האם ספרדים טובים יותר?
-
@מחשב-נייד אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
לא שהם פחות טובים, אבל עובדתית הם זמרים פחות מוכרים.
ומה הכותרת?
-
@מחשב-נייד אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
לא שהם פחות טובים, אבל עובדתית הם זמרים פחות מוכרים.
כי לא נותנים להם במה בציבור האשכנזי..
עוד פעם- שלא ישמע שאני מתריסה- אני לגמי מבינה.
שמעתי פעם מורה אשכנזיה שאמרה לנו-"המוזיקה שלכם מחוללת אצלנו"...
סבבה- מקבלת, זה לא המקום שלכם- אתם לא חייבים להכיר את כל הזמרים- אלא אם כן איזה אשכנזי יעשה לשירים הללו קאבר... -
לגבי התימנים
לפני 15 שנה בערך אני חושבת שרוב הזמרים החרדים היו תימנים
ובאמת עם השנים הכמות של התימנים ירדה
אבל אין ספק שתימנים נולדים עם גרון ומוזיקליות
(נראה לי שבציבור הכללי יש אחוזים גבוהים של זמרים תימנים) -
@ארגנטינה מוזיקה ספרדית מקפיצה מתאימה לחאפלה אבל בשביל לאהוב אותה חייבים להיות מהמגזר מי שלא פשוט יברח ממנה (זה מזכיר מאוד את החתונות אצל הערבים להבדיל יש לא רחוק ממני שכונה ערבית וככה זה נשמע בדיוק).ואי אפשר שאשכנזים יאהבו את זה כל עדה והזמירות שלה .
-
@אייצ-ית
שאלו בפוסט הראשון למה פחות ענקי הזמר מזרחיים
ועניתי שכדי שיהיו ענקי זמר צריך שבגדול לא רק העדה של הענק המסוים יקשיבו להם אלא יקשיבו להם מכל הסגנונות
והרבה יותר מזרחיים מקשיבים גם למוזיקה חסידית לעומת פחות אשכנזים שמקשיבים למוזיקה תימנית וכו'@אייצ-ית אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
לא הבנתי- אם את לא מכירה שירים שלהם זה הופך אותם לפחות טובים?
ובכלל לא אמרתי שהם לא טובים
@אייצ-ית אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
גם אשכנזים לא מכירים שירים שחצו עולמות..
שירים שמאוד הצליחו בדכ גם אשכנזים מכירים
@אייצ-ית אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
כמה הכירו את ישי ריבו עד הדואט שלו עם מוטי?....
זה אותו דבר- אם זמר מזרחי לא יעשה דוואט עם אשכנזי מוכר- לעולם לא תדעו עליו, או על שיריו.אני אישית הכרתי ואהבתי עוד קודם הדואט ומאמינה שעוד הרבה ככה, אין לי מושג מי הכיר רק מהדואט
-
@ארגנטינה אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
@גילה אבל תכלס המוזיקה האשכנית יותר מקפיצה לא שמוזיקה ספרדית לא מקפיצה למי שמבין......זה סוג אחר של הקפצה......
זה תלוי איזה סוג של מוסיקה מזרחית
המוסיקה המזרחית מורכבת מכל כך הרבה סוגים
כל עידה באה עם השירים שלה ובנוסף יש את המזרחי הישראלי שזה סוג אחר של מזרחי
אז יש מוסיקה מזרחית שמקפיצה ויש שפחות...@ארגנטינה אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
@ברוריה אז למה רוב הספרדים אוהבים מוזיקה אשכנזית?
מי זה הרוב?
יש כאלו שאוהבים ויש שלא
ובאותה מידה אפשר להגיד שהאשכנזים אוהבים מוזיקה ספרדית
לדעתי הרוב שומעים גם וגם@גילה אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
אין לי מושג מי הכיר רק מהדואט
יש המון שהכירו רק מהדואט
כל האלו ששומעים רק מוסיקה חסידית -
@יעלה תכל"ס גם בישיבות הספרדיות וגם בסמנרים הספרדים וגם ברדיו ספרדי רוב השירים הם אשכנזים....
לא בדיוק...
ואני אומרת את זה מקרוב.@גילה אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
אני אישית הכרתי ואהבתי עוד קודם הדואט ומאמינה שעוד הרבה ככה, אין לי מושג מי הכיר רק מהדואט
את זה לא כולם! או לפחות לא הרוב...
@גילה אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
ובכלל לא אמרתי שהם לא טובים
מתנצלת! לא אחזתי..
-
@יעלה תכל"ס גם בישיבות הספרדיות וגם בסמנרים הספרדים וגם ברדיו ספרדי רוב השירים הם אשכנזים....
משה קליין סיפר שאפילו בחתונה של הבת של אריה דרעי הוא שר כל החתונה חסידי
ואז הוא התחיל לשיר איזה שיר אחד מזרחי (הרי זה חתונה של הבת של דרעי) ומיד רצו עליו מכל הכיוונים שיפסיק את זה מיד -
@סודי-ביותרררררררר כי כדי לרקוד נורמלי צריך מוזיקה חסידית
-
@סודי-ביותרררררררר נווו כי הוא היה שר שיר מזרחי בחתומנ של בהת של אריה דרעי אז היו אומרים שהיה בחתונה שירים "פרנקים".....וזה פדיחה לאריה דרעי
-
@סודי-ביותרררררררר אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
משה קליין סיפר שאפילו בחתונה של הבת של אריה דרעי הוא שר כל החתונה חסידי
ואז הוא התחיל לשיר איזה שיר אחד מזרחי (הרי זה חתונה של הבת של דרעי) ומיד רצו עליו מכל הכיוונים שיפסיק את זה מידהוא לא פונקציה..
תלויהקהל יעד.
אל תסתכלו מצומצם- יש עוד אלפים מעבר למה שאתם מכירים...@גילה אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
@סודי-ביותרררררררר כי כדי לרקוד נורמלי צריך מוזיקה חסידית
יש בזה משו..
אבל גם לתימנים יש ריקודים..וגם למרוקאים..וגם לגרוזיינים...ולשאר העדות- ככה שמזרחי לא מסתכם בחפלה שאתם שומעים בסט... -
@ארגנטינה נראה לי שזה הרוב הצעירים הספרדים כי הם גדלו רובם בישיבות אשכנזיות ושמעו שירים אשכנזים . אני לא בטוחה שהם אוהבים מוזיקה אשכנזית פשוט הם התרגלו לזה גם אני חושבת שפעם פחות השמיעו בתחנות רדיו שירים ספרדים אמיתיים גם היום זה לא מאוד קורה אז הציבור פחות חשוף לזה והאמת שלדעתי זה חבל כי זאת הגירסא דינקותא שלהם.
-
@ארגנטינה כי הם טוענים שזה המוזיקה הכשרה
יש להם משהו צודק
אני גדלתי גם במוסדות ספרדים וגם אשכנזים וכבוגרת אני מבינה אותם שזה מוזיקה שיכולים לפקח עליהאני אישית לא אוהבת את המוזיקה הזאת אבל יש בזה משהו כי ברגע ששומעים מזרחי זה ברגע גולש גם לזמרים לא כ"כ ואני מעדיפה לעצור פה