מעריצים זמרים או לא
-
נפלא לראות שרוב האנשים מגדירים את עצמם כלא מעריצים זמרים.
אני חושב שההגדרה במעבר לבין לאהוב את הזמר ברמה המיקצועית לבין להעריץ
זה אם מעניין אותנו עוד כמה פרטים עליו חוץ מזה שהוא שר.....
כמו איפה הוא גר איפה למד איזה חסיד הוא כמה ילדים יש לו......
אם נגזים יותר איזה רכב יש לו ואם עוד יותר נביט בתמונה שלו באיזה מסעדה......
תסתכלו בעידכוני מוזיקה מה מעלים שם..........
מה לעשות זה קיים וזה מסקרן.......
לא יודע למה אבל ככה זה.........
לטעמי זה רמה מסוימת של הערצה......
הרי אף פעם לא נתעניין על המוכר במכולת או אפילו על המוכר בחנות של חליפות איפה הוא למד וכו'....... -
@123-0 אמר במעריצים זמרים או לא:
זה אם מעניין אותנו עוד כמה פרטים עליו חוץ מזה שהוא שר.....
@123-0 אמר במעריצים זמרים או לא:
הרי אף פעם לא נתעניין על המוכר במכולת או אפילו על המוכר בחנות של חליפות איפה הוא למד וכו'.......
לא מסכימה.
על כל זמר שני בערך אני עושה חיפוש (קצת מידע עליו, ראיונות וכו'), וזה ממש לא הופך אותי למעריצה שלו... -
@hhkkkk מסכים עם כל מה שכתוב אבל כל זה בשכל.
כשמתחילים עם הרגש של האדם אז זה משתנה כי אתה שומע שירים של זמר מסויים אפילו עדיין לא הכרת ואין לך מושג מי זה ואז נהנת מהקול שלו אז אתה בודק מי זה ככה מתחילה כל הערצה למשהו או מישהו אתה מתחבר לדבר בגלל הדבר בעצמו או מה שיוצא ממנו במקרה שלנו זה השירים שיוצאים ממנו ואז אתה בודק עליו "מכיר" אותו יותר טוב ומגיע גם להערצה לא חושב שלהגיד שהוא זמר טוב ולחפש עליו בגוגל או לקרוא ויקיפדיה עליו זה נקרא הערצה מי שחושב ככה לא יודע ולא ראה מה זה הערצה מימיו.
אגב ככה מגיעה הערצה למפיקים, מעבדים או נגנים גם כי אתה שומע חומרים שהם מוציאים ויוצרים כמובן למי שמכיר את העבודה שלהם ואת הטאצ' שלהם ומתמכר לנגיעה שלהם במוזיקה ומפתח מזה הערצה. -
כל הענין הזה שיש היום הערצה לזמרים מגיע גם הרבה מצידם ומצד ההתקדמות הטכנולוגית,
היום על כל אלבום יש תמונה של הזמר, הם כל היום מעלים סרטונים שלהם בכל מקום וכו'
ממילא אנשים מרגישים חיבור אישי לדמות, אפילו שהם לא ראו ולא דיברו איתו בחיים (תחשבו על זה שאין לנו מושג באמת מי הם... ואם יש מה להעריץ בהם) -
@shlomo-habani ןלכן צריך להפריד בין השכל לרגש לעצור ולחשוב רגע! מי הוא למה אני מעריץ אותו
כי כמו שכתבתי יש מספיק ת''ח שיש מה להעריץ אותם. -
@חדווווה אמר במעריצים זמרים או לא:
כל הענין הזה שיש היום הערצה לזמרים מגיע גם הרבה מצידם ומצד ההתקדמות הטכנולוגית,
היום על כל אלבום יש תמונה של הזמר, הם כל היום מעלים סרטונים שלהם בכל מקום וכו'
ממילא אנשים מרגישים חיבור אישי לדמות, אפילו שהם לא ראו ולא דיברו איתו בחיים (תחשבו על זה שאין לנו מושג באמת מי הם... ואם יש מה להעריץ בהם)זה ממש נכון פעם לא ידעתי איך נראה למשל אברהם פריד או מרדכי בן דוד כן ידעתי איך הם נשמעים זה כל ההבדל מאז שהתחילו להשקיע בחוברות האלבומים וכן כשהמדיה התרחבה לעוד תחומים אז פתאום רואים יותר מידי את כולם מה שלא היה פעם ויותר זמרים בעיקר החדשים לוקחים את הרעיונות מהעולם הכללי ששם זה מקובל ואז אנשים משלנו מתחילים להיפתח יותר ויותר ואין לדבר הזה סוף.
-
זה כל אחד איך הוא תופס ת'מילה הערצה.
יש כאלה שמבחינתם הערצה זה שאתה שומע את אותם שירים של זמר מסויים בלופים,
יש כאלה שזה כשאתה מגיע למצב של שיגעון,
ויש כאלה שזה-------תכלס להעריץ ישות מסויימת, זמר שחקן או מי שלא יהיה, זה לא מגיע ממקום בריא בנפש. (אני מתכוונת הערצה עיוורת מה שנקרא, לא לאהוב לשמוע שירים של זמר מסויים...)
אבל-
כל אחד יכול למצוא ת'צמו מעריץ מישו, בציבור שלנו פחות נחשפים לכל מיני אז זה קיים אולי פחות, או מתחת לפני השטח...
זה תלוי נטו בנו מה אנחנו עושים עם עצמנו,
(ואם אתם כאלה שמעריצים, תשבו עם עצמכם ותבדקו טוב על מה זה יושב, כי בטוח זה יושב על משו... גם אם לא נעים להגיע לזה...)||אפילו שטחנו ת'נושא הזה היה בא לי להגיב||
-
הגדרה למעריץ מתוך "המכלול":
הערצה היא רגש אנושי שבו אדם מגלה הערכה רבה, לרוב לא ביקורתית, כלפי אדם אחר, תופעה או עצם. הערצה קשורה בדרך כלל להתפעלות רבה מהאחר וממעשיו. המעריץ נוטה לייחס לנערץ כמעט אך ורק תכונות חיוביות, ונוטה להתעלם, להדחיק או להכחיש קיום תכונות שליליות בנערץ. פן אופייני אחר של הערצה הוא נטייה לביטול עצמי, ולהעמדת המעריץ מול הנערץ כמי שערכו פחות במידה ניכרת מזה של הנערץ, או לאמוד את רצונותיו כחשובים פחות מאלו של הנערץ.סוגי הערצה
ניתן להבחין במספר סוגים עיקריים של הערצה:הערצת אדם לאדם:
בסוג זה של הערצה, המעריץ מתייחס לאדם אחר באופן לא ביקורתי ככליל השלמות מכל או מרוב הבחינות. לרוב, מאופיינת הערצה כזו בנטייה להאדיר תכונות חיוביות באדם הנערץ, ולמזער, להתעלם, או להגדיר כחיוביות תכונות שליליות של הנערץ. כאשר המעריץ מכיר את הנערץ באופן אישי, לובשים יחסיהם לעיתים קרובות דמות של הענקת שירותים שונים של המעריץ לנערץ. כאשר המעריץ אינו מכיר את הנערץ באופן אישי, או שההכרות ביניהם שטחית ורופפת, יש בדרך כלל גם תפקיד חשוב, מנקודת מבטו של המעריץ, להשתייכות לקבוצת מעריצים והשתתפות בפעולות פולחניות שונות שמוקדן הוא הנערץ.האדם הנערץ הוא באופן טיפוסי מצטיין בתחום פעילות מסוים, או בעל תכונה בולטת ההופכת אותו לחריג ובולט. תחושת ההערצה גורמת למעריץ להאדיר עוד יותר את מידת ההצטיינות או הבולטות של הנערץ, כשהוא מלווה האדרה זו לעיתים קרובות בהמעטה בערך עוסקים אחרים בתחום או בביטול יכולותיו הוא בתחום הפעולה.
כאשר התחושה מלווה גם ביכולת לביקורת שקולה והתייחסות עניינית לצדדים החיוביים והשליליים בנערץ, הרגש הוא הערכה ולא הערצה. (ע"כ רלוונטי)
וכאן המקום לכל אחד לחשוב שוב האם הוא מעריץ זמרים....
-
-
לחפור על זמר על ההיסטוריה שלו ומה הוא עשה בדיוק ומתי וכמה ילדים יש לו ואיפה הם לומדים וכו'...
זה הערצה!
זה לא הערכה, כי הוא אולי לא מבטל את עצמו אבל הוא כן מרגיש אליו קשר עמוק! -
@אנונימית אמר במעריצים זמרים או לא:
ברור שאף אחד לא מבטל את עצמו בפני אף זמר...
הלוואי וזה היה נכון...
אני חושבת שתשאירו את זה כמשאלה....
אי הידיעה או ההתעלמות מהערצה לא גורמת לכך שאנשים לא מבטלים את עצמם.... כי זה קיים פלוס.
אנשים לא יודעים אולי להשים בדיוק את הנקודה במה הם מבטלים- אבל אם ילכו לשורש המעשים שלהם, זה נובע מהתבטלות מוחלטת!
ואני בכוונה לא שמה כאן דוגמאות!! -
פוסט זה נמחק!
-
@חיה-במקרנצ-יק-0
במה בדיוק זה הערצה?
כשאדם מרגיש חיבור כלפי דמות-מתעורר רצון לדעת כמה שיותר על הדמות.
ואני לא חושבת שאנשים בוגרים מבטלים את עצמם בפני דמויות...