האם ספרדים טובים יותר?
-
@אינספריישן אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
האם גם אתם חושבים שספרדים שרים טוב יותר מאשכנזים?
אני לגמרי מסכימה עם זה...
רק מה- לא באופן גורף. ואני אסביר למה.זה בדיוק כמו שישאלו אדם-"מה יותר טוב תפו"א או מלפפון.../מה טוב יותר עוגה או לחם.."?!
אדם עם יכולות ווקאליות יכול להיות בכל המגזרים...רק מה- אני חושבת שאצל האשכנזים פחות מפתחים יכולות..יותר משקיעים בתוכן השיר ..בהברה..וכו' ואילו אצל המזרחיים יש המון דגש על פיתוח הווקאל והיכולת לשלוט בהמון תחומים...בתור מזרחית- ברור שלמזרחיים יש יותר אופציות (אל תשכחו שיש שם את התימנים...שתופסים חלק נכבד במוזיקה...וכל הספרדים שמשקיעים בחזנות..וכד') - אבל אני לא אשלול מישהי שתבוא ותגיד שלאשכנזים יש גם זמרים טובים..כי אני לא שולטת בזה.
בקיצור- לא הייתי מגדירה את זה שהספרדים יותר טובים, אלא יש להם קשת רחבה יותר שהם שולטים בה...דבר שאומר המון במוזיקה.
-
@מנאששש אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
סתם הערה: תימנים לא כ"כ קשורים לספרדים (זה כמו לומר שחסידים הם אשכנזים)
הם לא קשורים לספרדים- אבל במוזיקה הם מוגדרים כמזרחיים..
@מחשב-נייד אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
@vip
כמה זמרים תימנים יש?.....אביעד גיל
מידד טסה
חיים ישראל
אבישי אשל
איציק אשל
דוד צוברי
ציון גולן
יחיאל נהרי
ארז יחיאל
אלעד שאער
עוזיה צדוק
אביתר צדוק
מאיר חג'בי
איתי עמרן
אליקם בוטה
אודי דמארי
..
בקיצור..יש עוד הרבה.. להמשיך?... -
@מנחם-רינמן אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
@גילה ממש לא כי אם הזמר הוא זה שעושה את השיר לדוגמה אם היו נותנים לארי איל לבד לשיר את השיר אבא זה לא היה מצליח לכן ניתן לומר שאשכנזים עושים יותר אבל מבחינה מוזיקלית ספרדים יותר וראיה כמו אלחנן לאחדד
שתי הדוגמאות שהבאת נכונות ויפות אבל כידוע דוג' לא מוכיחות
ולכן לא ניתן לומר שאשכנזים עושים יותר ולא שספרדים מוזיקליים יותר
הגיוני שיש יותר ספרדים / אשכנזים בעולם שיותר מוזיקליים וטובים בשירה אבל זה לא אומר כלום על אדם יחיד -
-
@מנחם-רינמן אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
מבחינה מוזיקלית ספרדים יותר וראיה כמו אלחנן לאחדד
אלחנן אלחדד טוב אבל מה עם קליין -ברי יוסי גרין בנצי שטיין פינקי ובר הרשי וינברגר דודי קאליש האחים שניצלר
את לא יכולה על סמך מלחין אחד לומר שהספרדים יותר טובים
כמו שאני לא אומרת על סמך כל הדוגמאות שלי שהאשכנזים יותר
כל אחד והזאנר שלו -
@אייצ-ית אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
אביעד גיל
מידד טסה
חיים ישראל
אבישי אשל
איציק אשל
דוד צוברי
ציון גולן
יחיאל נהרי
ארז יחיאל
אלעד שאער
עוזיה צדוק
אביתר צדוק
מאיר חג'בי
איתי עמרן
אליקם בוטה
אודי דמאריוואלה, היה לי בראש רק את מידד טסה, אבל תעשי רשימה של זמרים חסידים או ישראלים היא תהיה כפול כפול כפול.
גם אם יש הרבה הם עדיין מיעוט ואין פה ממש "גדול זמר"
-
@גילה אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
@מחשב-נייד בהחלט
חוץ מזה שרב הרשימה פה לא מוכרת להרבה מהאנשיםהגזמת! מוכרת גם מוכרת!(הרשימה והזמרים מוכרים)
את יכולה לכתוב שא-ת לא מכירה. -
@אחות-קטנה הם מעבדים פחות מלחינים
-
@מנחם-רינמן מה הקשר מה זה משנה צעבד לא צריך להיות מוזיקאי רק מלחין לא הבנתי אותך
-
@מנחם-רינמן נכון אבל עדיין הספרדים יותר טובים הגב אני שכנזי
-
@מנחם-רינמן
סליחה שיורדים עליך פה
אל תעלב זה לא אישי...
-
אני חושבת שלזמרים ספרדים בציבור החרדי אין מספיק תחומים להוכיח את עצמם במוזיקה כי אין להם מספיק במות וכמעט לא כל הציבור מכיר אותם וממילא לא יודעים עליהם מספיק וגם כמעט אין זמרים ספרדים צעירים אוטנטיים כולם רוב הזמרים הספרדים ותיקים ומבוגרים וגם רוב הציבור הספרדי גדל בחינוך אשכנזי ליטאי כך שהם התרגלו לסגנון שירה אשכנזי למרות שבטח בבית הם גדלו על מוזיקה ספרדית.
-
@מחשב-נייד אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
תעשי רשימה של זמרים חסידים או ישראלים היא תהיה כפול כפול כפול.
זמרים ישראלים זה משו אחר- זה כבר משטלב מכל העדות..
אבל אם אערוך רשימה של אשכנזים יהיה בה גג 10 חסידים שאני מכירה...
ובואי נגיד
שאת לא מכירה את הזמרים- כי זה לא הז'אנר שלך- אני מכירה עוד עשרות כאלו ששרים.@מחשב-נייד אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
גם אם יש הרבה הם עדיין מיעוט ואין פה ממש "גדול זמר"
לצערי- 'גדולי הזמר התימנים' ערקו מהציבור שלנו...ואני בטוחה שאם אכתוב כאן שמות- 98 אחוז מהמשתמשים מכירים לפחות שיר אחד שלהם.. פשוט הקרירה שלהם היא לא במגזר שלנו..אבל היא ענקית..
לא שזה גאווה..אבל זה מראה את היכולות..@גילה אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
חוץ מזה שרב הרשימה פה לא מוכרת להרבה מהאנשים
לך!
או לכאלה שלא שומעים את הז'אנר הזה- בדיוק כמו שאני לא מכירה את כל הזמרים שתזכירו חוץ מהמוכרים מאוד...