-
@ילד-חוכם כע .
הרב אמר לו שזה השליחות שלו.. -
@פונץ-בננה אמר ביאיר אלייצור - דיון:
@אייצ-ית אמר ביאיר אלייצור - דיון:
אישיות לא קשורה לדרך בה אתה בוחר לעבוד את הבורא. ככה בעיני לפחות..
ברור שכן - את יכולה לראות את זה עליו
אולי רק מבחינה חיצונית.
@ילד-חוכם אמר ביאיר אלייצור - דיון:
@אייצ-ית אמר ביאיר אלייצור - דיון:
הוא לא מכניס את ר נחמן בשירים
"אני רוצה להיות צדיק אחי יסוד עולם
רבנו רבנו תראה לי"
(לא חוזר לרחובות)
זה קטע מהשיר שלו, זה לא מדבר על רבי נחמן?
וחוץ מזה שהוא אמר (לא זוכר איפה) שהוא לא רצה לשיר והרב ארוש עודד אותו או משהו כזה...לא אחזתי את זה...
בכל אופן..הוא פחות מחצין את זה בשירה. בכל אופן אני לא שמתי לב. אולי בהופעות וראייונות כן.
-
-
@טיטו אמר בסקר | האם אתה מרוצה מתוצאות המצעדים?:
בלי קשר לאמת שבתורה אני לא מזלזל בזה חס ושלום אבל פשוט אלייצור אומר את מה שכולם מפחדים לאמר אז אם מישו חושב שזה פסול זה גרוע כי סופ סוף יש מישו עם טיפונת אומץ
לזה בדיוק כיוונה @אייצ-ית (לדעתי)
יש אנשים שחיים ב"ה בדרך התורה ומנותקים מהעולם הגדול וממש ממש לא יוסיף להם לשמוע את ה"אמת" שקיימת בעולם הגדול שרחוק מהם כמרחק שמים מארץ ואף יכולה להזיק
ולכאורה כוונתו של המשורר היא להגיע לקהלים שרחוקים מדרך התורה לכן הוא מנגיש להם את האמת בדרכו שלו (שיותר מסבירה מה לא טוב אצלם יותר מאשר מה טוב אצלו) אך למי שמוגדר חרדי שהולך בדרך התורה זוהי האמת האמיתית ואין ספק ששירים כאלו פחות מומלצים לו (ב"ה המוזיקה החסידית גדולה ורחבה) -
@מוזיקה אמר ביאיר אלייצור - דיון:
ולכאורה כוונתו של המשורר היא להגיע לקהלים שרחוקים מדרך התורה
זה ספיציפית בשיר הזה שלו- או יותר נכון בקליפ.
זה לא פוסל את כל השירים שלו.
אין לו הרבה קליפים- אבל כל קליפ שלו- יותר 'מוחץ' מהשני.
את המסר בשירים אני מאוד אוהבת- רק הדרך שבה הוא מעביר את זה לא יכולה להיות ברו אחד עם כל המגזרים. -
בא נגיד שאני מאד אוהב את השירים שלו אבל אני לא ישקר וגמאני למרות הכל חושב שיש דברים שלא רק לציבור שלנו אבל ריבו וכבר בא ואמר המחפש תמיד מוצא אז מי שזה המוזיקה שהוא אוהב ישמע את זה כי בסכהכל יש הרבה בציבור שלנו ששומעים לא רק שירים חרדים לצערנו אז לפחות באו כמה שהחליפו את הסגנון ונתנו לזה תחליף חרדי כמו אלייצור או רגה בראפ ושרולי במוזיקה אלקטרונית עקיבא ריבו וחנן באלטרנטיבי ועוד היד נטויה אז תאמינו לי שצריך להפסיק להסתכל על מה החסרונות כי בואו גם בשוואקי יש בנות בקליפים אז זה חסרון ומהיום לא נשמע אותו ולא נשים את השירים שלו בפורומים חרדים אבל זה לא זה כי אנחנו צריכים להבין שיש בנאדם מאחורי השיר שגם לו יש ניסיונות ורבנים ואגב אלייצור תלמיד של הרב הרוש ומתייעץ איתו בהכל אז אני ממש חושב שזה בסכהכל בסדר הקליפים האלה והסגנון (ושוב אני אומר שאני לא ממש מצודד בכל התוכן שלו כדוגמת התוכן בשיר למה שיקרת לי אבל אני מסתכל על הסכהכל)
-
@טיטו להתחבר לשירים שלו- לא סותר את המקום שלו בציבור החרדי השמור.
כל ילד קטן ותמים שרוצה לשמוע שיר- לא יכול לשמוע את כל השירים של יאיר אלייצור.
זה לא אומר שפוגעים בבן אדם- או במה שהוא בא לומר.
וזה לא משנה לי איזה רב נמצא מאחורה.
פשוט צריך להבין שהוא לא מתאים לכולם. לא אישי כלפי אף אחד.
גם אני מתחברת לחלק מהשירים שלו- אבל לא מסכימה עם הדרך. -
ביוגרפיה
נולד לשלומי, (זמר אירועים) ברחובות למשפחה דתית לאומית ממוצא פרסי, בגיל ארבע עשרה התפרסם כזמר ראפ והופיע במועדונים שונים בתקופה זאת הוציא את השירים עופי יונה, ואין לנו כסף.בגיל 15 הפיק יאיר ליין מצליח 'Happy Days' הכולל הופעות ראפ מכלל אומני הראפ בישראל, ביניהם פישי הגדול, שי 360, נועה פארן, נצ'י נצ', טונה, רועי אדרי, משפחת תאקט, סאבלימינל, ועוד שהתקיימו במועדוני ג'יספוט וסאבליים.
בתקופה זו עזב את הדת לגמרי, בהמשך חייו שירת בצבא כפקיד בקריה בתל אביב בתפקיד ראש לשכת רמ"ח תקשוב, והגיש תוכנית רדיו בקול הקמפוס, שימש גם ככתב שטח בנענע10, בגיל עשרים במהלך הצבא התחיל לחזור בתשובה לדבריו על ידי הספר בגן האמונה והתקרב לרב שלום ארוש.
אף לאחר החזרה בתשובה יאיר המשיך להוציא שירים בהוראת רבו הרב ארוש, והוציא את הסינגל לרוץ אחריך.
בנובמבר 2016 החל יאיר בהקלטת אלבום הבכורה 'במקום אחר בעולם' שהוקלט באולפני 'סיעתא דישמיא' בעיבודו של ליאור משה.
באפריל 2017 הנפיק את השיר 'לרוץ אחריך' שלימים הפך ללהיט, וזכה לקאברים רבים, השיר הושמע בגלגלצ ובתחנות הרדיו אחרות, וזכה עם הקאברים לכ 8 מיליון צפיות.
בשנת 2018 הנפיק יאיר עוד 4 שירים: 'חופשי ומאושר', 'שאלתי למה', 'אח של דוד',[1] 'במקום אחר בעולם'.
בשנת 2020 עת מגפת הקורונה שב יאיר והנפיק רצף של שירים: 'שמור עלי', 'אבא גבר', 'חייל בשחור', 'אני כלום בלעדיך', 'רק טוב', 'למה שיקרת לי'.[2]
ב-8 בפברואר 2021 הוציא את הלהיט לא חוזר לרחובות,[3] אשר הפך ללהיט בציבור החרדי-דתי, וזכה לחצי מיליון צפיות ביוטיוב, לאחר מכן הוציא את השיר המפתחות של האזיקים.
מדי שבוע אלייצור מגיש תוכנית שאלות ותשובות יחד עם הרב שלום ארוש בה ניתן לשאול את הרב ארוש שאלות, התוכנית עולה ליוטיוב, אלייצור אף עורך את כתביו.
סגנון
אלייצור שר בסגנון קלאסי, ראפ והיפ-הופ, שיריו לאחר החזרה בתשובה מספרים על חייו לפני שחזר, כמה שהיו גרועים, ולדבריו לא ערכיים, וחסרי משמעות, וטקסטים אופניים לברסלב, "התבודדות" "אבא אני אוהב אותך" וכדומה.חיים אישיים
אלייצור נשוי ללאה ואב לארבע בנות, מתגורר בירושלים. -
@אייצ-ית אמת לפרצוף.
-
-
@ילד-חוכם אמר ביאיר אלייצור - דיון:
@פונץ-בננה אמר ביאיר אלייצור - דיון:
@אייצ-ית אמת לפרצוף.
לא תמיד זה טוב...
בהחלט!!
ויש אנשים שרק זה מיישר אותם..
תלוי למי פונים. -
@מוזיקה אמר ביאיר אלייצור - דיון:
ולכאורה כוונתו של המשורר היא להגיע לקהלים שרחוקים מדרך התורה לכן הוא מנגיש להם את האמת בדרכו שלו (שיותר מסבירה מה לא טוב אצלם יותר מאשר מה טוב אצלו)
לדעתי דווקא המון המון הוא אומר כמה טוב היהדות וכו'
אבא שאוהב את הבן שלו לא יכול לעשות לו רע..... כי יש לי אבא טוב.... (שיר אבא גבר)
כמה טוב אתה עושה רק טוב... יש ה' בעולם אי אפשר להבין את הרחמים שלו וכו'..... (שיר רק טוב)
תודה שהצלת לי את החיים... תודה שאני חופשי.... (שיר חופשי ומאושר)
אין משהו בעולם הזה נעים יותר חוץ מלרוץ אחריך....
ועוד ועוד.....
אני אישית מרגיש את זה בשירים שלו -
לדעתי הוא מאד ישיר יותר מאשר חוצפן זה שאנשי לא מקבלים את זה או לא אומרים את זה זה רק בגלל שהם מפחדים לאמר את המציאות אני לא מסכים עם כל התוכן שלו דוגמת "הסם הזה לא כזה איי איי איי" בשיר לרוץ אחריך או כל השיר למה שיקרת לי שמדבר על סמים זה ממש לא מוצדק אבל הוא דיי ישיר ובוטא בועט בכל המוסכמות שהיו עד עכשיו מתוך פחד וזורק את הכל בפנים מעבר לזה שתשימו לב שכל מי ששומע אותו זה סגנון של כאלה שמצאו אותו כתחליף כי בואו נודא באמת קשה לאהוב אותו אם אתה לא אוהב את הזאנר הזה של המוזיקה ולא משנה כמה זה יהיה איכותי או קול טוב אז בסופו של דבר הוא גם מחזק מאד בחלק מהשירים שלו
שורה תחתונה הוא יודע איך להעביר את המסר שלו בצורה הכי טובה -
@נפש-האדם אמר ביאיר אלייצור - דיון:
לדעתי דווקא המון המון הוא אומר כמה טוב היהדות וכו'
הוא בהחלט אומר כמה טוב היהדות- אבל גם מכניס המון מה רע בצד השני...
@טיטו אמר ביאיר אלייצור - דיון:
שורה תחתונה הוא יודע איך להעביר את המסר שלו בצורה הכי טובה
לגמרי!!
אבל לא כל מה שטוב לאחד- טוב גם לשני..