אלבום או קליפ?
-
אני חושבת שכיום , בעולם המדיה אלבום כבר לא תופס , ודוגמא מצוינת היא שמחה פרידמן , שהוציא אלבום שלם שמורכב (כמעט )רק מסינגלים שהוא כבר הוציא .
זמר שיוציא וישקיע באלבום יתאכזב לגלות שכיום , בין אם זה טוב ובין אם זה רע , אם לא הוצאת סינגל - אתה זמר שלא קיים . -
בעיני, וסליחה על הנחרצות, הקליפים היום שיוצאים חדשים לדקות, לא שווים גם לא את חורי המכנסיים של רקדני הדיסקו,
אם השיר טוב הוא יכנס ויתפוס גם בלי קליפ, מקסימום מצגת פאור פוינט עם המילים.
כמו שכתבתי באשכול הסמוך, האמנים הגדולים באמת ממש אבל ממש לא מוציאים קליפים כל רגע,
וכשהם מוציאים, הדגש ניתן לשירה, למוזיקה, למשחק והבעה של השיר,
ממש לא ליין בשר ואנשי דלא מעלי שמזיזים את איברי גופם אנה ואנה בסחרור חושים,
וגם לא בתצוגת רכבים שלא מביישת אוליגרך מתחיל.
היום אין קשר בין הקליפ לבין תוכן השיר, אלא רק בין רכב לנהג ותו לא.
אמנים גדולים באמת משקיעים בשיר, במקהלה, במילים ובעיבוד, באלבום ובתוצאה הכללית.
ממש לא בקליפים, וגם אם כן, לא הקליפים הזולים (עם רכבים ויינות יקרים להחריד)הרבה יותר קל להשקיע בחברות פרחחים שירקדו ויאכלו וישתו,
מאשר באלבום מעובד, שכל שיר בו ישאר יותר מאר הקליפ שישקע בתהומות היוטיוב. -
@תמר-מהמרכז נכון , אבל עלות של סינגל היא פחותה בהרבה מעלות של אלבום שיכול מאוד לא להצליח !
-
@ארגנטינה אמר באלבום או קליפ?:
@תמר-מהמרכז ומי שיש לו אמונה תמימה אז הוא מבדיל בין דיסק לבין קליפ....
נו..נו..
ברור שצריך אמונה בהכל.
אבל שורה תחתונה צריך לעשות השתדלות,
ועל זה הדיון פה.
אם עדיף קליפ או אלבום.
ואם כבר..
אז דעתי ברור שקליפ.
כי בתור פריצה אדם לא יכול לפרוץ באלבום, קליפ מאפשר לו יותר אופציות להגיע לקהל גדול יותר.
ויותר מזה אני אתן עוד כמה סיבות למה קליפ ולא אלבום.- בד"כ כשתעשו חיפוש גוגל על שיר מהיר שתרצו לשמוע, לא תחפשו אלבום. כי לאף אחד אין 'עצבים' לשבת למיין. אלא לכתוב שיר וזהו.
- באלבום צרי להשקיע בכמה שירים בו זמנית . מינימום 10, דבר שצורך יותר אנרגיות- ואוטומטי פחות משקיעים בהמון חזיתות. ובקליפ משקיעים בפול גז על משו אחד.
- בדור שלנו קליפ מושך פי כמה מסינגל ללא קליפ. תתווכחו או יהיו כאלה שיגידו שהם לא. שורה תחתונה רוב הדור הזה צורך קליפים ולא סינגל ללא צפייה.
- בקליפ הזמר יכול להביא את עצמו בכמה מובנים. או בריקוד, או בהבעות פנים, או בצורת הופעה וכו'- דבר שמוש פי כמה מרק לשמוע סינגלים.
-
@מ-ב אבל צריך להבין כיכול להיןת שקליפ חןתר מושך אבל צריך גם להסתכל על הצד של הזמר שהשקקיע על הדיסק...ובדרך כלל זה כמעט פי מיליון יותר השקעה ולכן ההרכה צריכה להיות יותר גדולה.זה לא חכמה להוציא סתם קליפ הא נראה את כל אלה שמוצאים סתם קליפ משקעים באלבם....
-
@ארגנטינה ברור שאני אעריך יותר זמר שעבד והוציא אלבום!אבל אני חושבת שחכמה יותר גדולה להוציא את כל המשאבים על קליפ מושקע ומעניין עם רעיון מקורי שבאמת יתפוס מאשר להוציא אלבום שלם שאין לך מושג אם הוא יעניין מישהו.....בינינו, קליפ זה דבר שתמיד מעניין ותמיד נחמד לראות........
-
באופן אישי יותר מעניין אותי לראות קליפ.
ואני יעריך מאוד אם לא מדובר בקליפ מילים!
ברגע שיש קליפ-זה קידום לזמר עצמו.
למשל-רפאל מלול-אם לא היה ל-'מה הסיפור ' קליפ, לא היתי נכנסת אליו, ואפילו לא מכירה את השם!
לפני שעושים אלבום עושים קליפים...... וכשהזמר מוערך ומוכר-אז שיוציא אלבום, או שיעשה כמו שמשה קליין-חדד עשה-הוא שיחרר כמעט את כול השירים מהאלבום. -
@תהילוש מצד אחד זה נכון לשחרר קודם סינגלים עם קליפ ואז לצרף הכול לאלבום אחד כי זה שווה בגלל השיווק אבל מצד שני עזבו את הצד של השיווק י זה לא מענין שיש אלבום ביחד עם סינגלים דוגמאת משה קליין כי אתה מכיר כבר את רוב האלבום לכן אני טוען שצריך אלבום חדש וביחד עם זה קליפים של יכירו את השירים מהאלבום אלה אם כן שיר אחד או 2 להיטים ממש [לא צריך להסכים אתי ]
-
זה נכון שיותר אנשים צופים בקליפים, ויש שירים שלא היינו שומעים אם לא היה להם קליפ.
אבל הקליפ לא עוזר לשיר להיות יפה, שיר יפה באמת יתפרסם טוב גם בלי קליפ, ושיר לא טוב כלום לא יעזור לו.
וכמו שאמרה:@martinez אמר באלבום או קליפ?:
בעיני, וסליחה על הנחרצות, הקליפים היום שיוצאים חדשים לדקות, לא שווים גם לא את חורי המכנסיים של רקדני הדיסקו,
אם השיר טוב הוא יכנס ויתפוס גם בלי קליפ, מקסימום מצגת פאור פוינט עם המילים.
כמו שכתבתי באשכול הסמוך, האמנים הגדולים באמת ממש אבל ממש לא מוציאים קליפים כל רגע,
וכשהם מוציאים, הדגש ניתן לשירה, למוזיקה, למשחק והבעה של השיר,
ממש לא ליין בשר ואנשי דלא מעלי שמזיזים את איברי גופם אנה ואנה בסחרור חושים,
וגם לא בתצוגת רכבים שלא מביישת אוליגרך מתחיל.
היום אין קשר בין הקליפ לבין תוכן השיר, אלא רק בין רכב לנהג ותו לא.
אמנים גדולים באמת משקיעים בשיר, במקהלה, במילים ובעיבוד, באלבום ובתוצאה הכללית.
ממש לא בקליפים, וגם אם כן, לא הקליפים הזולים (עם רכבים ויינות יקרים להחריד)הרבה יותר קל להשקיע בחברות פרחחים שירקדו ויאכלו וישתו,
מאשר באלבום מעובד, שכל שיר בו ישאר יותר מאר הקליפ שישקע בתהומות היוטיוב.היום הקליפים בתת רמה, אין קליפ בלי יין ורקדנים מגוחכים שמורידים את כל הרמה.
כל זמר צריך להיות שחקן רקדן וכו' וכו', ואם זמר לא מוציא קליפים אז הוא לא שווה.
זה יפה שמידי פעם מוציאים קליפ, אבל כשכל דקה יוצא קליפ חדש וכל הקליפים באותו סגנון זה מאבד את הטעם...
וסתם אני חושבת שהמוזיקה החרדית היום בשפל היסטורי.... -
@מ-ב אני חושבת שזה כן משנה,
כי כשאני פותחת קליפ אם השיר לא יפה או שזה לא אומן שאני אוהבת אני בדרך כלל יכבה אחרי כמה שניות. כל הקליפים אותו דבר בשינוי פרצופים הבנו תרעיון.
ברור שקליפ רואים יותר, אבל זה לא מה שיגרום לנו אחרכך לשמוע את השיר עוד פעם. -
@זברה אמר באלבום או קליפ?:
@מ-ב אני חושבת שזה כן משנה,
כי כשאני פותחת קליפ אם השיר לא יפה או שזה לא אומן שאני אוהבת אני בדרך כלל יכבה אחרי כמה שניות. כל הקליפים אותו דבר בשינוי פרצופים הבנו תרעיון.
ברור שקליפ רואים יותר, אבל זה לא מה שיגרום לנו אחרכך לשמוע את השיר עוד פעם.את כבר מדברת על משו אחר..
על התוכן של הקליפ וההגשה שלו.
אגב-
אם את מכבה על כל אומן שאת לא מכירה, את לא נותת אופציה לאמנים חדשים להכנס...
ומסתבר..שכולם התחילו מאיזה קליפ עלוב או סינגל..ופרצו רק אחרי שבאמת האזינו לתוכן שלהם... -
@תהילוש אמר באלבום או קליפ?:
@אייצ-ית אמר באלבום או קליפ?:
@זברה בזה את צודקת לגמרי!!!
אולי אחרי 10 פלוס שנה שהם יהיו בתעשייה הם יפרצו..
גם ריבו היה כך...
אין ממה להתרגש..חחממש ככה . הוא הוציא כמה דיסקים לפני שהתפרסם...
ואם כבר האלבומים הללו שהוא הוציא לא תפסו...
הנה עוד הוכחה למה צריך קליפ.
מה שהוא פרץ איתו זה הקליפ של תוכו רצוף אהבה....