מיכאל שניצלער ז"ל
-
שידור חוזר מהלוויה של ר' מיכאל שניצלער זצ"ל
מצמררררררhttps://www.kore.co.il/viewArticle/128863
||אתם חייבים להקשיב את ההספד של ליפא||
-
@היי-2 אמר במיכאל שניצלער ז"ל:
@חיפאי אפשר עם כוכביות?
אין אופציה לכוכביות זה שידור חי
אבאלה אני עם דמעות בעניים -
@המחבל-המחופש איך אפשר לראות אם יש לי נטפריייייייי
-
-
@המחבל-המחופש
היי זה דרך יוטיוב השידור
@היי-2
אולי זה יכול לעזור זה אפשרות של צפיה בשידורים חיים דרך יוטיוב בנטפרי אין לי מושג מה זה אולי זה יעזור -
@חיפאי אמר במיכאל שניצלער ז"ל:
שידור חוזר מהלוויה של ר' מיכאל שניצלער זצ"ל
מצמררררררhttps://www.kore.co.il/viewArticle/128863
||אתם חייבים להקשיב את ההספד של ליפא||
השידור נחסם כרגע בנטפרי
אבל בהמחדש יש את ההספד של ליפא
https://hm-news.co.il/353373/ -
מה הקשר המיוחד בין ליפא למיכאל?
-
הלם בתעשיית המוזיקה:
בערב השבת התקבלה הבשורה המרה על פטירתו של מיכאל שניצעלר ז"ל, מגדולי המלחינים והמוזיקאים החרדים. אחראי על אלפי לחנים, רבים מהם נהפכו לנכסי צאן ברזל במוזיקה החסידית. מיכאל, בן 62 בפטירתו, הלך לבית עולמו כתוצאה מאירוע לבבי. במהלך חג הפסח האחרון שהה בארץ ישראל.
מיכאל נולד לזושא בברקלי שבקליפורניה, בגיל צעיר התייתם מאביו ונסע ללמוד בישיבת טאהש שבקנדה, אצל רבי משולם פייש לאווי.
לאחר נישואיו עבר לעיירה קריית יואל שבארצות הברית, לאחר מכן היגר למונסי ולסיגט, ולאחר מכן לבורו פארק בה התגורר עד לפטירתו.
בשנות לימודיו בישיבה שימש שניצלער כסולן בהצגות בהן שיחק. לאחר נישואיו החל לשמש כזמר חתונות וכגראמער בשמחות ובאירועים בקריית יואל, כמו כן שימש כשחקן באירועים חסידיים בארצות הברית.לאחר פרסומו החל שניצלר להקליט את לחניו. את אלבומו הראשון הקליט בשנת 2000 ומאז הוציא לאור 15 אלבומים, רובם ביידיש.
שניצלר שילב כישורי משחק עם שירת לחניו, ואף הוציא אלבום של חרוזים ביידיש בשם 'דער טאטע הערט' כשכל שיר מלווה בסרטון הממחיש את השיר על ידי שחקנים מקצועיים, וביניהם שניצלר עצמו, מנשה לוסטיג ואחרים.
לאחר מכן עם השנים החל שניצלר להוציא סדרה של אלבומים הנושא את השם "די נשמה פלאם" (ביידיש, שפירושו בעברית היא "להבת הנשמה"), באותו סגנון המשלב גראמען עם לחנים מבית היוצר של מלחינים חסידיים פופולרים, ביניהם פינקי וובר מוטי אילוביץ, וליפא שמלצער. האלבומים זכו להצלחה רבה ולפופולריות בקרב הקהל החסידי ודוברי היידיש. בתקופה הקרובה, שניצלער עמד לשחרר אלבום נוסף שהיה אמור לצאת בשנה הקרובה.
זינגער_מיכאל_שניצלער.jpg
הצהריים (ראשון, שעון ישראל), התאספו מאות בבית העלמין 'הר שלום' במונסי שבארצות הברית, ללוות בדרכו האחרונה את אמן הרגש שנפטר בערב השבת, מיכאל שניצלער ז"ל. מיכאל נפטר בגיל 62, בעקבות אירוע לבבי, במהלך שהותו במונסי. בחג הפסח עוד הספיק לשהות בארץ ישראל, שם ביקר כמה מחבריו למוזיקה החסידית.
הזמר ליפא שמעלצר, שהיה לחברו הטוב במשך שנים ארוכות, נשא הספד ארוך ומרגש במהלכו אף עשה קריעה לדבריו "על החליפה היקרה ביותר שלי, בשם מאות הבחורים שנלחמת בשבילם מול המשגיחים". ליפא סיפר שיש ביניהם קשר של לא פחות משלושים שנה: "ריבונו של עולם לא האמנתי שלראשון שכתבתי לו שיר אני אהיה גם הראשון יספיד" (ההספד המלא נשלח במהדורה).
מיכאל ז"ל אחראי על מאות מהלהיטים שנהפכו לנכסי צאן ברזל במגזר החרדי. על כך סיפר הגראמער והמלחין פינקי וועבר, שציין את היכרותו עמו עוד מילדותו כילד יתום מאביו ר' משולם זושא ז"ל. פינקי סיפר את החסדים של מיכאל ז"ל ואהבה הגדולה שהיתה לו לכל יהודי באשר הוא וזה היה ניכר בכל צעד ושעל שלו ולא רק בשירה.
מיכאל נטמן בחלקה בבית העלמין במונסי, סמוך למקום מגוריו, כאשר הקהל שר את "יברכך ה' וישמרך" בלחן של הנפטר. מסע ההלוויה הסתיים לאחר דברי פרידה ואמירת קל מלא רחמים של הגראמער הוותיק יונתן שוורץ, כאשר בסתימת הגולל נפרדו אחיו הרב אברהם וואלף שניצלר, אחיו אלימלך משה שניצלר, וחתנו הנגיד בערי וייס.בתעשיית המוזיקה החסידית הספידו מאז צאת השבת את פטירתו בטרם עת של אמן הרגש וגדול הזמר מיכאל שניצלער ז"ל, שנפטר בפתאומיות בערב השבת האחרונה מאירוע לבבי, והוא בן 62 בלבד.
מרדכי בן דוד פרסם תמונה משותפת שלהם וכתב: "רבי מיכאל גילם את המשמעות של לאהוב ללא גבול. הוא האיר כל חדר שאליו נכנס וגרם לכל אדם להרגיש שהוא חשוב לו מכל העולם. רבי מיכאל, אתה תחסר מאוד".מוטי ויזל כתב כי הלב מסרב לעכל, והזכיר את אהבת ישראל שלו. "מרגש ומדהים לראות כמה אהבה אמיתית היתה לו בציבור כמה זה יצר חור בלב של כל אחד. כמה כולם הרגישו שהוא החבר האישי הכי טוב שלהם".
"רבות השפיעה עליי שירתו הנוגעת והצובטת כל לב. כמה קירב בין נשמות עזובות שזקוקות למילה טובה וקיבלו אותה ישירות ממנו עם חיוך נצחי שלא ישכח! מיכאל היה מנטור אמיתי לשירת הלב, הן ברגש והן בשמחה".
"מיכאל הוא בעל המנגן שגדלתי עליו מילדותי ועד היום שומע אותו שוב ושוב כשאני מרגיש צורך לנער את נימי הלב. מיכאל לא היה שר, הוא היה מדבר ומספר את השיר כמו שאף אחד אחר לא יכל. מי יתן לנו תמורתו".מיכאל, תחסר לנו.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים
(קרדיט על המידע: JDN) -
לענ מיכאל
-
-
-
@יהודי-נחמד אמר במיכאל שניצלער ז"ל:
@FSHLOMO אמר במיכאל שניצלער ז"ל:
מי זה המוקפים באדום?
ר' יונתן שוורץ מספיד
נצפה ר' בערי וועבער וVGXEI ר' יוסי גשטטנר -
אפשר להקיף גם את מוישי שווארץ ויש שם עוד אחד (או שניים )שאני לא זוכר את שמו...