בירור | איזה טיונר הוא המדויק ביותר?
-
אני אישית מכוון משמיעה בלבד אבל אחותי משתמשת בטלפון יש אפליקציה בשםguitar tune היא מאוד מדויקת בכל מצב ככה מכוונים משמיעה-
כיוון מיתר 5 – אם נלחץ על מיתר 6 בשריג 5 ← כשנפרוט נקבל את אותו הצליל שאנחנו רוצים לשמוע במיתר 5 פתוח (ללא לחיצה).
נפרוט על מיתר 6 בשריג 5 ← נקשיב לצליל ← ואז נפרוט במיתר 5 פתוח ונכוון את המיתר עד שישמע בדיוק כמו הצליל שניגנו קודם.
כיוון מיתר 4 – אחרי שכיוונו את מיתר 5 , באותו אופן נכוון את מיתר 4.
נלחץ על שריג 5 במיתר 5 ← ונקבל את הצליל שנרצה לשמוע במיתר 4 פתוח. לפי הצליל הזה נכוון את מיתר 4.
כיוון מיתר 3 – אותו דבר. נלחץ על שריג 5 במיתר 4 ← כך נכוון את מיתר 3 פתוח.
כיוון מיתר 2 – כמעט אותו דבר, למעט הבדל קטן. נלחץ על מיתר 3 בשריג 4 (לא 5 כמו קודם) ← נקבל את הצליל של מיתר 2 פתוח.
כיוון מיתר 1 – כמו במיתרים 5-3. נלחץ על מיתר 2 בשריג 5 ← נקבל את מיתר 1 פתוח.
איך מכוונים את מיתר 6? לא מכוונים אותו כי אנחנו מכוונים את כל שאר המיתרים לפי מיתר 6, כך שגם אם לדוגמא הוא מכוון רבע טון נמוך מדי, כל המיתרים האחרים יהיו מכוונים רבע טון נמוך ולכן הגיטרה תשמע מכוונת. (כיוון יחסי כבר אמרנו?).
אפשר בכל זאת לכוון את המיתר השישי בכל דרך אחרת ואז לכוון לפי מיתר 6 את שאר המיתרים.(מיתר 6 אמור להיות התו מי) -
@yael אמר בבירור | איזה טיונר הוא המדויק ביותר?:
@גיטריסט-מתחיל תכוון עם פסנתר-תפתח את השמיעה שלך הכי טוב
זה אף פעם לא יהיה מדויק כמו עם מכשור מקצועי, אלא אם יש לך שמיעה אבסולוטית (וגם אז זה יצא פחות מדויק מכיוון מקצועי, בדרך כלל)
-
אישית אני חושב שאם אתה גיטריסט מתחיל תכוון עם אפליקציה או לפחות טיונר רגיל אבל עדיף אפליקציה כי בסופו של דבר אם תכוון משמיעה על ההתחלה ולא ממש משנה עם איזה דרך אתה עלול לקרוע את המיתרים וחבל על המיתר ועל העוגמת נפש שתהיה לך
-
@proud-jew אמר בבירור | איזה טיונר הוא המדויק ביותר?:
אלא אם יש לך שמיעה אבסולוטית
זה לא קשור לשמיעה אבסולוטית במובן המקצועי של המונח.
אולי התכוונת שמיעה טובה.. -
@ntz אמר בבירור | איזה טיונר הוא המדויק ביותר?:
@proud-jew אמר בבירור | איזה טיונר הוא המדויק ביותר?:
אלא אם יש לך שמיעה אבסולוטית
זה לא קשור לשמיעה אבסולוטית במובן המקצועי של המונח.
אולי התכוונת שמיעה טובה..התכוונתי לשמיעה אבסולוטית במובן המקצועי של המונח
שמיעה טובה מאפשרת לכוון באופן נחמד שנשמע טוב בכלליות. (אני מכוונת בקביעות לפי שמיעה גם כשיש לי מכשיר, בשביל ההנאה...)
כדי להגיע לדיוק אמיתי ומקצועי צריך מכשיר שיודע למדוד תדרים בדייקנות או לחילופין שמיעה אבסולוטית אמיתית. -
@גיטריסט-מתחיל
@הרבנית אמר בהגיטרה הראשונה שלי:עדיף להשתמש במכוון אמיתי, ולא באפליקציה. מנסיון.
וגם אני חושב שטיונר שקולט את הרעידות יותר מדויק.
-
-
@yb-guitar מג שכתוב מספרים בצג זה הרץ והאמצע (כשהוא ניהיה ירוק) זה 440 הרץ
-
@yb-guitar זה לא אומר שהטיונר מדויק!
-
@yb-guitar ??? מה זה קשור לדיוק? את זה יש גם באפליקציה.
-
@גיטריסט-מתחיל שאל
[הטיונרים (מכוון גיטרה) עובדים בשתי שיטות:
חלקם מבוססים על שמיעה של הצליל וכן האפליקציות שעובדות בצורה זו
וחלקם עובדים על חיישן שמרגיש את הרעידות של הגיטרה (המכשירים המתלבשים על ראש הגיטרה)]
> אני שואל איזה מבין המכשירים שעובדים על השיטות הנ''ל מדויק יותר
תודה רבה -