-
@מוש-בן-דוד
אין הכא נמי-כל שיר של כל זמר בין עקיבא בין חנב''א בין של לא יודע מי- אם הוא לא טוב הוא לא טוב,
ומה לעשות שרוב הציבור חושב שאלו שירים גרועים ולא ממקום גבוה או לא כי כל אחד מפרש לפי דרכו,נ.ב כבר נטחן הדיון ואין טעם להמשיך [תשתדל לקצרן כי כבר נטחן דק דק]
-
@hhkkkk ראשית כל במקום להחליט לרוב הציבור מה דעתו כדאי שאני אגיד את דעתי האישית בלבד ואתה תגיד את דעתך האישית בלבד
דבר נוסף לפי ראות עיניי לא ענית לדבריי שבהם טענתי שאכן גם אם פוסלים שירים אולי ואולי אף את הזמרים השרים אותם עדיין אין מקום להשוואה ביניהם ובין אומנים חילוניים כלל
ככלל המונח טומאה ראוי לו שלא ישתרבב לכל שיר שאינו ראוי ישנו שיר שאינו ראוי וישנו שיר טמא אל נא תוסיף ותגרע...
ומכיוון שכך כנראה שלא מוצה הדיון ולא הובנו הדברים ואולי דבריי בכלל יכוונו לאנשים אחרים שכן ימצאו בזה טעם אף אם יחלקו על כך
בברכת ואת "והב בסופה" "שנעשים אוהבים זה את זה"
-
@מוש-בן-דוד אני גומר בזה -ממה שאני שמעתי מאנשים [אתה יכול לבדוק אפ' כאן בפורום-] זהו שיר לא טוב,
במוסכמה הנורמלית ולא הסגורה, א''כ השיר הוא לא טוב אלא טמא כי מה שיוצא ממנו לפי אנשים מסוימים זה בבחינת טמא
אם אתה רוצה תשנה דעה לאנשים....אני סימתי.
-
@שרת-הרוק
@שרת-הרוק אמר בחנן בן ארי-תוכן ודיון:(ולא מכיל דברים גרועים יותר מקטעים משיר השירים)
"כל הכתובים קודש ושיר השירים קודש-קדשים"
מסתבר שלא הייתה כאן כוונה לזלזול אבל שיר השירים זה השיר הכי גבוה שיש שיר בין כנסת ישראל להקב"ה ופרשנות אחרת זה מסוכן מאוד ומזלזל מאוד
-
@מוש-בן-דוד יש לי מה לענות לך, אבל זה לא המקום...
-
לדעתי האישית (שיכול להיות שהרבה יסכימו איתי) השיר הוא לא טוב ולא נלקח ממקומות טובים אבל הוא יותר טוב מהרבה שירים אחרים. בכל אופן לא ממליצה לאף אחד לשמוע את השיר הזה...
||למרות שנראה לי שחפרו על הנושא ובסך הכל חזרתי על מה שאחרים אמרו...||
-
@שרת-הרוק אמר בחנן בן ארי-תוכן ודיון:
(ולא מכיל דברים גרועים יותר מקטעים משיר השירים)
@מוש-בן-דוד אמר בחנן בן ארי-תוכן ודיון:
"כל הכתובים קודש ושיר השירים קודש-קדשים"
מסתבר שלא הייתה כאן כוונה לזלזול אבל שיר השירים זה השיר הכי גבוה שיש שיר בין כנסת ישראל להקב"ה ופרשנות אחרת זה מסוכן מאוד ומזלזל מאודבגלל ששיר השירים זה שיר מאוד גבוהה, בין כנסת ישראל להקב"ה,
זה ממש אסור לשיר פסוקים משיר השירים...
וכן,
עדיף לשמוע ולשיר שירים שחלק כאן קראו להם טמאים(!?), מאשר לשיר פסוק משיר השירים.... (במיוחד ששרים בלי כוונה, ועם מנגינה של-----)||וגם שחלאס עם הוויכוח הזה... הדבר היחיד שיוצא מוויכוח, שכל אחד מתבצר עוד יותר בעמדה שלו...
אז שכל אחד יחייה איך שבא לו וישמע מה שטוב לו---|| -
@זברה אתה ממש צודק וכבר הנתיבות המשפט מחה על זה בהקדמה לחיבור שלו על שיר השירים
וזה באמת מעניין שלפעמים פוסלים שירים שמותרים לשמיעה אבל לא מתאימים כל כך וראוי להישמר מהם אבל בגלל זה שרים משיר השירים שזה איסור מפורש ממש וכבר יש בקדמונים ביטויים חריפים מאוד על מי ששר משם סתם (בשביל להתחזק שירים כמו "השבעתי" למשל הרבה פוסקים התירו אבל לשיר על חתונה משיר השירים זה לכאורה ממש אסור)
ולצערי בהרבה חתונות אני שומע שירי שיר השירים ואין איש שם על לב לעלבונו של שיר גבוה זהובזה סיימתי לכתוב את כל דעתי האישית בנושא והבוחר לקרוא יקרא והבוחר להתעלם יתעלם...
-
פוסט זה נמחק!
-