זמרים חילונים בשירים דתיים
-
מה אתם אומרים על שירים של זמרים חילונים שהמסר שלו או המילים שלו "כשרות" האם זה אומר שזה שיר בסדר או שעצם היות הזמר חילוני השיר גם אם הוא נקי ואפילו כשהוא שיר לקב"ה, פגום ואסור?
-
@טיטו היה על הנושא הזה דיון ענק. [פה בפורום, לא מוצאת כרגע קישור..]
אבל הוא לא נגמר , כל כל אחד בדעתו!! -
@פונץ-בננה אמר בזמרים חילונים בשירים דתיים:
@טיטו היה על הנושא הזה דיון ענק.
אבל הוא לא נגמר , כל כל אחד בדעתו!!כי דיון לא נועד כדי לשכנע אלא כדי להביע דיעה...
@טיטו אמר בזמרים חילונים בשירים דתיים:
מה אתם אומרים על שירים של זמרים חילונים שהמסר שלו או המילים שלו "כשרות" האם זה אומר שזה שיר בסדר או שעצם היות הזמר חילוני השיר גם אם הוא נקי ואפילו כשהוא שיר לקב"ה, פגום ואסור?
אני שמעתי רב שטוען שזה בעייתי.
-
מה אתם אומרים על שירים של זמרים חילונים שהמסר שלו או המילים שלו "כשרות"
כול הכבוד לו שהוא שר נקי. וכשר.
האם זה אומר שזה שיר בסדר או שעצם היות הזמר חילוני השיר גם אם הוא נקי ואפילו כשהוא שיר לקב"ה, פגום ואסור?
מבחינה הלכתית? הבנתי שמותר, הרי הוא לא שר כאן שירי תועבה.
מבחינת הרגש-אני לא שומעת, או יותר נכון משתדלת לא לשמוע.
ברגע ששומעים את הזמר ששר עם המילים הכשרות, רוצים פתאום לשמוע עוד שיר שלו, והופ-זה לא בדויק כשר... אבל, לא נורא, נחליק.. והדרך לתהום לא רחוקה.
(אומרת מניסיון) -
זה מאוד בעייתי כי זה נותן לזמרים כאלו לגיטימציה לבוא בקהל חרדי ומנגד הציבור החילוני יפיץ אחר כך שהציבור החרדי בעצם לא ממש חזק והם מרמים אותם כביכול זה בעיה גדולה וגם לשמוע שיר כביכול קודש מאדם מחלל שבת ואולי אוכל דבר אחר זה אסור
-
@ברוריה אמר בזמרים חילונים בשירים דתיים:
מנגד הציבור החילוני יפיץ אחר כך שהציבור החרדי בעצם לא ממש חזק והם מרמים אותם
נראה לי שקצת נסחפת,
-
@ברוריה השאלה אם הלגיטימציה הזאת לא טובה כי זה יכול לגרום להם להוציא יותר שירים 'דתיים'
ואז מה? יותר יקבלו את השירים שלהם בגלל זה? וזה יהיה בסדר ככה? אני לכשעצמי לא קונה את זה באופן כללי כי אני בדרך כלל יודעת שזה לא בא מתוך רצון להתקרב ליהדות בדרך כלל
-
@טיטו לדעתי הדיון הוא רק על זמרים מתנדנדים כמו 'עקיבא' ודומיו שבונים על הציבור שלנו,
אבל 'עומר אדם' עם מודה אני, או 'שלומי שבת' עם אין עוד מלבדו,
הציבור שלנו לא מעניין אותם, והם בחחחיים לא מתכננים מופע נפרד או משהו כזה, כך שהלגיטימציה לא תשפיע.. -
שמעתי פעם מאיש חינוך ידוע שלפני שאתה נותן לבנך (או לעצמך) לשמוע שיר של זמר מסוים, תחשוב לעצמך האם היית רוצה שאותו הזמר ידבר עם בנך ויעביר לו מסרים, תובנות, דעות ועוד... אם היית מרחיק את בנך ממנו, אל תתן לו לשמוע את השירים שלו, כי בשיר, גם אם הוא נשמע סתמי יש בו מסרים עמוקים שעוברים אל השומע בין אם הוא רוצה ובין אם לא...
תחשבו פעמיים לפני שאתם שומעים... -
@ברוריה אמר בזמרים חילונים בשירים דתיים:
@ברוריה השאלה אם הלגיטימציה הזאת לא טובה כי זה יכול לגרום להם להוציא יותר שירים 'דתיים'
אני בדרך כלל יודעת שזה לא בא מתוך רצון להתקרב ליהדות בדרך כלל
תתפלאי אבל יש דבר בשם קו זכות וכן לדעתי בלי שום קו זכות הם שרים מתוך קרבה אמיתית להשם ויש זמרים חילונים שבכו בשירים כאלה וסתם לידיעה אני יודע גבירוש שרוב הזמרים מתקרבים ליהדות חלקם אפילו תפילין ושיעורי תורה
-
ברעיון יש על זה כבר נושא בפורום.
https://miktzav.com/topic/754/דיון-מה-דעתכם-על-זמרים-לא-דתיים-שכותבים-שירים-עם-משמעות-דתיתדנו שם רבות אם זה מותר..אסור..טוב או רע..
אם אתם שואלים לדעתי- אז הנה היא.תמשיכו שם את הדיון..זה נושא מאוד טעון..
ו..
כמו ש @פונץ-בננה אמרה..זה דיון שנשאר פתוח. לא חושבת שאפשר לסגור אותו. -
-