קוונטייז לאודיו (בקיובייס)
-
הקלטתם כלי וירטואלי במידי, הקצב לא ישב בול
הפיתרון? שניה לבחור וללחוץ על קוונטייז...
אבל מה קורה שהקלטת כלי חי והוא לא טייט? (יעיל גם לשירה שלא הכי בקצב...)בואו נראה איך אפשר לקוונטייז גם אודיו...
אני מצרפת קובץ שעליו אני יעבוד
אני מצרפת אותו עם מטרנום כדי שתשמעו את הבעיות שיש לו בקצב
ראשוני עם מטרנום.mp3כדי להתחיל לתקן נלחץ דאבל קליק על הקובץ אותו רוצים לתקן
בצד שמאל נבחר בחלונית Hitpoints
המטרה שלנו בחלק הזה היא שיהיה Hitpoints בכל Transient (הרגע של המכה בתוף/ הפריטה על המיתר, בד"כ אפשר לראות את זה בעיניים)
ב Threshhold אנחנו יכולים לבחור את הנקודה ממנה הקיובייס יזהה את הטרנזייט ויסמן שם Hitpoints (האיטפונט מסומך כקו אנכי במיקום של הטרנזייט)
אם נבחר שם ערך גבוה מידי הוא לא יקלוט את כל הטרנזייט, ואם נבחר ערך נמוך מידי הוא יזהה טרנזייט במקומות שאין באמת טרנזייט
לכן צריך לשים לב לבחור ערך שאת רוב הטרנזייטים הוא יזהה בצורה נכונה
(הסתכלו בשני צילומי המסך ותראו את ההבדלים בינהם)כמעט תמיד אחרי שבחרנו את ה Threshhold נצטרך לעבוד קצת ידני לתקן את הטעויות
כדי לתקן נלחץ על Edit Hitpoints
אם נלחץ בין שני אינטפוינטס נשמע את הסגמנט הבודד וכך נוכל לעבור על הכל ולבדוק שבאמת כל סגמנט הוא צליל בודד
כדי להוסיף היטפוינט נלחץ על קונטרל הסמן יהפוך לסימן של עיפרון ואז נקליק עם העכבר על המיקום שבו צריך להוסיף
כדי למחוק היטפונט נלחץ על שיפט, הסמן יהפוך ל X ונקליק עם העכבר על האיטפוניט המיותר.כשכל האיטפוינטס במקום נבחר הכל (Ctrl+A) ונבחר Create Warp Markers
ונראה שהאדיו וורפ יהפוך להיות כתום
(זה יגרום של כל האינטפוינטס יהפכו לוורפ שעם הוורפ אפשר למתוח ולקצר אודיו)
עכשיו נעבור ל AudioWarp ונבחר שם Free Warp
בכלי הזה נוכל למתוח ולקצר בחופשיות את האודיו ולהושיב את הטרנזייט על הגרידיש אפשרות גם לקוונטייז אוטומטי
נבחר הכל (Ctrl+A)
ניכנס לחלונית של הקוונטייז כך:
(1) נבחר גריד לפי מה שמנוגן
(2) נבחר אם זה יתקן 100% או פחות (אני אוהבת לעשות 60% לפעמים פעמיים, כדי להשאיר קצת אנושיות)
(3) נדליק את ה AudioWarp (חובה!!) כדי שהוא יוכל להשתמש ולשנות את הוורפ
(4) נבחר קוונטייזאני מצרפת את הקובץ הסופי אחרי התיקונים שכאן
סופי עם מטרנום.mp3 -
-