מדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???
-
@אייצ-ית אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
אני לא חושבת שחסר.
יש בעיה אחרת.
שכל זמר שעומד בפרמטרים הללו, בדור שלנו, הוא כבר לא נמצא בצד החרדי. וזו הבעיה.לצערנו,
יש המון זמרים שהתחילו להצליח. בהחלט כבשו במות..הוציאו אלבומים..וכו'. והיום.. אי אפשר לומר שהם חרדיים...אני חושבת שיש פרמטר נוזף למה 'אין מקום למלך חסידי'. כדוגמת פריד ו מ.ב.ד-
פשוט מאוד..
הדור כל כך השתנה...הדרישות שונות..המוזיקה היום מאוד אלקטרונית..די טכנית..פחות הנשמה.
אין היום הרבה זמרי נשמה אמיתיים. שכל המטרה שלהם זה לבוא לשמח ותו לא. יש היום צדדים נוספים. דבר שמוריד מהזמרים.
את מ.ב.ד. אני אומנם לא מכירה, אבל הבנתי שהוא היה ענק. את פריד אני מכירה ואפשר להעיד עליו שהוא זמר נשמה!! לא סתם הוא הצליח. הייתי אומרת שגם ריבו הוא זמר נשמה- אבל הוא לא חסידי..ככה שהוא יורד מהפרק.בקיצור-
כל מה שצריך זה זמר ששר נקי וטהור. ו...שישמור על המעמד שלו בציבור שלנו- על אף שקשה היום להריץ את המוזיקה החסידית האמיתית בעקבות הדור.זה דיי מזכיר את פלונטר החזנים מאי אז....
למה רק יוסלה רוזנבלט הוא "המלך"? יש והיו עוד הרבה טובים עם יכולות מדהימות, אבל בכל אופן רק יוסלה נקרא המלך.
והתשובה דיי ברורה - רק יוסלה שמר על הצביון. רק הוא לא הסכים להופיע במעורב עם נשים וכד'....
ככה היום למרבה הצער, כמה זמרים טובים יש ששומרים על עצמם חזק ולא נמצאים בירידה רוחנית ודרומה משם?
כמה עסוקים במהות של המוזיקה? כמעט ולא....
יש גדולים בהחלט אבל להגיע לרמה של "מלך" צריך יותר מזה.
חוץ מזה, מ.ב.ד ופריד (וגם קרליבך) הם פורצי דרך - ואת הראשונים זוכרים!
(במאמר מוסגר אפשר לומר שישי ריבו הוא ג"כ בהחלט פורץ דרך בסגנון מוזיקה. אבל הוא דתי ולא חרדי ככה שזה לא רלוונטי.)
ו-לא לשכוח! למלכים שלנו היו 40 שנה לפחות כדי לההפך לכאלה. לכל הזמרים החדשים כמה שנים יש במוזיקה?נ.ב. לא מכירה את מרדכי בן דוד????
את רצינית?!!!!!!!! -
@מישי אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
נ.ב. לא מכירה את מרדכי בן דוד????
את רצינית?!!!!!!!!כן..
ולמען האמת. לא בקטע רע.
למוזקה החסידית בכללי נפתחתי רק בגלל האתר פה ודיונים שונים.
אם לא בחיים לא הייתי שומעת עליהם... אולי באיזה סטים בחתונות..אבל לא מעבר.. -
והתשובה דיי ברורה - רק יוסלה שמר על הצביון. רק הוא לא הסכים להופיע במעורב עם נשים וכד'....
ככה היום למרבה הצער, כמה זמרים טובים יש ששומרים על עצמם חזק ולא נמצאים בירידה רוחנית ודרומה משם?לא הייתי אומר כך,
וכי פריד לא הופיע בפני קהל מעורב אוהו הופיע .... ועד היום מופיע בפני קהל ישראלי מעורב לגמרי...
רק מה פריד בכל זאת חבדני"ק אז מחד גיסא יכול ללכת עם חולצה כחולה ומאידך גיסא יכול למחרת ללכת עם השמונה בגדים של החבדני"ק הקלאסי עם הכובע והפראק.....
וגם מב"ד אמנם הופיע פחות מפריד אבל עדיין.... ואמנם בשנותיו האחרונות הוא יותר התחזק... אבל פעם הוא היה יותר מופיע בפני מעורב .... -
@אני-אני-הוא אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
וגם מב"ד אמנם הופיע פחות מפריד אבל עדיין.... ואמנם בשנותיו האחרונות הוא יותר התחזק... אבל פעם הוא היה יותר מופיע בפני מעורב ....
עד שהעירו על זה פעם רבנים ככה שמעתי פעם ואז השתנה
-
כל זמר שהופיע בהאסק הופיע מעורב
זה הישתנה שם בשנים האחרונות בגלל מוטי שטינמץ שלא הסכים לבוא אם אין הפרדה -
@אני-אני-הוא הכל נכון.
ולא כ"כ התכוונתי להשוואה המדוייקת אלא לרעיון.
תכלס זה המצב היום - אין (כמעט) זמר שנמצא היום בשוק ולא נמצא רחוק מהמקום שבו הוא נמצא לפני שהוא יצא לשוק.
וזה עצוב.
אבל זה מוכח כשעסוקים בחיצוניות ומתעסקים בחיצוניות משקיעים פחות בתוכן והתוצאות בהתאם. -
אבל זה מוכח כשעסוקים בחיצוניות ומתעסקים בחיצוניות משקיעים פחות בתוכן והתוצאות בהתאם.
נכון.
מוזיקה זה אומנות והיום רוב הזמרים הם לא אמנים, רק נהנים לקרוא לעצמם כאלה.
הם עושים את זה בשביל כסף, עבודה, וכבוד, ברור שיש כאלה שזה לא המטרה היחידה שלהם והמוזיקה אצלם זה באמת מהנשמה והם בדרך כלל יותר התפרסמו.
בשביל להיות בטופ לא מספיק רק קול נחמד, צריך עוד הרבה דברים שאותם אין לרוב הזמרים היום.מי אתם רוצים שיהיה 'מלך' כל אחד שנכנס לאולפן ושר? וזה המצב היום, נראה שמאוד קל להיות זמר כל בן אדם שני יש לו סינגלים ואלבומים.
גם אברהם פריד אם היה מתחיל את הקרירה שלו היום הוא לא היה מגיע לאיפה שהוא עכשיו, שהוא התחיל הוא היה היחיד כמעט...
בקיצור חסר היום ממש את האומנות אמיתית שירים שאפשר לשמוע אותם בלופים מנגינות שעושות טוב בנשמה- את זה אין היום בציבור החרדי בקושי.
המצב אבוד! -
@זברה אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
והיום רוב הזמרים הם לא אמנים
גם אברהם פריד אם היה מתחיל את הקרירה שלו היום הוא לא היה מגיע לאיפה שהוא עכשיו, שהוא התחיל הוא היה היחיד כמעט...
זה קצת הכללה לומר שהיום כל הזמרים הם לא אמנים (מבחינה סטטיסטית וודאי שזה מוזר לומר שרק פעם היו אמנים)
וגם אם אתה אומר שאברהם פריד הוא כן אמן למה שהוא לא היה מצליח היום??
נ.ב. אני גם מסכים אתך שאם אברהם פריד היה מתחיל היום הוא לא היה מצליח אבל זה בגלל שני סיבות או שלא היו אוחזים את הכישרון שלו או שלא היה שווה לו להשקיע בשירים טובים עמוקים וארוכים כמו שהוא הוציא בעבר מכיוון שזה לא מה שהציבור מבקש -
לדעתי גם כיום אין אפשרות בכלל לנסות להשוות משהו לעומת מרדכי בן דוד או אברהם פריד זה פשוט מאוד אף אחד לא יכול באמת להחליף אותם
-
@ברוריה אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
לדעתי גם כיום אין אפשרות בכלל לנסות להשוות משהו לעומת מרדכי בן דוד או אברהם פריד זה פשוט מאוד אף אחד לא יכול באמת להחליף אותם
זה נכון מאוד בפרט לגבי מרדכי בן דוד
אבל זה לא חייב להיות גדול הזמר בסגנון שלהם כמו שגם הם בעצמם שונים זה מזה היה יכול לקום גדול זמר בסגנון משלו -
דברי @הללויה בפוסט אחר פה בפורום,
אני מבקש מחילה אם אני מעליב מישהו אבל לדעתי אפילו העמדה של פריד ליד מ.ב.ד. היא לא לעניין.
מרדכי בן דוד היה - ועודנו, אני מקווה - פורץ דרך מוזיקלי, מלחין ענק ומעבד מדהים, הוא המוזיקאי הגדול ביותר בין הירדן לים, הוא לא עשה את שלו מכישורי במה ומתאטרליה ורגש, הוא נבנה מגאונות.
פריצות הדרך הגדולות במוזיקה החסידית הם של בן דוד, כולם הלכו אחריו, עצם המושג "מוזיקה חסידית" שהיא שילוב של פופ מזרח אירופאי, להקות רוק משנות השישים המוקדמות וניגונים יהודיים עתיקים - זה המצאה פרטית של האיש הזה. אף אחד לא קרוב אפילו למה שהוא עשה. כל מי שיוצר מוזיקה חסידית היום בעצם מנסה לחקות אותו. הראשון שהשתמש בחצוצרות (!) והלאה והלאה, העובדה שהוא פרץ יותר גדרות משרולי ונתנאל ושמר על צביון - זה גדלות של פעם בדור.
מחילה,מי יכול להתקרב לזה? אולי אולי אולי קרליבך... ואני לא חושב. -
@פרוזי אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
זה קצת הכללה לומר שהיום כל הזמרים הם לא אמנים (מבחינה סטטיסטית וודאי שזה מוזר לומר שרק פעם היו אמנים)
אמרתי שרוב, ותכלס זה המציאות לצערי....
ואברהם פריד אני ממש מאכזבת ממנו... השירים שלו של פעם היו יפים אבל היום הוא ממש ירד לרמה של כל הזמרים המתחילים וזה ממש חבל (לא שממש הכרתי אותו אבל היו לו כמה שירים טובים) וגם אני לא חושבת שהוא נקרא אמן...
הוא היה הזמר החסידי (הוא בקטגוריה הזאת כן?) ששמעתי אבל גם אותו הפסקתי. -
לגבי הטענה שבעבר היו פחות זמרים וממילא היה פחות תחרות על התואר מלך המוזיקה עובדתית זה לא נכון כי גם בשנות השמונים היו הרבה זמרים יחסית לציבור החרדי
ולגבי ההגדרה מהו מלך המוזיקה כנראה שפעם שאנשים יותר התענינו בסוג הקול ובצורת ההגשה מב''ד תפס בצדק את המקום הראשון אבל כיום שהציבור יותר מתעניין בטכניקות ובטונים יותר גבוהים יש מגוון של זמרים שיכולים לעמוד בקריטריון ביניהם גם זמרים צעירים
-
ואברהם פריד אני ממש מאכזבת ממנו... השירים שלו של פעם היו יפים אבל היום הוא ממש ירד לרמה של כל הזמרים המתחילים וזה ממש חבל (לא שממש הכרתי אותו אבל היו לו כמה שירים טובים) וגם אני לא חושבת שהוא נקרא אמן...
אני מסכים ב100000% ואני אוחז שזה בגלל שהציבור בכללותו לא מעוניין בסגנון המוזיקה הישנה שלו
מי היום מסוגל לשמוע שיר של שש דקות???? -
מי היום מסוגל לשמוע שיר של שש דקות????
אני....
השירים הישנים של פריד מדהימים!!!! בלי השוואה לחדשים שלו.אני מסכימה איתך,
אבל גם אם רוב האנשים לא יקשיבו לשיר של 6 דקות (אפילו שאני חושבת שאם זה באמת טוב יקשיבו) אפשר לעשות מוזיקה טובה גם בשיר של 3 דקות... -
אמרתי שרוב, ותכלס זה המציאות לצערי....
הוא היה הזמר החסידי (הוא בקטגוריה הזאת כן?) ששמעתי אבל גם אותו הפסקתי.הי, לא להגזים פה, הרמה המוזיקלית שלו רק עלתה עם השנים, להגיד שהוא לא אמן זה לדעתי ללכת רחוק מידי, לגבי זה שהוא שינה את הסגנון שלו באמת יש לזה מתנגדים, אני ספציפית אוהבת יותר באמת את השירים הישנים שלו, אבל מבינה אותו לגמרי כי הקהל היום לצערנו הוא לא הקהל של פעם ובשביל שאברהם פריד יישאר על המפה הוא צריך קצת לשנות סגנון- אבל זה לגמרי לא על חשבון הרמה המוזיקלית שלו ועל חשבון היותו אמן!