לימוד נגינה -קלידים טכניקות ועוד ...
-
לא ממש הייתי קורא הכל על אפס טיפים אז אני יהיה הראשון
מי שמנגן על אורגן ורוצה שהנגינה שלו תיהיה יותר כמו פסנתר שיפרק אקורדים וינגן אותם בקצב מסויים לדוגמא Am לפרק ל~לה דו מי ולעשות בקצב לדוגמא~ לה מי דו מי לה מי דו מי וכן הלאה באקורדים הבאים מי שמתחיל ומסתבך עם הקצב שישים מטרונום ברקע ויפרק לפי הקצב
מי שרוצה להתחיל לנגן בגיטרה ולומד אקורדים מספר עצה שלי אל תקפצו לפריטות זה יגיע עם הזמן כל אקורד תפרטו בהתחלה רק פעם אחת על המיתרים
מי שלא מנגן בכלל ורוצה להתחיל לנגן אבל אינלו ממש זמן להשקיע בללמוד אז לפי מה שאני מכיר עדיף להתחיל מחלילית אפשר לקנות כזאת בערך במאה שקל למשו איכותי ויש ספרי לימוד בכמויות שמסבירים איך להפיק את הצלילים ולנגן נכון (עולה בערך ארבעים שקל)
-
@טיטו אמר בלימוד נגינה -קלידים טכניקות ועוד ...:
אל תקפצו לפריטות זה יגיע עם הזמן
זה לא בטוח נכון יכול להיות שכן כדאי קצת להתקדם.
-
@מנאששש בגלל זה אמרתי לפרוט כל פעם פעם אחת על כל אקורד וזה שלא יפרגנו כי זה לא ישמע טוב אז אני יכול להבטיח לך שאם הוא יתאמן על מעברים מהירים זה ישמע הרבה יותר טוב מאשר אם הוא יעבור לאט ויפרוט מקצועי כי זה ישמע דיסק תקוע כשהוא עובר בין אקורדים
-
@מנאששש בגלל זה אמרתי לפרוט כל פעם פעם אחת על כל אקורד וזה שלא יפרגנו כי זה לא ישמע טוב אז אני יכול להבטיח לך שאם הוא יתאמן על מעברים מהירים זה ישמע הרבה יותר טוב מאשר אם הוא יעבור לאט ויפרוט מקצועי כי זה ישמע דיסק תקוע כשהוא עובר בין אקורדים
אפשר פשוט לנגן את הבסיס של המשקל של השיר כגון 3\4 = [משמאל לימין]
-
@מנאששש אמר בלימוד נגינה -קלידים טכניקות ועוד ...:
אל תקפצו לפריטות זה יגיע עם הזמן
זה לא בטוח נכון יכול להיות שכן כדאי קצת להתקדם.
לא בדיוק..
כי זה כמו עוגה.
אם תרצה שהיא תראה טוב- קודם תעשה את הקצפת..וכל הקישוטים- ואח"כ רק תשקיע בבסיס- שזה המצרכים שמייצרים את העוגה כדי שתהיה טעימה ונורמלית לאכילה. אז אתה עושה טעות- כי כל הקישוטים יהרסו והעוגה תצא זוועה.
אבל אם תכין את הבסיס טוב- ואח"כ את כל הקישוטים והחיצונית- העוגה תהא מושלמת.
ככה בניגון-
קודם להשקיע במעבר של האקורדים. שהמיתרים יהיו לא חסומים כשפורטים עליהם.
ורק אז הפריטות המתקדמות יותר. -
@אייצ-ית אמר בלימוד נגינה -קלידים טכניקות ועוד ...:
@מנאששש אמר בלימוד נגינה -קלידים טכניקות ועוד ...:
@אייצ-ית לא התכוונתי ללמוד פריטות מסובכות, רק לא מידי פשוטות.
בהחלט.
תלוי על איזה שיר עובדים.זה לא משנה
בכל שיר אפשר לנגן פריטה פשוטה
לא חייב שזה יהיה הפריטה שבשיר המקורי...