שירים עם מילים מהמקורות או לא
-
אצל החסידים גראמען והשאר עיברית קצר ולעיניין.
-
@ברוריה זה ממש מצחיק
כי נוצר היום מצב שלאותו פסוק יש עשרות שירים בלחנים שונים -
@סודי-ביותרררררררר לגמריי אפילו מרדכי הוציא כמה גרסאות לקה רבון [רובם עולים אצלינו לשולחן שבת ]
-
יש משהו שבשירים מהמקורות לפעמים זה לא נוגע כי לא באמת מבינים מה השיר אומר
(למשל בשיר "לא ימלט" לא הצלחתי להבין מה הוא רצה להגיד לנו בשיר הזה)
לדעתי, אם כבר מילים מהמקורות, אז גם עוד בית שמסביר את הפסוק ומה הוא אומר לנואני אישית מתחברת יותר למילים מקוריות, אבל בתנאי שהם עם מסר טוב ומספיק נוגעים בפנים...
-
בעיני גם לשירים עם מילים מקוריות עשויה להיות משמעות סימלית בעיני השומע.
הבעיה היא שבציבורים מסויימים שירים כאלו נתפסים כבעיתיים. -
@זברה צודקת.
וזה יותר ממזעזע.
לשיר מילות קודש - במנגינות פופ ורוק רעשניות, מלוות בקליפים שלא יביישו את הראפר הגוי הטוב ביותר -
זה ביזוי הקודש והפיכתו המוחלטת לחול. והרבה מעבר לכך.אני לא אנקוב בשמות על מנת להימנע מלשו"הר - אולם יד לפה והאזניים ירעשו---
-
@זברה זה לדעתי חלק מהבעיה היום
סגנון השירה של היום לא מתאים למילים מהתנ"ך
כשיש שירים עם לחן שקט ומרגש אני הרבה יותר אוהבת שלוקחים מילים מהמקורות, לדעתי הופך ליותר מרגש,
ולא! לא חסר מאיפה לקחת מילים התורה היא אינסופית
בכללי לא אוהבת את זה שכל אחד מחבר בעצמו לעצמו מילים על רמה או שבלי, אוקי מדי פעם יוצא מילים יפות אפשר להשתמש בהם, אבל ממש מגוחך בעיני שכל העולם מפזם לעצמו מילים מטופשות.... -
@גילה תלוי איזה זמרים אבל יש כאלה שהמילים שלהם ממש ממש לא מטופשות.
אבל במוזיקה החסידית באמת השירים שהם לא מהמקורות המילים שם טפשיות להחריד (לטעמי)
אבל לא חסר זמרים שמחברים שירים יפים ומרגשים.
אני ספציפית לא מתחברת לסגנון של השירים מהמקורות היום, יש שירים יפים אבל זה הישנים יותר. -
@גילה אני בד"כ מתחברת יותר לשירים ישראלים עם מילים בעברית, אבל חשבתי קצת על השירים מהמקורות שאני אוהבת, ואני חושבת שזה מאוד תלוי בצורה שהזמר שר, כי לדעתי בשיר 'עוסק בתורה' של קובי ברומר (שאני מאוד מתרגשת ממנו) קובי בעצמו התרגש מהמילים והתחבר אליהם ולכן זה ריגש את כולם, הוא לא סתם לקח איזה "טוב לי תורת פיך" שהמציאו על זה אלף שירים (אני לא חלילה מזלזלת במילים האלו שהן גם מיוחדות כשחושבים עליהם, אבל היום זמרים ששרים את זה כבר התרגלו למילים והם לא באמת חושבים על המילים ואז זה לא מרגש, אם זמר פתאום יתרגש מזה מאוד וישיר, אני בטוחה שגם מזה יהנו)
-
@תמר-מהמרכז אמר בשירים עם מילים מהמקורות או לא:
אוקי זה בכל שיר שהזמר צריך להתחבר למילים ולהביע אותם בשירה
ובזה באמת קובי אלוף!!! בכל שיר שומעים מה רוצא לומר ולהביע -
@גילה ברור שזה בכל שיר, אבל בשיר מהמקורות הרבה יותר חשוב להתחבר למילים, כי זה לא מילים מהשפה שאנחנו מדברים, זה שפה אחרת, גבוהה יותר. אם ניקח את ברומר נגיד, אז את השיר "כמה טוב ה'" הרבה זמרים יכולים לשיר ואנשים יאהבו את זה למרות שזה לא קובי, אבל את השיר נטיעות או עוסק בתורה זמרים אחרים לא בטוח היו מתחברים למילים ואז אנשים לא היו מתחברים לשירים האלו.