלך השנים לחזור לקדמת הבמה.
האלבום החדש של ירחמיאל ביגון ופרחי מיאמי - "ONE VOICE" - "קול אחד", יצא כמעט בקול דממה דקה, בלי יחסי ציבור ראויים וכמעט בלי תהודה ציבורית. על המקהלה עברו שנתיים מעניינות במיוחד עם פריצה בלתי מסוברת ברשת החברתית "טיקטוק", שם הפכו סרטונים ישנים של המקהלה לסנסציה של ממש עם מיליוני השמעות והתלהבות עולמית עולה. ככל הנראה, העלייה בהתעניינות במקהלה הביאה ליצירת האלבום החדש לאחר כשש שנים בהם לא הוציא ביגון אלבום מקורי חדש.
כשהאזנתי לאלבום החדש הרגשתי שאני נכנס לקפסולת זמן. האלבום נפתח בשיר קצבי וסוחף - "אל השם", שיר שלגמרי הזכיר לי את ימיה הגדולים של המקהלה ושל ביגון, אך נותר שם מבחינת ההפקה. ביגון רתם למלאכת העיבודים וההפקה המוזיקלית את המעבד הוותיק והמוערך ישראל לאם. הסאונד ברוב השירים נשמע בדיוק כפי שנשמעה המוזיקה החסידית בשנות ה-90 עם החצוצרות והגיטרות החשמליות. מלבד שיר אחד - "בהר סיני" אותו עיבד רפי גריידי בסגנון יותר עכשווי, כל שאר שירי האלבום מעובדים עם כלים חיים בסגנון הפופ החסידי הישן.
אין ספק שירחמיאל ביגון, מהמלחינים החסידיים הפוריים והמוצלחים במוזיקה החסידית כבר כ-47 שנים, עדיין יודע להלחין וליצור הרמוניות נפלאות עם המקהלות שלו, אך השאלה העולה האם עדיין יש לזה מקום אמיתי בעולם של פופ וכתיבה מקורית בעברית, כפי שקורה היום במוזיקה היהודית.
האלבום מושפע רבות מאירועי השנים האחרונות, השיר "Welcome Back", מוקדש על ידי ביגון לאירועי הקורונה וכולל גם את הודעתו הדרמטית של הנשיא דונלד טראמפ על מגיפת הקורונה, והסינגל האחרון של המקהלה - "We stand with Israel" המוקדש למלחמת 'חרבות ברזל' ואירועי שמחת תורה.
את האלבום חותמים שני ביצועים לשירי עבר של המקהלה - "ירושלים" השיר שהפך לסנסציה ברשת, מתוך מופע לייב של המקהלה במדיסון סקוור גרדן בשנה האחרונה. ביגון מתייחס בחוברת האלבום לפריצה הגדולה ברשתות החברתיות וכותב כי ההצלחה הביאה לביצוע מיוחד ומלא משמעות. את האלבום סוגרת מחרוזת ארוכה במיוחד של רבע שעה עם להיטי עבר של המקהלה מאז שנת הקמתה - 1977, מתוך מופע לייב ב-2020.
בדומה לאלבומים האחרונים של הלהקה, ביגון מתנהל עדיין בסגנון הישן ללא יחסי ציבור מסודרים וראויים, לכן רוב הסיכויים שלא שמעתם על האלבום החדש. אינני יודע בדיוק מדוע האלבום יצא באופן כמעט מחתרתי ולדעתי זו טעות, שכן למקהלה יש עדיין אוהדים רבים שייתכן וישמחו להאזין לחומרים החדשים שלה.
מהאזנה לאלבום אני מתקשה לראות כיצד הוא מחזיר אותה לקדמת הבמה, הוא עוד מאותו דבר שאנו כבר מכירים, אך במקרה של פרחי מיאמי אנחנו כבר יודעים שיכולות להיות הפתעות ענק בלתי צפויות. החשיפה העולמית שקיבלה המקהלה תיבחן כעת על החומרים החדשים ויהיה מעניין מאד לראות מה יקרה עם זה והאם אכן מדובר פה בקאמבק מהחומר שעושים עליו סרטים.
-
פשששש אז הנה, סוף סוף לייפר האזין לאלבום של מיאמי...
ומה הוא מחדש לנו?
כלום!
בדיוק כך!
ובכן דומני כי ביקורת זו, זקוקה הפעם באופן נואש לביקורת בפני עצמה.
שאתחיל?
לא ממש.
כרגע אינני מעוניינת להלאות אתכם, וגם אינני חפצה בכך. אבל בכל אופן, אספר לכם בקצרה מה הציק לי.
ובכן, הוא טוען שם כי ישנם לא מעט אוהדים אשר ישמחו להאזין לחומרים האיכותיים של המקהלה, וכי רבים הסיכויים שהם אינם שמעו עדיין על האלבום החדש...
נו באמת, לייפר!
את השיר WELCOME BACK אולי ראוי שנקדיש הפעם-
לך! -
@הדרית כתב בפרחי מיאמי:
פשששש אז הנה, סוף סוף לייפר האזין לאלבום של מיאמי...
ומה הוא מחדש לנו?
כלום!
בדיוק כך!
ובכן דומני כי ביקורת זו, זקוקה הפעם באופן נואש לביקורת בפני עצמה.
שאתחיל?
לא ממש.
כרגע אינני מעוניינת להלאות אתכם, וגם אינני חפצה בכך. אבל בכל אופן, אספר לכם בקצרה מה הציק לי.
ובכן, הוא טוען שם כי ישנם לא מעט אוהדים אשר ישמחו להאזין לחומרים האיכותיים של המקהלה, וכי רבים הסיכויים שהם אינם שמעו עדיין על האלבום החדש...
נו באמת, לייפר!
את השיר WELCOME BACK אולי ראוי שנקדיש הפעם-
לך!האחים שלי שגדלו על מיאמי, לא ידעו בכלל שיצא אלבום חדש...
את מדברת על אנשים כמונו שמעודכנים בכל פיפס קטן מהחדשות.
אבל הרבה אנשים שגדלו על מיאמי, לא מעודכנים בזמן האחרון על הפעילויות. כי לא היה מסע פרסום ענק כמו שהיה לרווח למשל, שכמעט כולם! קנו את הדיסק אז. -
@שמה כתב בפרחי מיאמי:
את מדברת על אנשים כמונו שמעודכנים בכל פיפס קטן מהחדשות.
אני מדברת על האוהדים, הרי אליהם הוא התכוון בטור שלו.
תחשוב שוב, האם אותם אלה שאוהבים מאוד להאזין לשירים שלהם, והמתינו כל כך הרבה זמן לצאת האלבום, לא ידעו עליו כאשר הוא יצא?
יש הבדל בין אוהדים- (משום מה, לא אוהבת את המילה הזו) שמעודכנים ממש, (אולי אף יותר מכותב הטור) לבין אלו שגדלו על מיאמי, גדלו.
בנוגע למסע פירסום- אני מסכימה עם זה שלא היה, וחבל! אם כי לחלוטין זה לא מנע מכל אלו שבהחלט רצו להישאר מעודכנים, להתעדכן בדרכים החכמות הקיימות היום. לרוב!@אילה1 כתב בפרחי מיאמי:
אגב, התמונה חסומה...
הצטרפו משום מקום עוד 5 טינס חדשים...
בשביל מה? בשביל הריאיון? לה' הפתרונים.אם מפסידים את הצפייה בלייב זה יעלה מתי שהוא?
נשמח שתעלו את זה לכאן, אם כן. -
@הדרית כתב בפרחי מיאמי:
הצטרפו משום מקום עוד 5 טינס חדשים...
בשביל מה? בשביל הריאיון? לה' הפתרונים.ללללללללאאאאאאאאאאא
זה תמונה ישנה...
מההופעה לפני 3 שנים...@הדרית כתב בפרחי מיאמי:
אם מפסידים את הצפייה בלייב זה יעלה מתי שהוא?
נשמח שתעלו את זה לכאן, אם כן.אמור להיות שידור ביוטיוב לייב ואח"כ זה נשאר..
אבל למה כולם בטוחים שיהיה לייב שגם אפשר לראות??? יכול להיות שזה רק שמע, למרות שאני לא חושבת... -
@הדרית כתב בפרחי מיאמי:
תחשוב שוב, האם אותם אלה שאוהבים מאוד להאזין לשירים שלהם, והמתינו כל כך הרבה זמן לצאת האלבום, לא ידעו עליו כאשר הוא יצא?
יש הבדל בין אוהדים- (משום מה, לא אוהבת את המילה הזו) שמעודכנים ממש, (אולי אף יותר מכותב הטור) לבין אלו שגדלו על מיאמי, גדלו.מי שגדל על מיאמי ונניח הוא בן 40 היום, למה הוא אמור לדעת מה קורה עם מיאמי??
יש לו ילדים/ משפחה/ עבודה וכו'... ואין לא ממש פניות לעסוק במוזיקה ולדעת שיוצא אלבום חדש וכו'...@הדרית כתב בפרחי מיאמי:
בנוגע למסע פירסום- אני מסכימה עם זה שלא היה, וחבל! אם כי לחלוטין זה לא מנע מכל אלו שבהחלט רצו להישאר מעודכנים, להתעדכן בדרכים החכמות הקיימות היום. לרוב!
זה לא קשור הפ]רסום היה מאוד דליל...
בהופעות של מיאמי פרסומים בטיקטוק וכאלה...
זה לא היה ברדיו/ עיתונים של חרדים/ עיתוני מוזיקה וכו'
תחשבי, אם היה פרסום בקול חי/ ברמה/ פליי/ מיוזיק ועוד (גם בחו"ל) והיה כתוב עלך זה בעיתונים (כמו משפחה ועוד... אני לא ממש מכירה) אז הכל היה נראה אחרת.....
ברור שהיה יותר האזנות וכו' -
@אילה1 כתב בפרחי מיאמי:
@הדרית כתב בפרחי מיאמי:
יש הבדל בין אוהדים- (משום מה, לא אוהבת את המילה הזו) שמעודכנים ממש, (אולי אף יותר מכותב הטור) לבין אלו שגדלו על מיאמי, גדלו.מי שגדל על מיאמי ונניח הוא בן 40 היום, למה הוא אמור לדעת מה קורה עם מיאמי??
יש לו ילדים/ משפחה/ עבודה וכו'... ואין לא ממש פניות לעסוק במוזיקה ולדעת שיוצא אלבום חדש וכו'...@הדרית כתב בפרחי מיאמי:
בנוגע למסע פירסום- אני מסכימה עם זה שלא היה, וחבל! אם כי לחלוטין זה לא מנע מכל אלו שבהחלט רצו להישאר מעודכנים, להתעדכן בדרכים החכמות הקיימות היום. לרוב!
תחשבי, אם היה פרסום בקול חי/ ברמה/ פליי/ מיוזיק ועוד (גם בחו"ל) והיה כתוב עלך זה בעיתונים (כמו משפחה ועוד... אני לא ממש מכירה) אז הכל היה נראה אחרת.....
ברור שהיה יותר האזנות וכו'אם רוצים לעשות פרסום טוב צריך לפרסם בלוח מודעות ברחוב כמו הדיסק של רולי דיקמן
-
@דוד-33 כתב בפרחי מיאמי:
@אילה1 כתב בפרחי מיאמי:
@הדרית כתב בפרחי מיאמי:
ברור שהיה יותר האזנות וכו'אם רוצים לעשות פרסום טוב צריך לפרסם בלוח מודעות ברחוב כמו הדיסק של רולי דיקמן
גם....
ותאמת אני לא מבינה בזה.. -
אוקיי,
עכשיו הראיון נגמר.
כמו שחשבתי הוא לא היה בשידור לצפיה אלא רק להאזנה...
ראיון כמו כל הראיונות...
אמר שהולך לצאת קליפ לשיר ברוכים הבאים...
טוקר שאל אותו מה השיר שכשהוא שומע אותו הוא חושב שזה שיר לא הכי טוב, אזיה שיר הוא הכי פחות אוהב מכל האלבומים.. ירחמיאל ענה סימן טוב מ one by one... מוזר -