איך אתם מגדירים היום מוזיקה חסידית?
-
@ארי-רוזנבלט לא הבנתי אז על מה אני אמור להסתכל על זה שבילדות שלו הוא כן שר נורמלי זה משאיר אותו חסידי?
היום הוא שר את שירי ישי ריבו וכל אלה מבחינתי זה לא חסידי! נקודה!!! -
פוסט זה נמחק!
-
@שורקולא אמר באיך אתם מגדירים היום מוזיקה חסידית?:
מוזיקה חסידית זה חסידית אוטנטית, כמו הדיסקים של לחיים טיש. ויש חסידי לייט, שזה מנדי וייס וכדו'. ויש מוזיקה שמושרת ע"י חסידים שזה לא חסידי בכלל!!! כמו מוטי ויזל וכדו'.
וכל אלה כמו שוואקי קמפה וכל אלו, הם מסלפים את המוזיקה החסידית בזה שהם קורים לעצמם חסידי. בושה וחרפה ליהדות!אתה באמת בטוח שקמפה ושוואקי קמו ואמרו: 'חבר'ה, אנחנו מוזיקה חסידית, ברור? כולם חייבים לקרוא למוזיקה שלנו מוזיקה חסידית' או שאולי הם פרסמו בחוצות 'שוואקי - מוזיקה חסידית'
לא הם קראו לעצמם ככה. זה משהו שנהיה עם השנים, שהליטאי נקרא חסידי. לא מתכוונים לחסידים אמיתיים אלא פשוט ליטאי - לא בעברית אלא בהברה אשכנזית, לשון הקודש.
-
@שורקולא
מוטי ויזל עדיין נקרא זמר חסידי, כי השירים שלו הם שירים חסידיים מובהקים
זה שהוא שר גם שיריםשל עונים להגדרה הזאת באירועים, לא עושה אותו "אויס" זמר מהז'נאר של המוזיקה החסידית@שורקולא אמר באיך אתם מגדירים היום מוזיקה חסידית?:
בושה וחרפה ליהדות!
לחסידות, התכוונת מן הסתם...
-
@שורקולא אמר באיך אתם מגדירים היום מוזיקה חסידית?:
וכל אלה כמו שוואקי קמפה וכל אלו, הם מסלפים את המוזיקה החסידית בזה שהם קורים לעצמם חסידי. בושה וחרפה ליהדות!
וחוצמזה - מסלפים? מי סילף פה? גם פריד שר בלשון הקודש ולא בהברה חסידית. מי סילף את מי, פריד את שמילי או שמילי את פריד?
אף אחד לא סילף. פעם היה מקובל ששרים בהברה אשכנזית. במשך השנים נהיה גם מקובל שגם חסידים שרים בהברה שלהם מבית אבא.
-
פוסט זה נמחק!
-
@ב-ב
פעם היתה מוזיקה יהודית עם היחודיות שלה --כמו 4 בבות ,ויהי נעם -שירי טישים -וכ"ו
לדעתי ואולי זה ישמע מצחיק אבל --היום מוסיקה חסידית זה תלוי במראה של הזמר
אם הזמר נראה חסיד במראה שלו - --זה נקרא חסידי
אפילו שזה מלא בטרנסים בהשפעה של רוחות המערב
ואם הוא קצת יותר מודרני ---זה כבר על התפר של האלטרנטיבי -{-ויש הרבה כאלה }
ואם יש לו מראה {לא שחור לבן } אבל יש לו כיפה -והוא מועיל בטובו לא לשיר תכנים בעייתיים
זה נקרא - אלטרנטיבי ממש
הגבולות השתבשו לגמרי -- בלי להכנס לשאלה אם זה טוב או לא - כי כולם נהנים מהמצב -
@אילן-פ בדיוק, באמת הזמרים תלויים בהופעה החיצונית, מצד אחד שרים יותר שירים עם מקורות, מצד שני, קצת מפריע לי שזמרים חסידיים צדיקים אמיתיים יכולים לשיר פתאום- "אני מתפלל על הילדים שלי" או "התקווה" זה ממש מוריד מהערך של הזמר, מכל הערכה שלי אליו..., אתם שמורים- אז עד הסוף, תשמעו שירים כאלה, אבל אל תשמיעו.....
-
@עלא נכון, אבל בסופו של דבר הם צריכים לשרת קהל ולא תמיד באמת זה הם.
ומצד שני ההופעה החיצונית היום של כולם נהייתה כ"כ מזעזעת שזה עצוב מאד
בעזרת ד' בלילה מנצח הקרוב יהיה תוכנית על זה אני מתכוונת לעלות לשידור ולדבר קהל, עם, ועדה על הופעה חיצונית
זה מזעזע מתי יבינו את זה???????????????? -
@כ-פ אמר באיך אתם מגדירים היום מוזיקה חסידית?:
@אילן-פ זה נכון, קצת עצוב.
לכן קשה להגדיר את המוזיקה החסידית בהגדרה מדויקת, כי כולם שרים את כל הסגנונות.
זה לא עצוב בכלל - כי המוזיקה מאוד התפתחה --ויש מלא השפעות -- ואולי זה טוב
אבל לפחות לא נשקר לעצמינו
צריך להיות אמיתיים - ולהבין שרב המוסיקה היום היא לא --- יהודית בטהרתה -
@אילן-פ
אני אומר לכם אין על המוזיקה החסידית השורשית האוטנטית
אז נכון אתם רק שומעים את השם אהרל'ה סאמט נהיה לכם סחרחורת ושחור בעניים ושלא אגלוש לשמות עוד יותר...
אבל מה לעשות שהמוזיקה הזאת הכי טהורה ויפה לכו תנסו שווה נסיון -
@מלך-הקלידנים נכון זה המוזיקה הכי טובה שקיימת בסוף
תמיד אני אומרת כולם מגיעים לאותה נקודה.
ותיכף רק את זה ישמעו שום שיר אחר לא.
אנשים בסופו של דבר מחפשים אמת ושם יש את זה ובגדול.
גם מרגישים את זה בשירים עצמם. -
@מלך-הקלידנים אף אחד לא דיבר נגד, ח"ו. המוזיקה החסידית אכן מדהימה ואוטנטית, וביננו החסידים יודעים לעבוד.
אבל זה השאלה כאן בנושא - האם המוזיקה החסידית האוטנטית זה דווקא המוזיקה בהברה חסידית, או שהכוונה היא לכל הנוסטלגיים - מבד, פריד (שאמנם שניהם חסידים אבל שרים בהברה ליטאית).