מדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???
-
@ביביסט אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
נכון, יש עוד מוצלחים יותר ופחות, אבל משהו מטורף, עמיד לאורך זמן, מקצועיות אמיתית- חסר!!!
אני לא חושבת שחסר.
יש בעיה אחרת.
שכל זמר שעומד בפרמטרים הללו, בדור שלנו, הוא כבר לא נמצא בצד החרדי. וזו הבעיה.לצערנו,
יש המון זמרים שהתחילו להצליח. בהחלט כבשו במות..הוציאו אלבומים..וכו'. והיום.. אי אפשר לומר שהם חרדיים...אני חושבת שיש פרמטר נוזף למה 'אין מקום למלך חסידי'. כדוגמת פריד ו מ.ב.ד-
פשוט מאוד..
הדור כל כך השתנה...הדרישות שונות..המוזיקה היום מאוד אלקטרונית..די טכנית..פחות הנשמה.
אין היום הרבה זמרי נשמה אמיתיים. שכל המטרה שלהם זה לבוא לשמח ותו לא. יש היום צדדים נוספים. דבר שמוריד מהזמרים.
את מ.ב.ד. אני אומנם לא מכירה, אבל הבנתי שהוא היה ענק. את פריד אני מכירה ואפשר להעיד עליו שהוא זמר נשמה!! לא סתם הוא הצליח. הייתי אומרת שגם ריבו הוא זמר נשמה- אבל הוא לא חסידי..ככה שהוא יורד מהפרק.בקיצור-
כל מה שצריך זה זמר ששר נקי וטהור. ו...שישמור על המעמד שלו בציבור שלנו- על אף שקשה היום להריץ את המוזיקה החסידית האמיתית בעקבות הדור. -
@ר-כהן אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
@אייצ-ית יש גם היום זמרים חסידיים ששרים מהנשמה ומשקיעים בשירים שלהם ובלחנים (ולא עושים את האלקטרוני...) ולצערי לא נהפכים למלכים
קחי לדוגמא את שלמה כהן וזאנוויל ויינברגר (לא יודע האם את מכירה...)אומנם אני לא מכירה באמת שירים שלהם אישית.. אבל דווקא בגלל הדיונים על זאנוויל פתחתי איזה סירטון יוטיוב כי ראיתי שדיברו עליו הרבה. לא הבנתי מילה ממה שהוא שר.
יש מצב שהוא זמר נשמה. לא חולקת!! ו..האמת זה גם נראה כך-
אבל גם ציינתי בפוסט למעלה-
שהדרישות של הדור שונות היום. כי אותו זמר שר לסוג קהל מסוים, לעומתו פריד למשל- שר בעוד הברות..לא רק אידיש או חסידית אותנטית.
לגבי שלמה כהן אני לא מכירה..אז אין לי דעה בעניין. -
יורשה לי לחלוק על הנחות היסוד המובלעת בכותרת? אני רק מזכירכמה שמות:
ישי ריבו
מוטי שטיינמץ
עקיבא תורג'מן
יונתן שיינפלד
בערי וובר
מרדכי שפירא
ואני מזכיר, כוכב בסדר גודל צץ מפעם בהרבה זמן, כדי שלא תהיה אינפלציה... -
גם יכול להיות שצרכים לשנות את הכינוי כי מלך כבר לא יהיה
-
@אני-אני-הוא הוא התכוון בהשוואה למעמד שלהם וסגנון השירה. לא יורשים טבעיים אלא מחליפים.
שמילי אונגר באמת גדול, וזאנוויל ענק. -
@הללויה אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
יורשה לי לחלוק על הנחות היסוד המובלעת בכותרת? אני רק מזכירכמה שמות:
ישי ריבו
מוטי שטיינמץ
עקיבא תורג'מן
יונתן שיינפלד
בערי וובר
מרדכי שפירא
ואני מזכיר, כוכב בסדר גודל צץ מפעם בהרבה זמן, כדי שלא תהיה אינפלציה...הם באמת זמרים מדהימים, אחד אחד, אבל אף אחד מהם הוא לא "המלך", אין מה לעשות, ירידת הדורות... הם לא מגיעים אפילו לקרסולי הרמה המוזיקלית של אברהם פריד וMBD עם כל הכבוד ועם כל זה שאני אוהבת לשמוע גם אותם.
-
@אייצ-ית אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
אני לא חושבת שחסר.
יש בעיה אחרת.
שכל זמר שעומד בפרמטרים הללו, בדור שלנו, הוא כבר לא נמצא בצד החרדי. וזו הבעיה.לצערנו,
יש המון זמרים שהתחילו להצליח. בהחלט כבשו במות..הוציאו אלבומים..וכו'. והיום.. אי אפשר לומר שהם חרדיים...אני חושבת שיש פרמטר נוזף למה 'אין מקום למלך חסידי'. כדוגמת פריד ו מ.ב.ד-
פשוט מאוד..
הדור כל כך השתנה...הדרישות שונות..המוזיקה היום מאוד אלקטרונית..די טכנית..פחות הנשמה.
אין היום הרבה זמרי נשמה אמיתיים. שכל המטרה שלהם זה לבוא לשמח ותו לא. יש היום צדדים נוספים. דבר שמוריד מהזמרים.
את מ.ב.ד. אני אומנם לא מכירה, אבל הבנתי שהוא היה ענק. את פריד אני מכירה ואפשר להעיד עליו שהוא זמר נשמה!! לא סתם הוא הצליח. הייתי אומרת שגם ריבו הוא זמר נשמה- אבל הוא לא חסידי..ככה שהוא יורד מהפרק.בקיצור-
כל מה שצריך זה זמר ששר נקי וטהור. ו...שישמור על המעמד שלו בציבור שלנו- על אף שקשה היום להריץ את המוזיקה החסידית האמיתית בעקבות הדור.זה דיי מזכיר את פלונטר החזנים מאי אז....
למה רק יוסלה רוזנבלט הוא "המלך"? יש והיו עוד הרבה טובים עם יכולות מדהימות, אבל בכל אופן רק יוסלה נקרא המלך.
והתשובה דיי ברורה - רק יוסלה שמר על הצביון. רק הוא לא הסכים להופיע במעורב עם נשים וכד'....
ככה היום למרבה הצער, כמה זמרים טובים יש ששומרים על עצמם חזק ולא נמצאים בירידה רוחנית ודרומה משם?
כמה עסוקים במהות של המוזיקה? כמעט ולא....
יש גדולים בהחלט אבל להגיע לרמה של "מלך" צריך יותר מזה.
חוץ מזה, מ.ב.ד ופריד (וגם קרליבך) הם פורצי דרך - ואת הראשונים זוכרים!
(במאמר מוסגר אפשר לומר שישי ריבו הוא ג"כ בהחלט פורץ דרך בסגנון מוזיקה. אבל הוא דתי ולא חרדי ככה שזה לא רלוונטי.)
ו-לא לשכוח! למלכים שלנו היו 40 שנה לפחות כדי לההפך לכאלה. לכל הזמרים החדשים כמה שנים יש במוזיקה?נ.ב. לא מכירה את מרדכי בן דוד????
את רצינית?!!!!!!!! -
@מישי אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
נ.ב. לא מכירה את מרדכי בן דוד????
את רצינית?!!!!!!!!כן..
ולמען האמת. לא בקטע רע.
למוזקה החסידית בכללי נפתחתי רק בגלל האתר פה ודיונים שונים.
אם לא בחיים לא הייתי שומעת עליהם... אולי באיזה סטים בחתונות..אבל לא מעבר.. -
@מישי אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
והתשובה דיי ברורה - רק יוסלה שמר על הצביון. רק הוא לא הסכים להופיע במעורב עם נשים וכד'....
ככה היום למרבה הצער, כמה זמרים טובים יש ששומרים על עצמם חזק ולא נמצאים בירידה רוחנית ודרומה משם?לא הייתי אומר כך,
וכי פריד לא הופיע בפני קהל מעורב אוהו הופיע .... ועד היום מופיע בפני קהל ישראלי מעורב לגמרי...
רק מה פריד בכל זאת חבדני"ק אז מחד גיסא יכול ללכת עם חולצה כחולה ומאידך גיסא יכול למחרת ללכת עם השמונה בגדים של החבדני"ק הקלאסי עם הכובע והפראק.....
וגם מב"ד אמנם הופיע פחות מפריד אבל עדיין.... ואמנם בשנותיו האחרונות הוא יותר התחזק... אבל פעם הוא היה יותר מופיע בפני מעורב .... -
@אני-אני-הוא אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
וגם מב"ד אמנם הופיע פחות מפריד אבל עדיין.... ואמנם בשנותיו האחרונות הוא יותר התחזק... אבל פעם הוא היה יותר מופיע בפני מעורב ....
עד שהעירו על זה פעם רבנים ככה שמעתי פעם ואז השתנה
-
כל זמר שהופיע בהאסק הופיע מעורב
זה הישתנה שם בשנים האחרונות בגלל מוטי שטינמץ שלא הסכים לבוא אם אין הפרדה -
@אני-אני-הוא הכל נכון.
ולא כ"כ התכוונתי להשוואה המדוייקת אלא לרעיון.
תכלס זה המצב היום - אין (כמעט) זמר שנמצא היום בשוק ולא נמצא רחוק מהמקום שבו הוא נמצא לפני שהוא יצא לשוק.
וזה עצוב.
אבל זה מוכח כשעסוקים בחיצוניות ומתעסקים בחיצוניות משקיעים פחות בתוכן והתוצאות בהתאם.