אלבום או קליפ?
-
@ברוריה זה לא כל כך נכון נגיד לאברהם פריד יהיה פחות צורך להוציא אלבום כי כהלה יש לו די והותר אבל לזמר עם כמה סינגלים יהיה הרבה יותר משמעותי ומרגש להוציא קליפ למרות שהיום לדעתי לפני שאתה מוציא אלבום תוציא קליפ כדי שנכיר אותך קצת יותר אבל מבחינת האומן לדעתי עדיף אלבום
-
@חסיד-אוטנטי בוא נשאל ככה, יש מישהו שירוץ לקנות עכשיו את האלבום של קמפה? כי אני לא, והשיר שלו "אני חושב על ירושלים" (חוץ מזה שהוא טוב כשלעצמו) תפס הרבה בגלל הקליפ, תחשבו מה היה קורה אם הוא סתם היה שיר אחד מתוך אלבום.
-
@תמר-מהמרכז נוו אז מה היה קורה?
-
@ארגנטינה אמר באלבום או קליפ?:
@תמר-מהמרכז נוו אז מה היה קורה?
יכול להיות שהשיר לא היה תופס לנו את האוזן במיוחד הוא היה בסך הכל עוד שיר מאלבום
-
@תמר-מהמרכז אמר באלבום או קליפ?:
@חסיד-אוטנטי בוא נשאל ככה, יש מישהו שירוץ לקנות עכשיו את האלבום של קמפה? כי אני לא, והשיר שלו "אני חושב על ירושלים" (חוץ מזה שהוא טוב כשלעצמו) תפס הרבה בגלל הקליפ, תחשבו מה היה קורה אם הוא סתם היה שיר אחד מתוך אלבום.
ואם לא היה לו דיסקים בעבר לא היינו שומעים על הקליפ הזה...
-
@תמר-מהמרכז אין חולק שיש שמצליחים יותר ויש פחות. אחד כמו קמפה שההופעות שלו זה יותר בתקופות מסוימות בשנה לא אמור להצליח בקליפ כך.
הבאת דוגמא את משה קליין רק חבל ששכחת את בערך 500 קליפים אחרים שיצאו.. ופחות שמענו עליהם. -
@תמר-מהמרכז אבל תכלס יש מלא קליפים " מושקעים" שלא ממש מצליחים..וכן ההפך....הכל זה רק ענין של סי"ד...
-
ברגע שקונים אלבום צרכים להתמודד עם לפחות חצי אלבום שמשעמם אותנו ולא הבנו למה הוצאנו על הדבר הזה הרבה כסף מיותר בדרך כלל מה ששומעים ברדיו זה הלהיטים ולא את השירים האפורים את זה מגלים מתי שקונים את הדיסק ( זה כמו חתול בשק) .
-
@תמר-מהמרכז ומי שיש לו אמונה תמימה אז הוא מבדיל בין דיסק לבין קליפ....
-
אני חושבת שכיום , בעולם המדיה אלבום כבר לא תופס , ודוגמא מצוינת היא שמחה פרידמן , שהוציא אלבום שלם שמורכב (כמעט )רק מסינגלים שהוא כבר הוציא .
זמר שיוציא וישקיע באלבום יתאכזב לגלות שכיום , בין אם זה טוב ובין אם זה רע , אם לא הוצאת סינגל - אתה זמר שלא קיים . -
בעיני, וסליחה על הנחרצות, הקליפים היום שיוצאים חדשים לדקות, לא שווים גם לא את חורי המכנסיים של רקדני הדיסקו,
אם השיר טוב הוא יכנס ויתפוס גם בלי קליפ, מקסימום מצגת פאור פוינט עם המילים.
כמו שכתבתי באשכול הסמוך, האמנים הגדולים באמת ממש אבל ממש לא מוציאים קליפים כל רגע,
וכשהם מוציאים, הדגש ניתן לשירה, למוזיקה, למשחק והבעה של השיר,
ממש לא ליין בשר ואנשי דלא מעלי שמזיזים את איברי גופם אנה ואנה בסחרור חושים,
וגם לא בתצוגת רכבים שלא מביישת אוליגרך מתחיל.
היום אין קשר בין הקליפ לבין תוכן השיר, אלא רק בין רכב לנהג ותו לא.
אמנים גדולים באמת משקיעים בשיר, במקהלה, במילים ובעיבוד, באלבום ובתוצאה הכללית.
ממש לא בקליפים, וגם אם כן, לא הקליפים הזולים (עם רכבים ויינות יקרים להחריד)הרבה יותר קל להשקיע בחברות פרחחים שירקדו ויאכלו וישתו,
מאשר באלבום מעובד, שכל שיר בו ישאר יותר מאר הקליפ שישקע בתהומות היוטיוב. -
@תמר-מהמרכז נכון , אבל עלות של סינגל היא פחותה בהרבה מעלות של אלבום שיכול מאוד לא להצליח !
-
@ארגנטינה אמר באלבום או קליפ?:
@תמר-מהמרכז ומי שיש לו אמונה תמימה אז הוא מבדיל בין דיסק לבין קליפ....
נו..נו..
ברור שצריך אמונה בהכל.
אבל שורה תחתונה צריך לעשות השתדלות,
ועל זה הדיון פה.
אם עדיף קליפ או אלבום.
ואם כבר..
אז דעתי ברור שקליפ.
כי בתור פריצה אדם לא יכול לפרוץ באלבום, קליפ מאפשר לו יותר אופציות להגיע לקהל גדול יותר.
ויותר מזה אני אתן עוד כמה סיבות למה קליפ ולא אלבום.- בד"כ כשתעשו חיפוש גוגל על שיר מהיר שתרצו לשמוע, לא תחפשו אלבום. כי לאף אחד אין 'עצבים' לשבת למיין. אלא לכתוב שיר וזהו.
- באלבום צרי להשקיע בכמה שירים בו זמנית . מינימום 10, דבר שצורך יותר אנרגיות- ואוטומטי פחות משקיעים בהמון חזיתות. ובקליפ משקיעים בפול גז על משו אחד.
- בדור שלנו קליפ מושך פי כמה מסינגל ללא קליפ. תתווכחו או יהיו כאלה שיגידו שהם לא. שורה תחתונה רוב הדור הזה צורך קליפים ולא סינגל ללא צפייה.
- בקליפ הזמר יכול להביא את עצמו בכמה מובנים. או בריקוד, או בהבעות פנים, או בצורת הופעה וכו'- דבר שמוש פי כמה מרק לשמוע סינגלים.
-
@מ-ב אבל צריך להבין כיכול להיןת שקליפ חןתר מושך אבל צריך גם להסתכל על הצד של הזמר שהשקקיע על הדיסק...ובדרך כלל זה כמעט פי מיליון יותר השקעה ולכן ההרכה צריכה להיות יותר גדולה.זה לא חכמה להוציא סתם קליפ הא נראה את כל אלה שמוצאים סתם קליפ משקעים באלבם....