האם ספרדים טובים יותר?
-
אתם מצחיקים כי זה ענין של טעם,
אבל אם מדברים על יכולות, ברוווררררר שלספרדים יש הרבהההה יותר יכולות מאשכנזים,
אני לא יודעת אם כבר כתבו את זה, אבל הראיה היא שספרדים בשבילם לעשות מה שאשכנזים עושים, זה משחק ילדים ואפילו משעמם,
ואשכנזים בחיים לא יצליחו להגיע למה שספרדים עושים.
אפילו הזמרים האשכנזים שיעני מסלסלים, תכלס, אוזן ספרדיה ששומעת את זה, זה די מצחיק, כי זה לא באמת סלסול...ועל התימנים בכלל אין על מה לדבר, יש להם צבע קול ייחודי מאוד, אני בטוחה שהרבה אשכנזים היו רוצים קצת לגנוב מצבע הקול הזה...
-
@דיזיין אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
אני בטוחה שהרבה אשכנזים היו רוצים קצת לגנוב מצבע הקול הזה...
אני ממש לא בטוחה
אכן לתימנים יש צבע קול מענין וחמוד אבל מספיק מה שיש להם לא צריך עוד!!!
וכשמדברים על יכולות אז השאלה היא אילו יכולות....
אז בסדר לספרדים יש יכולת סלסול מדהימה, בעיני הספרדים זה נשמע מדהים ובעינינו- האשכנזים(במילה עדינה מאוד-)פחות.
בתכלס אולי ליותר ספרדים יש יכולות ושם שרים חסידי.ישראלי זה בדכ נשמע טוב מאוד אבל אין הרבה שיש להם יכולות וואו!! (וודי הוכחה לזה שבתחילת הקול הבא היה נשמע שיש רק ספרדים כשכולם שם התחילו לשיר ולאט לאט התחיל להתאזן.....) -
@גילה
דבר ראשון את לא צריכה לומר אצלינו האשכנזים כי אני גם,
ובכלל לא מספיק מה שיש לתימנים, הייתי רוצה לשמוע עוד תימנים, כי אין הרבה בזאנר החרדי
והיכולות של הספרדים זה לא רק סלסול, זה הרבה מעבר לזה!!!
(רוצה פירוט? זה יהיה קצת בושה לנו בתור אשכנזים...)
וחוץ מזה, תני לי זמרים אשכנזים שמסוגלים ויש להם את היכולות לעשות מה שספרדים עושים,
אין כאילו, וזאת ההוכחה המוחצת לכך, שאין מה לעשות, אפשר להמשיך להתכחש, אבל הספרדים עולים עלינו, (בלי קשר עכשיו האם זה יפה או לא...) מה אנחנו יכולים לעשות? -
@גילה אוקי, עכשיו אני מבינה,
הכל טוב ויפה, אם את כותבת שלא כל כך רואים את זה, אז כנראה את לא כל כך רואה את זה, במילים אחרות, פחות מבינה בזה,
ולכןןן את לא נהינת מזה,
מי שמבין בזה, ויודע לשמוע את זה, לא רק שזה עובר לו באוזן, הוא יכול גם להינות מזה...
ולהיפך, מי שלא מבין בזה, וזה סתם עובר לו באוזן, אז זה יכול ממש לצרום לו....
מבינה? -
@גילה אני זוכרת באמת שבקול הבא היו הרבה מתמודדים ספרדים שניסו לחקות את חיים ישראל ואביעד גיל אמר להם שהוא שומע את חיים ישראל בקול שלהם הם צריכים להיות הם ולא מישהו אחר. ולגבי סילסולים זה ברור שלספרדים יש את היכולת המולדת לזה זה בא יחד עם האוכל החריף כנראה ולכן לאוזן ספרדית זה נהדר ואילו אשכנזי שינסה לסלסל זה ישמע משונה כי זה לא טבעי. אבל לאוזן אשכנזית זה לא יפריע כל כך כמו לאוזן ספרדית אבל ברגע שזמר ספדי שר בעיבריס זה ישמע מוזר לאוזן אשכנזית בדיוק אותו דבר.