-
@שרת-הרוק אמר בחנן בן ארי-תוכן ודיון:
וזה בדיוק ההבדל זה לא שיר חילוני!
כניראה מי ש"גייר" תשיר לא התכוון לגייר אותו בגלל שהוא " טמא "
אלא התחבר ללחן וכתב עליהם מילים .. כי הוא ראה שזה יכול להיות להיט..
כמו השיר המקורי!||@שרת-הרוק אמר בחנן בן ארי-תוכן ודיון:
אני דתיה לאומית
לא משהו אישי חלילה .. בשבילך זה לא בעיה . אבל בואי תחשבי שניה ..
לחרדים הוא לא מתאים!!!|| -
@hhkkkk אמר בחנן בן ארי-תוכן ודיון:
@שרת-הרוק תודה. אני חרדי אורגינל לגמרי לא דיברתי לדתית לאומית,
וליברלי-לא מה שחשבת אלא יותר פתוחים.לא אמרתי כלום לגביך אני מדבר לחרדים שמורים.
@פונץ-בננה אמר בחנן בן ארי-תוכן ודיון:
וזה בדיוק ההבדל זה לא שיר חילוני!
כניראה מי ש"גייר" תשיר לא התכוון לגייר אותו בגלל שהוא " טמא "
אלא התחבר ללחן וכתב עליהם מילים .. כי הוא ראה שזה יכול להיות להיט..
כמו השיר המקורי!||@שרת-הרוק אמר בחנן בן ארי-תוכן ודיון:
אני דתיה לאומית
לא משהו אישי חלילה .. בשבילך זה לא בעיה . אבל בואי תחשבי שניה ..
לחרדים הוא לא מתאים!!!|| -
@פונץ-בננה @HHKKKK
א. זה מה שמפריע לי, שקוראים לזה גיור ולא קאבר (אפילו שקיעות אדומות של עקיבא זה קאבר ולא גיור)
ב. לדעתי ההבדל בין חרדי לדתי לאומי לא משנה פה (אתם יכולים להיות בטוחים שאני ממש לא 'ליבראלית' בהלכה או מודרנית), לא כל מה שלא מתאים לחרדי שמור אוטומטית הופך לבעייתי. -
ב. לדעתי ההבדל בין חרדי לדתי לאומי לא משנה פה
לדעתי כן.
@פונץ-בננה @HHKKKK
א. זה מה שמפריע לי, שקוראים לזה גיור ולא קאבר (אפילו שקיעות אדומות של עקיבא זה קאבר ולא גיור)קאבר-זה אותו השיר בביצוע אחר משא''כ בזה.
-
פוסט זה נמחק!
-
אפשר להבין על מה הוויכוח? (אין לי כח לדפדף עשרות דפים אחורנית)
-
פוסט זה נמחק!
-
@חיה-במקרנצ-יק-0 הויכוח על: אחד מהשירים האחרונים שלו-האם מתאים לציבור חרדי שמרן לא חנוק.
|| רמז-יש לעמירן דביר גיור-''אם תרצו''||
-
מתאים או לא זה נושא אחד (ולעקיבא יש עוד יותר שירים כאלו מחנן בן ארי...)
אבל זה לא טמא או חילוני...
לגבי מה אתה רוצה ממני או ויקיפדיה "אני לא נציג של אלוקים" "לא דוס שמדיר נשים"
אז הרבה אנשים חשבו שיש בזה בעיה בעצם ועל זה יש דיון מאוד רציני על כוונות ואמון וכו'אבל על אם תרצי תודה שאת אוהבת אותי רגע בשורות טובות לאהוב אותך מחדש
וכן אתה הולך אתי פשוטים אל תעזבי ידיים של עקיבא זה כבר נושא אחר
זה שירים שמדברים על נושא צנוע ממקום יותר גבוה ונכון משיר קלאסי חילוני
אז יש שאומרים שצריך את זה מול מבול שירי הרדידות בנושא ויש שאומרים שנאה לזה השתיקה אבל להפוך את לחילוני זה פשוט להתעלם מהשוני הגדול שיש בין זה ובין החילוניות
תהיו נגד זכותכם (אני אישית גם חושב שלא כל אדם ולא בכל שעה צריך וכדאי לשמוע את זה) אבל אל תהפכו את זה לחילוני ואז אם כבר ממילא שומעים את ה"חילוני" עקיבא כבר אפשר לשמוע ע.א. או יותר גרוע (וכמו בחטא עץ הדעת הבל תוסיף מוביל לבל תגרע)
לא !!! גם בשלילה יש סדרי עדיפויות ואולי איש צנוע ושמרן בוחר לא לשמוע עקיבא וחנן בן ארי בכלל אבל ברור לו
ההבדלים בין אומן דתי שעובד את בוראו בדרך כל שהיא והשירים שלו מגיעים מעולם חוויה של אדם ששומר תורה ומצוות לבין אומן חילוני שקצת פחותיכול להיות שאתם במדרגה רוחנית יותר גבוהה אבל גם הוא עובד את ה' והשירים האלו לא מגיעים אצלו מחוסר אמונה או מחוסר חיבור ליהדות זה מגיע מחשיבה שונה
עקיבא למשל התייחס לזה בכמה ראיונות שהוא רוצה שילמדו דברים כאלו ממקום דתי ולא מזמרים חילוניים זכותכם לחלוק אבל תפסיקו להקצין את השיח הזה הוא לא חילוני הוא חושב אחרת ויש מקום לוויכוח ולחשיבה בנושא
מקווה שהועלתי
-
@מוש-בן-דוד
אין הכא נמי-כל שיר של כל זמר בין עקיבא בין חנב''א בין של לא יודע מי- אם הוא לא טוב הוא לא טוב,
ומה לעשות שרוב הציבור חושב שאלו שירים גרועים ולא ממקום גבוה או לא כי כל אחד מפרש לפי דרכו,נ.ב כבר נטחן הדיון ואין טעם להמשיך [תשתדל לקצרן כי כבר נטחן דק דק]
-
@hhkkkk ראשית כל במקום להחליט לרוב הציבור מה דעתו כדאי שאני אגיד את דעתי האישית בלבד ואתה תגיד את דעתך האישית בלבד
דבר נוסף לפי ראות עיניי לא ענית לדבריי שבהם טענתי שאכן גם אם פוסלים שירים אולי ואולי אף את הזמרים השרים אותם עדיין אין מקום להשוואה ביניהם ובין אומנים חילוניים כלל
ככלל המונח טומאה ראוי לו שלא ישתרבב לכל שיר שאינו ראוי ישנו שיר שאינו ראוי וישנו שיר טמא אל נא תוסיף ותגרע...
ומכיוון שכך כנראה שלא מוצה הדיון ולא הובנו הדברים ואולי דבריי בכלל יכוונו לאנשים אחרים שכן ימצאו בזה טעם אף אם יחלקו על כך
בברכת ואת "והב בסופה" "שנעשים אוהבים זה את זה"
-
@מוש-בן-דוד אני גומר בזה -ממה שאני שמעתי מאנשים [אתה יכול לבדוק אפ' כאן בפורום-] זהו שיר לא טוב,
במוסכמה הנורמלית ולא הסגורה, א''כ השיר הוא לא טוב אלא טמא כי מה שיוצא ממנו לפי אנשים מסוימים זה בבחינת טמא
אם אתה רוצה תשנה דעה לאנשים....אני סימתי.
-
@שרת-הרוק
@שרת-הרוק אמר בחנן בן ארי-תוכן ודיון:(ולא מכיל דברים גרועים יותר מקטעים משיר השירים)
"כל הכתובים קודש ושיר השירים קודש-קדשים"
מסתבר שלא הייתה כאן כוונה לזלזול אבל שיר השירים זה השיר הכי גבוה שיש שיר בין כנסת ישראל להקב"ה ופרשנות אחרת זה מסוכן מאוד ומזלזל מאוד
-
@מוש-בן-דוד יש לי מה לענות לך, אבל זה לא המקום...